Nyårsfrossa

Klockan tickar, så var det snart nyår. Jag brukar alltid ha en hel del förväntningar, men inte denna kväll tror jag. Självfallet kommer jag se till att ha trevligt, men å andra sidan har jag nästan alltid det! Kvällen börjar med en traditionell bjudning hemma hos oss med god mat och dryck. Så jag har i varje fall en början på kvällen, jag ska umgås med Therese och Clara om hon kommer på middagen, det kan nog bli riktigt kul. Krogen känns väldigt fel en kväll som denna så jag får leta reda på lite hemmafester. Min tröst är i alla fall att jag får vara med min lilla toalle Therese, sista året blev ju som det blev, right darling? Kläderna är ju planerade redan långt innan: Det blir ett par stövletter, svarta med en liten svag guldkant och en klänning a' la Stromb. ack, svart med vita sidenband runt och svarta leggings under detta. Kuvertväskan får hänga med detta år igen, en guldig sak och håret blir galet, bara galet!



Det perfekta nyåret skulle vara att vara med de 10 (högst) som man verkligen bryr sig om, en god middag och mycket bubbel hemma hos mig, vid tolvslaget korkar man upp en till pava och blickar ut över Karlbergs slott och alla vackra fyrverkerier. Jag vill inte ha vrålfest, jag vill ha lagom fest med en superb stämning och härliga vänner! En till liten detalj är att det nog är första året jag firar som singel. Visst, jag är inte dödsdömd, men de senaste två åren har jag firat med Maxen så det känns lite lustigt att vara solo denna afton. Vem ska jag pussa på tolvslaget? I nödfall hånglar jag upp Terron, vare sig du vill eller inte haha! Känn dig utsatt. Nejrå, men ha detta i åtanke inför morgondagen: förr i tiden trodde man att den första minuten på det nya året förutspådde hur hela året skulle bli. Det var därför man samlade släkt och vänner för att inte vara ensam vilket skulle resultera i ett ensamt år. Jag tror jag kör på detta att jag kramar och pussar på mig själv extremt mycket samtidigt som jag sjunger som en sate och öser i mig underbar champagne. Så får vi se det som ett experiment, hur Linas år 2007 kommer att se ut.

Hoppas ni alla får ett riktigt gott nytt år och en extra puss till Erik (saknar dig) och Qarro min mård!

Vad satan bör en hobby vara?

Alla borde ha en hobby. Har jag en hobby? Nej, jag tror inte det. Frågan kom på tal när jag stötte på några gamla vänner ute. Borde man inte ha en hobby frågade Venus, jo visst borde man det sa jag. Och sedan dess har jag tänkt så det är sjukligt. Jag hade en hobby, jag spelade fiol i mellanstadiet men slutade när det blev "töntigt", så stark var jag! Okej, hobby två, dansen har jag haft sen jag var fyra år och gick på balett. men så självklart slutade jag med det också, ungefär vid 16 års ålder. Man tröttnade på att göra samma sak om och om igen så det sket sig likaså som fiolen. Blir man ointressant när man inte har något stort intresse i livet förutom att leva och bara ha kul? Det kanske är naivt, ge mig ett svar.

Det var redogörelsen för mina intressen vid yngre ålder. Nu då? Det som intresserar mig mest nu är musik, men jag spelar ju inte själv. Hur sjukt låter det att säga? "Jo jag lyssnar ju mycket på musik, och kan en hel del, eller.. " Hobby två: Att teckan/rita/skissa/måla. Är det en hobby, vem vet. Hobby nummer tre: Att skriva såklart, det brinner jag för, men borde man inte ha en fysisk hobby? Hobby nummer fyra: Att fotografera med min "super" kamera haha. Jag har ju inte riktigt kommit igång med det ännu men kanske på god väg i alla fall! Hobby 5: Att sjunga, men jag sjunger enbart när jag är ensam. Hobby 6: Design och mode (yes vad ytligt). Hobby 6: Att vara med vänner och ha kul. Jag ska hitta på en hobby och bli intresserad av den efter nyår, jag känner mig patetisk!

