Jag, i mitt friskaste tillstånd

   
 



Life life

Solen var ett bra tag sen man såg! Mitt humör är på topp trots en alltför tidig uppgång imorse, uuh. Jobbet väntade och dagen var någon utav de segaste jag har varit med om, 4 veckor kvar nu sen är vi fria! Som tur var kom Terron förbi på eftermiddagen och syndade med mig, synda kan man aldrig göra för mycket. Vi tog en pomenix i Vasaparken och filosoferade angående liv, jobb, människor och karriär. Vad vi kom fram till hålls hemligt.

Imorgon är jag ledig och ska därmed kasta i lite nya slingor i håret, det ser gräsligt ut som det är nu. Det kan gå två dagar innan jag borstar det, jag ligger illa till. Lägger upp resultatet senare imorgon! Njut av solen nu (notera min positiva attityd).

Love until we bleed?

Förmodligen.

Min inspiration är tillbaka! En bit. Knopat ihop två kjolar senaste veckan, åhh om jag känner mig nöjd. En svart vippig stel sak och en småblommig vinröd med fickor. Får se vad man tar på sig ikväll. Denna kväll kommer att bestå av god musik, mangodrinkar och faboulöst skvaller. Det är ju trots allt lördag, och jag höll mig inne igår!

Ses i dimman, hej nu.

En dubbel vad?

Jag vet inte vad som sker när man blir en dubbel; när man blir en dubbel person. Ensamhet och Lina fungerar bra ihop, jag har alltid rätt, jag får alltid det jag vill, jag får alltid bestämma och jag får alltid göra som jag vill utan synpunkter. Vill jag ha en drink efter frukost så tar jag en, vill jag köpa skor för hela min lön så gör jag det och vill jag äta tills "snöret" måste klippas av så gör jag det. Det är inget jag ogillar, jag älskar det. Är man född egoist och ondsint så passar detta utmärkt. Emellanåt kan man dock snegla lite elakt på dessa nyförälskade par som inte har vågat visa deras mörka sidor ännu, som inte vet allt om varandra och som om de skulle veta, bara skulle fortsätta sväva på deras naiva sliskiga rosa moln. Så nej, jag överlever. Det jag skulle komma till var att med all min ensamhet (få inte för er att jag är såå ensam), men med den tid som jag äger som ingen annan äger blir jag en störd person, en mer störd person. Jag pendlar konstant mellan att vara den ena eller den andra, den som är arg eller den som är glad, den som vill puckla på någon och den som vill kramas. Helt enkelt en släng av schizofreni i all sin prakt. Min vardag blir jävligt spännande när man alltid tycks byta personlighet och åsikter. Helt enkelt är det något att rekomendera såhär i höst/ göra- slut- tider.

Förresten åkte vi båt igår, fartyg. Utomlands. Jag och Therese var otroligt yngst men vad gjorde det; billig dricka, vind i håret och saltstänk i pannan. Ljuvligt. Att vi blev uppraggade av två kvinnliga lantisar från Uppsala är helt enkelt smällar man får ta.

Dumlistan:

1. Snuskiga snuskiga byggjobbaren som stod utanför min port och vrålrökte och luktade. Du var gammal och ska inte spana in mig osminkad när jag ser ut som tolv, fy.
2.. Dam/ kärring/ bitterfitta med rullator och väskor som vägrade att ens avfyra ett leende när jag så snällt höll upp dörren åt henne, detta trots att hon befann sig sniglandes 10 meter därifrån. Med rullator och en åldrad kropp tar det en satans tid ska ni veta. Om skeppet hade förlist så hade jag definitivt grabbat tag i din flytväst och kastat av den och sedan dig.

Det var allt!

Gimme gimme

Om jag har sökt jobb! Jag har sökt så mycket jobb att jag knappt hittar in. Så skulle det kunna vara. Ge mig ett designjobb! Ska det vara så svårt? Jag tycker att jag är begåvad, måste alla andra också vara begåvade? Blir man en medelmåtta då?

Jag ska åka båt på torsdag

Solen sken när jag vaknade i varje fall. Solen, den där solen. Psykiskt har jag ställt in mig på höst. Ingen glass, vin och filt här inte. Ett mobilt hem skulle inte skada! Jag skulle inte ta skada av ett mobilt hem. Dagen har flytit på; gick upp vid ett, ett! Klockan ringde inte och jag försov mig till livet. Åt en smarrig frukost och hamnade här. Den här dagen ska bli den mest oaktiva dagen ever. Kom dock på lite nya idéer till en design, min hjärna har lagt ner den kreativa sidan tycks det.

   
   


Lite 60- års bilder, kvällen var hemlig.

Tillbaka på jobbet

Ja, eller jobbet skulle man väl kunna säga. Snart så. Igår sökte jag till Hurtigruten, jag ska bli kapten. Jag har ju i varje fall ett dugligt sjöben, och hur svårt kan det vara att hålla balansen på ett fartyg jämfört med en segelbåt? Inte så svårt. Jag är sugen, och jag ska banne mig ha det. Får jag det inte söker jag igen och igen tills de helt enkelt måste anställa mig.