1. Badminton/tennis. Riktigt kul men jobbigt att hitta någon lämplig kandidat.
2. Simning var ju kul typ 4 gånger, sen tröttnade jag. Man kanske skulle ge det ett försök till.
3. Dansen bör jag ta upp igen, jag saknar den men vet inte vad för slags genre man ska börja i.
4. Lära mig mer att spela piano, känns omöjligt men kul.

Denna lista bör fyllas på och sen ska jag välja och vraka för att sedan vältra mig i lycka!

Denna kritik vänder sig enbart till töserna

Men alltså seriöst? Hur i satan orkar folk med reor? Jag förstår ingenting. Skulle någon kunna vara så vänlig att vägleda mig genom reornas värld?

Det har precis varit julafton. Vilket innebär att de flesta jagat presenter som huliganer de tre veckorna innan julafton. De har pyntats, lagats mat för att sedan ätas upp på mindre en timme. Och nu! Nu ska folk shoppa, igen! Jag har aldrig varit ett big fan av reor, jag tycker det är för mycket puffandes och skrikandes överallt. Ingenting är organiserat. Det kanske är det rea står för nuförtiden eller? Och seriöst, vem använder allt, ursäkta mig, skit som de kränger på en. Folk verkar ju tycka allt är snyggt bara för att det är rea, sinnesjukt säger jag. Och den mängd människor som rör sig ute på stan samtidigt är ju kopiös! På riktigt, det är som en vägg av folk när man vandrar hamngatan och ner. Jag blir rädd, därför trycker jag mig som en snigel längs kanten och försöker göra mig så liten som möjligt för att ej synas. Därför ger jag bort en tröja jag står och håller i för att nån gammal dam med en vissen mössa står och blänger ilsket på mig. Och därför kommer jag hem med tomma kassar och ett helt raserat humör.

Så idag mina kära, då ska jag på stan och kolla rean! Therese ska köpa en porrig nyårsoutfit så jag måste finnas där för henne som moraliskt stöd. Hoppas hoppas att jag hittar någon snygg tröja som sitter helt fel och egentligen ÄR ful för 149:- som jag sedan kan hänga in i garderoben och glömma på mindre en kvart. Samvete..

Sanningen

Rättelse av inlägg: Jul jul strålande jul

Samvetet har jagat ifatt mig! Är jag en lögnare? Svar ja. Jag tror egentligen att jag ljuger lite smått om allt. Eller så är jag bara förvirrad och hungrig i detta ögonblick. Rättelsen lyder:

Jo, vi var hos min faster och hennes "sambo" som alla vet är de egentligen inte kära på riktigt, frågan är om det knappt tänder på varandra men de lever ihop för att de är bekvämt och ser fint ut utåt. För övrigt så bor faster på våning 4 och vi på våning 5 i ja, samma hus! Extremt påfrestande ibland, det må jag säga. Fasters sambo är egentligen riktigt seg, han är tråkig och skulle nog behöva en riktig omkörare för att komma igång med känslorna. Juste, min farmor var där också, hon är 97 år men beter sig som en 12- åring. Med andra ord är denna dam riktigt pigg om inte piggare än resterande släkten Strömbäck.  Jag älskar min farmor. Men detta eviga tjat om att:  "åhh det är ju så fantastiskt med farmor att hon lyckats bli så gammal, vill farmor ha en stol, ska vi hjälpa farmor, hur mår farmor, är farmor trött?" Förlåt, men det kan bli otroligt jävla tjatigt när kära farmor är viktigare än ens egna familj. För övrigt smakade maten EJ gott; köttbullarna var torra och smaklösa, janssons var berikad med minst 1 liter överflödig grädde och drycken var inte ens julmust utan påskmust! Påskmust mina vänner, påskmust? Visst, paketen var fina men det kusliga var att farmor fick mest paket av alla och hon är ju faktiskt först ut att vandra runt knuten, enbart jag som är förvirrad?

Så. Nästa stopp och nästa lögn ska vi också klara ut. Middag hos moster på juldagen, den enda friska personen där måste väl vara min lilla tös till kusin. Läskigt bortskämd men otroligt klok och snäll. Detta eviga dilemma vidare lilla Lina ska få ett glas champagne eller ej. Nu hade i alla fall värdparet förstått att Lina faktiskt kan dricka ett glas skumpa och att detta är okej. Lina är myndig, men det var det några som hade missat. Kusin + jag roade oss med att äta oss mätta på chips och dip då maten dröjde löjligt länge. I köket står min moster och skriker och gormar över att hon vill ha "frid" i köket när hon lagar. Hon får detta då min mosters man är en riktig mes. Alla vet att moster + man bara är tillsammans för att tillfredställa min kusin som för övrigt är 15 år fyllda och förstår precis allt vad som sker. De har skilda sovrum, vad betyder det?

Vi gästas också denna afton av min äldre kusin, min mosters tidigare barn som hon har tillsammans med en annan man (som för övrigt har kommit fram till att han gillar män och har en ny man). Min äldre kusin har också med sig sin flickvän som mår psykiskt dåligt tyvärr, hon har självmordstankar och kvällen snurrar runt hur hon mår och trivs i livet. Efter ett tag vid middagen kommer det traditionella bråket, veganer vs. icke- veganer. Vi får stå till svars för varför vi äter denna stackars kalkon och så skäller vi såklart på min äldre kusin som är vegan. Kvällen avslutas med en vit lögn som jag nämnde tidigare och jag slänger mig in i bilen till min bror som snällt kommer och hämtar mig. Erik är för övrigt inne på sin andra dag av "bakishet" och har ljugit ihop en historia om hur "upptagen" han är. Tillsammans far vi hemåt och diskuterar hur nästa jul kommer att bli. Förmodligen på samma vis men jag gillar det ändå på något läskigt vis. Vem behöver teve när det finns galna släktingar?

Nu kan jag sova gott i natt och vetskapen om att jag har talat sanning kommer att göra mig gott. Eller så kommer min onda själ brinna i helvetet för denna i detalj utförda redovsningen. (Ha i åtanke att jag har utlämnat de värsta bitarna).

Avundsjuk? Nej då.



Nu bär det snart av för dig kära bror, jag trodde ärligt talat inte att du skulle komma iväg. Men vi har ju tur i livet du och jag Erik. Hoppas du får en njutningsfull vecka med mycket sol och bad, och se till att tänka på din arma syster som sitter i regnet hemma i Sverige varken humor eller badmöjligheter! Du vet ju att du missar årets ljuvligaste middag så med det i åtanke säger jag trevlig resa och gott nytt år! Med tanke på att du mer än säkerligen kommer att sakna utsikten här i gamla Vasastan så har du denna bild att kika in när hjärtat gråter!

Och kom ihåg nu raring: "Inget gör mig så smickrad som att bli kallad för syndare" / Oscar Wilde

Jul jul strålande jul?

            

Julafton är förbi! Det gick smärtfritt och ruskigt hastigt. Julen firades först hos faster med familj + farmor vilket var lite ovanligt då vi brukar fira med moster. Men det var i varje fall väldigt trevligt; jättegod mat och fina paket. Jag gillar att umgås med släkten men ibland kan det vara lite för segt, och då är det ju underbart att man kan dra en vit lögn och kila upp en trappa till hem kära hem! Resterande afton spenderades med min familj uppe hos oss med ännu mer god mat och ett antal fler klappar. Det känns alltid lika tomt efter julafton, gatorna är helt öde, affärerna är stängda och många vänner är bortresta. Men det är väl så det ska vara?