Dumlistan:

1. Vidriga människor som kommer in med deras negativa attityd och deppar ner min annars så ljuvliga dag! Vafan! Kom inte hit och ni ska vara otrevliga och fula. Fy på alla er onda kunder som inte inser att jag bara har ett huvud och två armar.
2. Jag vill yxa loss en bit av min tunga, aj aj. Min tröst är magnecyl.


Tillbaka på min plats

Hej hej hemskt mycket hej. Jag har till synes hållit mig relativt isolerad; far har fyllt det gyllene 60 och en storfirning var helt enkelt på sin plats. Mycket trevligt. Och sen upptar alla andra tankar min tid, dessa tankar. Den senaste tiden har jag försökt komma på vad jag ska göra resten av mitt liv. Det är en hel del år att ta ställning till. Om man ända var född på 30- talet och fick födas in i ett yrke. Tre timmar tog det att fixa ihop ett tämligen intressant CV, men vad skirver man om man bara är faboulös och inte har speciellt stor erfarenhet av yrkeslivet? Jag låter mina blivande arbetsgivare bedöma det. Imrogon ska jag söka jobb på en klädbutik vid Odenplan, steg ett. Steg två blir att söka jobb utomlands så min och Therese planerade flytt kan komma att ske. Nej, jag ska inte leka bartender på Ibiza. Steg tre finns inte, steg fyra är vinet.

Vi har bokat en resa nu! 28: e september far vi! Sen tar jag tag i livet. Det ödet inte har någon makt över.

Dagens dumlista:

1. Polackerna på färjan som säkerligen var dunderkriminell och skrämde skiten ur mig.
2. Tösen med röd näsa som ja, nog lite elakt stirrade på mig idag. (Jag har skaffat mig en ful klippning och insett hur personer med komplex mår).
3. Barn. Skrik. Gallskirk. Öra.

Poeten och vidret Daniel Lagerlöf

Tjuhuu. En tisdagskväll i staden som är ond. Sitter hemma hos en tokglad Terron och dricker för söt cider. Det är mumma, och vad gör ni stackars själar en kväll som denna? Sover, myser, deppar eller festar? Jag är ytterst tveksam till det sista alternativet, ty ni är sorgsna. Ni kanske sitter och planerar för en fet middag, en trist film som ni har sett 3 ggr, ringer ett samtal ni inte vill ringa. Eller så har ni det trevligt. Vi ska ut, och hinka. Man hinkar på tisdagar. Vi tar igen.

Dagens dumlista:

1. Daniel Lagerlöf. Det fega, äckliga aset som precis bekräftade att pojkar faktiskt är svin. Du är en sorglig. tragisk sak.
2. Kutryggiga damen som skrämde Therese i beige dräkt. Usch! Usch!
3. Therese trapphus som var så smalt att jag fick backa ut min rostiga cykel.
4. Den onda drömmen som gjorde att jag vaknade i panik och slog min kudde medvetslös.

Ett konstaterande och en dumlista!

Efter en helg där vi mest har hållit oss på hemmaplan avslutade vi med en snuskigt god thaibuffé på, just det; hemmaplan. Hur gott är det inte med alla dessa små rätter man får tokäta av? Nyss hemkommen funderar jag starkt på att köra nattamat där också, smarrans. Ja, jag besökte 080808 också ja. Det var kaos. Kaos. Albin gick som en torped framför oss, jag ramlade i kiss och vi slutade dricka vid 23: 30. Skandal. Men suveränt kul att se så många glada och överförfriskade människor!

Nu väntar en riktigt degig kväll framför teven med min favoritserie: The Black Donnelys. Underbart. Och när fasen ska det sluta regna förresten? Jag ruttnar.

Dagens dumlista:

1. Bilen som jagade på mig så hastigt att jag fick flåharva på min rostiga cykel, i en uppförsbacke!
2. Smulan som tryckte hennes förbannat hårda plasttratt mot mitt ansikte, andades och slickade runt sisådär 9 imorse. Mysigt.
3. Flintiga killen (ca 30 år) som gav mig onda ögat för att jag skrattade till för mig själv. Vafan?

Dumlistan, volym 1

Dumlistan har härmed återinförts. Jag försökte ett tag att vara den obittra, osjälviska och godhjärtade Lina. Men någonstans i djupet försvann hon och jag är nu åter här, med Dumlistan.

Dagens psykidioter:

1. Bil framför på parkeringen som blinkade höger, svängde vänster för att sedan stanna. Min fot fick kramp och bilen var i chock.
2. Typen som inte stannade vid övergångsstället och som fick mitt hjärta att slå så många extraslag som på ett helt år. Vider.
3. Tjock kvinna vid parkeringen som blängde likt en ilsken tjur.  

Tjuhu

Livet borde justeras efter kvällarna.


Jaaa

En hel del ut, en hel del sol! Sitter och smuttar på en flirtini och njuter av den sista hettan, uuh. Humöret är på topp och utgången är nära, det blir något med utsikt! Hej nu.