På juldagen bar det i alla fall av till moster där vi åt och drack gott och pratade om det gamla vanliga: gamla släktfejder, vem/ vilka som ej hade skickat julkort och liknande världsproblem. Jag höll hårt i min 15- åriga kusin, den enda vettiga att tala med. Även där drog Lina en liten vit lögn och for hem tidigare, kalla mig ond men ibland måste man tänka på sig själv. Nu var den redovisningen komplett och nu ser jag fram emot nyårsafton och den årliga middagen hemma hos oss. Det kommer nog bli ytterst trevligt trots att jag är utan planer. Räddningen blir väl några pavor champagne och trevligt sällskap, så Clara och Terron, ni har gigantisk press på er!

      

Modevisning



Så kom bilderna upp från Claras fina modevisning! Det kanske inte är de bästa av bilder men man ser lite i alla fall. Jag blev riktigt överraskad över hur snygga allas kreationer var, och Claras var ju självklart snyggast (blink blink). Jag tror att hon kommer gå långt, detta var hennes absolut första "kollektion" och visning, men jag tror man lär sig mycket av att börja så pass tidigt. Sista bilden är ju såklart jag, glad som aldrig förr eller bara trött, välj själva. Skulle demonstrera min nyinköpta pälsmössa som börjar bli gråhårig, haha livet är underbart ibland.

Nyss har jag pyntat klart granen som läskigt nog redan verkar börja barra, det kan bara sluta på ett sätt. Men nu är det sängdags för min pigga lilla själ, har första dagen på pr- byrån imorgon och då vill man ju i alla fall låtsas vara så fräsch som möjligt! Har dock ändå lust att vara uppe hela natten, skratta och ta en riktigt lång och kylig långpromenad inbäddad i halsduk, mössa och lovikavantar. Frågan är väl bara om jag skulle kunna hitta något trevligt sällskap som vill vara med och leka på mina impulsiva upptåg. Det är väl det som saknas med att vara singel, att inte ha den där personen som alltid följer med på tokiga ideér eller skumma diskussioner. Godnatt på eder alla.

Det bor en dömande liten rackare i varje själ

Skärpning, på riktigt. Det är lustigt hur man så enkelt kan döma en människa på förhand. Jag har alltid tyckt att jag varit grym på att inte göra det. Men jag hittar små tecken på att jag är precis lika kass som alla andra. Jag läste i någon undersökning för inte så länge sedan att det tar ca 4 sekunder (!?) för en person att få ett första intryck av en annan individ. Klarar man inte av att prestera bra under dessa ynka fyra sekunder är man alltså totalt körd? Riktigt så illa kan det inte vara, men det jag syftar på är att bara genom att se på en människa i fyra sekunder tror man sig veta hur denna person fungerar och är. Efter fyra sekunder vet jag inte riktigt om jag har hunnit fälla en rättvis dom, men jag ska inte sticka under stolen med att det säkert händer eller har hänt. Men nu får det räcka med detta dömande, ingen gillar ju att bli dömd på förhand, så varför ska man då utsätta någon för det. Trotsa första intrycket och försök lära känna den riktiga personen bakom skalet istället, haha predikan.

Exempel; Lina var 6 år, hade precis börjat på förskolan och satt i en ring på golvet för att presentera sig. Mittemot sitter en liten tjej med lugg som jag direkt lägger märke till. Jag tycker nog inte om denna flicka och jag ogillar hur hon ser ut, tänker jag för mig själv. Sex månader passerar och vi blir bästa vänner, elva år passerar och vi är fortfarande bästa vänner och har upplevt allt tillsammans. Vad skulle hänt om jag bara struntade i mitt första intryck och gick vidare i livet? Förmodligen inget hemskt men jag skulle gått miste om en lång och fin vänskap.

Det jag till sist vill säga är att genom att döma en person från början kan man också bli väldigt överraskad. Jag har blivit positivt överraskad för inte allt så länge sedan och jag tycker det är otroligt spännande när man dömt någon och tror sig veta exakt hur den människan är och när man då sedan blir överraskad och finner att personen är en riktigt sköning, det kan ju inte bli bättre när man tar fel och märker mer och mer hur fel man hade. Right?

Slut på predikan, nu är det dags för kopiösa mängder glass och myskläder!


Uppbyte

Att ha en vidrig praktik är nu ett minne blott! Det känns fenomenalt skönt att det löste sig på bästa möjliga sätt. Jag var på mötet som jag talade om tidigare och det gick förvånansvärt bra, alla var väldigt trevliga och lokalerna var riktigt fräscha. Det enda att klaga på var väl att superförkylda Lina får en hostattack på en sisådär 10 minuter. Det kan ju tänkas vara lite opassande men efter lite vatten så gick det över. Tacka satan för det. På onsdag blir min första dag där och jag känner på mig att jag kommer trivas mycket bättre än på det andra stället. På en pr- byrå bör det i alla fall vara lite mer att göra, det kanske till och med är stressigt! Underbart, vet de som känner mig.

Så till punkt två som var besvärlig; att säga upp sig på den andra praktiken. Detta, tro det eller ej, gick också riktigt bra! Visst, det var inte den gladaste minen och reaktionen jag blev given men ändå tog han det helt okej. Jag tror nog att han anade något redan från starten. Så jag var fri för några dagar vilket kändes otroligt skönt, det var bra att få en paus och förbereda sig lite på att helt byta inriktning. Nu laddar jag om för att köra riktigt hårt och göra bra ifrån mig på byrån, och förhoppningsvis blir det bättre än jag tänkt mig!


Hets hets hets!

Storstadshets! Det är otroligt vad folk julhandlar, helt vidunderligt mycket. Men roligt antar jag? Dagen började med en riktigt mysig frukost med bror min. Det är alltid kul att få lite extra tid med den saten eftersom han är halvt gift med sin kära dam, som för övrigt är riktigt underbar. Där kan man tala om en perfekt kombination av två själar. Jag har alltid undrat hur sådana människor lyckas hitta varandra bland drygt 9 miljoner människor. Jag skulle nog behöva en riktigt bra guide och förträffligt tålamod för att få tag i en själsfrände. För att återkomma till ämnet så fortskred dagen med en "liten" tur på stan. Välkänt för killar är väl att de flesta av populationen ogillar att rusa i affärer som dårar som vi flickor gör. Men trots rädslan att få skäll och liknande av Erik så gick dagen oroande smärtfritt fram. Det enda som snurrande i mitt huvud under shoppingturen var hur satans stressade alla är, inklusive jag personligen. Jag kunde komma på mig själv nästan springandes på något shoppingstråk halvt andfådd av min fanatiska takt, påsarna flygandes bakom mig och samtidigt Erik en meter bakom mig helt oföståendes i vad som sker. Så kom jag på mig själv, lugnade ner mig, tänkte över mitt beteende och sänkte min puls med förmodligen 20 slag. Helt otroligt att man kan dras in i stressen utan att själv vara stressad. Jag frågade mig själv: Vad var det jag stressade över? Hade jag bråttom till något? Svaren blev som jag förväntande mig; nej. Nej, jag hade inte bråttom, jag hade absolut hela dagen på mig att gå i lugn takt i affärer men jag valde att stressa på.

Det jag vill komma fram till är:

1. Jag förstår att människor från andra städer/orter än Stockholms innerstad tycker vi 08:or är idioter som stressar så förbannat mycket hela tiden. De måste ha ruskigt kul när de är på besök och ser våra irriterade miner för att de råkar stå i vägen i rulltrappan när vi vill springa hela vägen för att komma fram till vad? Tunnelbanan vi håller på att missa som kommer inom 2 minuter igen? Ironiskt.

2. Julstressen tar bort julglädjen. Helt och hållet. Mammor som får panik över att de ej hittar rätt tröja i rätt färg, pappor som inte hittar rätt leksaker till deras redan bortskämda lilla son. Pojkvänner som inte tycker att det dyraste verkar vara dyrt nog åt deras prinsessor eller döttrar som inte hittar den perfekta gåvan åt deras föräldrar. Vad är perfekt egentligen? Det materiella har helt och hållet tagit över julen och det tycker jag är ett sorgligt tecken. Jag kan tyvärr inte påstå att jag skiljer mig mycket från mängden, men är man medveten om hur man fungerar så kan man alltid förbättra hur man egentligen beter sig, right?

3. Stämningen! Jag föreställer mig julen som vacker, lugn och stressfri. Men konstigt nog är det just stress julen har kommit att handla om. Vem har den perfekta klänningen? Vem lagar den bästa julskinkan och vad händer om man mot förmodan blir ensam på julafton? Dilemma? Ta en dag på stan och försök att vara uppmärksam på hur alla beter sig. Försök att hitta minst 5 människor som inte går  ruskigt fort. Försök att hitta en person som ler vänligt mot dig förutom någon som säljer produkter eller försök att hitta någon som verkligen sprudlar av glädje för att det är jul.

Dåså, god jul på er och känn ironin flöda när julafton närmar sig utan varken snö eller kyla..

Lycka är..

Lycka är för mig att få komma ut i skärgården, på landet efter en hektisk tid i stan. Hur mycket jag än älskar storstadslivet så trivs jag ruskigt bra utanför stan också. Man behöver en dos med relativt ren luft i alla fall och lugnet. Just den härliga tystnaden och atmosfären är helt underbar. Efter några dagar räcker det och då kan man åka hem igen, utvilad och lugn. Det var väldigt längesen jag var ute på sommarstället och det gör mig lite orolig i kroppen. Men jullovet väntar runt knuten och då bör man ju i alla fall pallra sig ut i skogen, vila själen och hoppas på att man har kommit fram till något.


                                          

Önsketänkande

              
             


Ibland önskar man att man vore bättre på saker man har intresse för, visst man kan skapa sig den förmågan men tänk vilken lyx av att bara födas begåvad på alla möjliga tänkbara saker. Vore inte det helt fantastiskt men samtidigt oerhört trist? Jag tycker mycket om att fotografera. Jag är uttrustad med en helt vanlig Canon Power Shot, men amatör som jag är kräver jag inget mera. Och det kanske är bra ändå eftersom hälften av bilderna blir ruskigt dåliga. Men man kanske helt enkelt får ligga i och försöka att inte underskatta sig själv alltför mycket.

"Jag tror ibland att Gud när han skapade människa något litet överskattade sin förmåga" / Oscar Wilde

Drömmar

Det var i förrgår jag såg ett inslag på nyhetsmorgon (perfekt att vakna till) där jag blev lite konfundersam. Samtalämnet var drömmar, vad människor hade för drömmar och varför det kallas just drömmar. Är det så omöjligt att uppfylla en dröm eller är vi bara pessimister? Jag tror i alla fall att det är ytterst viktigt att ha drömmar och vara inställd på något i livet. Man behöver inte ha mål, det avskyr jag för övrigt. Livet ska vara spontant och enkelt enligt mig. Drömmar behöver inte vara stora, det kan vara alltifrån att få jobbet man vill ha eller våga prata med en person man alltid velat prata med. Den vanligaste drömmen människor hade var tydligen att bli miljonärer. Det var spännande tycker jag, då jag inte tror att pengar gör en person lyckligare. Självklart underlättar det att innehava en del pengar för att kanske kunna uppfylla sina drömmar, men å andra sidan höjs ribban automatisk när man har pengar anser jag. Man blir kräsen, aldrig nöjd och sällan glad för det man har. Bara en åsikt av många, självklart kan jag ha fel. Men lycka kommer inifrån, inte utifrån av materialla ting. För att komma tillbaka till drömmar så kan jag meddela att jag inte har så extremt många. Jag bär på fyra riktigt stora drömmar som är långt ifrån omöjliga som tur är.

1. Hoppa fallskärm. En önskan jag har haft sedan jag var liten. Känslan av att bara falla helt fritt med hela världen under sig måste vara gudomlig. Så jag har satt en ålder för bäst- före- datum; 20 år och inte en dag äldre! Då ska jag bara ha samlat på mig lite mod också.

2. Starta upp en egen klädbutik. Säkert äckligt mycket slit men i slutändan kan det vara värt det. Jag har en rysligt bra affärsidé hoho.

3. Ta en hel sommar och bara leva livet fullt ut, äta onyttigt, vara uppe sent eller aldrig gå och lägga sig, kika på så mycket solnedgångar och soluppgångar att man får ont i ögonen av den massiva tröttheten som följer, slösa pengar, vara barnslig och bara leva för dagen. Inte en helt omöjlig idé, men problemet är nog att hitta någon som vill flippa med mig fullt ut. Jag kan dock ha funnit en kandidat.

4. Ta dykarcertifikat. Att vara under vatten är underbart tycker jag. Jag är uppväxt i skärgården på en segelbåt kan man säga, och det har satt sina spår. Havet är otroligt på många sätt men ändå skrämmande. Kanske inte den bästa anledning men det är en bestående dröm som också måste upplevas! 

Eljest så finns det så mycket i livet jag vill uppleva som bara skulle låta idiotiskt så jag håller det för mig själv. Men det ligger ju en hel värld framför en som bara väntar på att få bli upplevd, så varför inte ta chansen. Nu ska jag inte låta som en moraltant men det gäller bara att göra det, utan att tänka efter vidare mycket, självfallet måste man ha någon slags planering och startkapital och vidare, men spontaniteten kan nog lätt försvinna med åren vilket är ytterst trist så man måste nog arbeta för att hålla igång gnistan ordentligt, även när det gäller små puttiga saker.

Slut för mig, nu är det sömndags och tillbaka till drömmarna återigen, ljuvligt ljuvliga nattsömn.


Hårda bud

Nu har det blivit problem i fabriken igen. En prakitk ska ju vara givande och väldigt kul, oftast (?). Man ska inte känna sig utnyttjad. Så är nog problemet med min praktik. En viss person har en förmåga att försöka sätta sig över en och den särskilda personen råkar vara min "chef" och detta är vidrigt. Ytterst vidrigt. Och den hårda biten är ju att jag inte klarar av när någon försöker bossa över en, speciellt inte på ett dumdrygt sätt. Men nu så har kanske räddningen kommit för mig. Möte på onsdag med en kvinna från en pr- byrå, och jag har en känsla av att detta kan bli riktigt nice. Förhoppningsvis gillar de mig och gör min oro lättare genom att ta emot mig. 

Med lyckan kommer dock nästa problem; ovan som jag är med arbetslivet så känns det rätt tufft att lämna av beskedet att jag inte vill vara kvar på min nuvarande praktik. Men sånt får man ta även fast det är jobbigt right? Kan ju trots allt inte bli sämre än vad det är nu, och 13 veckor är en helvetes lång tid.. Låt tiden gå smärtfritt.


Makskifte eller bara idioti?

Ni vet det, det gör ni. Qarro, Clara, Erik, Therese, Mor och Far. Njutbar var utan tvekan det bästa sitta-och-ta-en-drink- stället. Restaurangen hade allt, den ljuvligaste ceasarsalladen som någonsin kommer vila i min mun, den absolut godaste och fräschaste laxen och den vidrigt goda sex on the beachen. Det låg ju heller inte till Njutbars nackdel att stället låg 5 min från Linas port, nej nej.

Men nu ni! Nu har Njutbar helt utan förvarning stängt, helt och hållet, fullständigt och totalt. Kaoset är igång och katastrofen lurar runt hörnet. Inte nog med att det har stängt, det ska öppnas ett nytt ställe, "taste of texas." Jag säger bara varför och nej! Rörstrandsgatan är inte en gata med hamburgerestauranger, det är det inte. Jag kan redan nu känna den vidriga doften som kommer sippra ut från forna Njutbar och ta sig in genom mitt fönster för att förstöra alla minnen jag någonsin kunnat lagra. Om denna s.k restaurang skulle hålla måttet kommer jag aldrig någonsin sätta min fot där, bojkotten ska bli ytterst synlig.

Och ja, jag vet att Rörstrandsgatan kryllar av bra restauranger men ingen håller riktigt måttet för mina krav. Så tjejer, jag skriver listan på "krav", ni tar på er era bästa promenadskor och så ger vi oss ut i innerstadsdjungeln för att leta reda på ett nytt ställe där sex on the beachen kanske inte riktigt smakar lika bra, men känslan av välmående infinner sig.


 

Mössmani någon?

Jag vet, nu är jag lost på möss-fronten. Jag känner mig förlorad i allt från stickade små baskrar, rejäla pälsmössor, enkla bomullsmössor och streetiga toppluvor. Jag vill bada med dem, jag vill byta mössa minst 6 gånger om dagen. Men där säger mitt sinne stopp. Med mitt suktade sinne efter den perfekta mössan har jag redan nu hunnit köpa 7 mössor (!?). Det är ju för bövelen helt skrämmande. Överskottet bör jag skänka bort i julklapp till mina nära och kära. Det kanske jag gör också..

Det jag ville komma fram till denna sega onsdag var i alla fall att jag nu funnit en till snygg mössa, som jag bör inhandla snarast! Mössan kommer från Mouli som inte är helt sönderreklamerat ännu. Så nu har jag en till punkt att skriva upp så vackert på min ännu ofullständiga önskelista. Lyckan är komplett.

   

Fest- tisag!

                

Tisdag är en helt vidrig dag, det är det sannerligen. Men det som gör det hela lite roligare är ju festen. Nu är det så att man har gått och blivit sjuk av sig. Men jag säger nej. Champagnen är uppdukad, pralinerna likaså och min kära bror och slyna är på G, trots min sjukdom. Nu bär det av till cafeét där det blir kalas!
Det som gör mig extra glad är ju att jag sytt klart min top, blev helt okej tycker jag minsann!

Ack ack ack..

Dagens lärdom måste grovt vara: Nej nej, placera inte, aldrig och nånsin greven i ett skyltfönster med en cigarr bolmande i handen en hel dag. Varför? Detta kan bara ha skett på grund av fyra anledningar:

1. Greven måste ha mått högeligen dåligt.
2. Greven bör ha fått en hel del uppmärksamhet sittandes på sin pall i ett fönster på Stureplan. Det var därför han fullbordade sitt uppdrag.
3. Greven känner sig karaktärslös och måste därför synas/höras/finnas för att få igång livet igen.
4. Greven vill ju så gärna visa att han också kan arbeta som alla andra, därför ställer han upp som mänsklig skyltdocka för att överraska inte minst sig själv utan alla fans.

Då återstår bara en liten detalj, varför har stilrena greven plockat ihop en röd slips med en knallrosa halsduk? Jag är förvirrad som aldrig förr men här måste jag sätta punkt för min egen säkerhet.

Värme? Nej tack!

Invigning, invigning och invigning. Igår gick invigningen för Urban Streets nya butik av stapeln. Det fanns riktigt shyssta kläder men framförallt sköna människor. Vilken genialisk idé att bedriva festiviteter och shoppa samtidigt!
    Då till läxan för denna kväll: Dum som jag var valde jag denna 10- gradiga afton att sätta på mig den varmaste halsduken jag hade tillsammans med en ruggigt varm (men skitsnygg) mössa från Luther. Jag kommer in i lokalen och känner att jag har valt helt helt fel outfit, det var ju äckligt varmt! Lägg på ca 200 pers som trängs i en lokal på 130 kvm och alkohol så kan ni få upp en tanke om hur jag kände mig och såg ut. Efter ca 5 minuter blir jag påhoppad av en vild fotograf som insisterar på att få ta ett foto. Jag säger ja, och 5 sekunder senare inser jag vad som har skett. Jag har blivit fotad för någon tidning i ulvkläder men känner mig trots allt lugn. Förhoppningsvis försvinner bilden spårlöst efter ett snack med mina maffiakontakter och jag har förmodligen lite bättre vett i änglahåret inför nästa fest. För övrigt var festen riktigt lyckad trots en alltför tidig hemgång. Men ansvar ansvar, jobb jobb!