Sövd och lycklig

Lång dag, vinglig dag, trevlig dag. Kall. Det har varit kyligt. I mitt huvud, bland folk och i luften. Känns som att någon försöker släcka sommaren.. Jag är förfärligt trött och ska upp fasligt tidigt. Bilder ja, det kommer bilder.

Det bor en mes i mig

Hörni? Jag kanske verkligen är på väg någonstans. Träffade underbara Elin idag efter jobbet, jobbet som det inte blev något jobb av ja.. Vi fikade på ett lustigt ställe och pratade om vidriga människor, framtiden och förändringar i livet. Fan vad klok jag blev av det. Att ha någon som känner ungefär likadant, som delar samma filosofi och som har kommit  till samma insikt. För första gången på länge kände jag mig tom i huvudet, som att jag hade fått ur mig allt det där viktiga till någon som kan bevara det. Som kan bevara det och plocka fram det så fort jag tvivlar. I vissa fall är jag en mes som vägrar inse att jag är en mes. Det ska bort. Herregud, jag var ju den mest o- mesiga tjejen innan allt det där hände. Jag gjorde ju allt som föll mig in och lade mig sällan. Jag vågade. Det är olikt mig att vara mjäkig men på något vis har den sidan blivit ett framstående drag hos mig. På senare dar, och det kan jag egentligen inte klandra någon för. Så, nya tag. Imorn jobb, på lördag skärgård. Inatt kan jag nog sova.

Saknar min halva sida av vansinne


Det artar sig

Det börjar med en tanke.. Som utvecklas till en plan.. Som utvecklas till en finslipad plan som tillslut ska sättas i verk. Jag är inte ensam om detta, vi är flera. Rastlösheten har visat sitt rätta ansikte och det pirrar något så fantastiskt i kroppen. Ska byta stad om allt går väl. Sedan jobba, sedan plugga. Ahh, livet.

Jag tror jag vill älska nytt

Jag är glad! Blev ofrivilligt ledig idag! Vilken känsla. Trodde jag skulle vara bokad hela veckan men icke! Med tanke på hur förra veckan såg ut kan jag behöva lite vila. Hade tänkt att bara ta det så lugnt som möjligt. Sortera alla bilder från plåtningen, sortera kollektionen och kolla lite shopping! Jag ska nog börja spara, till en riktigt bra utbildning. Men vilken? Jag har nosat upp några men valen är oändliga.. Och sen kommer tillval till valen.. Bör man passa på att fly den här förbannade staden när man kan? Se nytt, bo nytt och älska nytt? 

Det stormar i mitt huvud

Jag vet bara inte vad jag ska göra med mig själv. Plötsligt upplyst för att sedan hamna i jordens tänkartimme. När man kommer på hur det ska vara., Men inte riktigt ser någon klar väg dit. När man liksom skymtar allt vackert men samtidigt ser alla små gropar och kullar. Nej, jag känner mig som en.. Jag vet inte. En gammal kvinna med halva huvudet fyllt av ett barnasinne. Jag vill leka. Leka seriöst. Och det är motsägelsefullt. Jag vill ha allt på mitt vis. Jag gillar nog inte hur allt ser ut. Men man kan inte fly från samhället, kanske bara isolera sig tills man finner sin egen väg. Eller så lulllar man på likt alla andra, harvar på det halvbra jobbet, med den halvmysiga sambon, den halvbra lönen och de lagom kloka vännerna, utekvällarna, TV- tablån och med den halvbra sanningen. Man kanske nöjer sig? Eller så gör man inte det.

Den dagliga förvirringen

Jobb, lila händer och pirr i magen. Gud. Jag har planer, bra planer som jag måste genomföra. Inget mer oseriöst trams, något som gynnar mig. Jag kan inte fungera såhär; På ett halvjobb utan kreativitet. Skulle heller inte kunna fungera på ett heljobb. Eller? Jag har ett stycke plan. Kanske två faktiskt. Inget storslaget, bara nyttigheter. Kanske börja ta tag i allt. Puh. Men i vilken ände ska man börja? Allt är ju beroende av det andra. Vill jag flytta måste jag hitta ett heltidsjobb, vill jag ha ett heltidsjobb måste jag sjunka till botten, vill jag ha ett jobb jag drömmer om måste jag plugga, vill jag ha kul, plugga och bli något halvbra måste jag ha slantar. Vill jag ha slantar måste jag ha ett jobb? Ja, ni förstår. Måste tala med någon.

Nyfrälst och hemma igen

Gud. Vad jag har tänkt. Och vad jag har fått fundera. På allt. Jag har täckt alla områden föregående veckan. Jag har blivit klokare men ännu mer förvirrad. På något sett kom jag till insikt där i Visby. Jag vet mer åt vilket håll jag ska. Inte när det gäller allt men gällande det mesta. Mer som en ofrånkomlig insikt, en insikt jag inte riktigt kan beskriva, mer som en slags lättnad över att förstå sig på saker och ting. Och en lättnad att förstå vad jag håller på med, vad jag vill. Bristen på musik gjorde sitt, det har stått stilla ett bra tag. Efter första låten jag valde att sätta på klarnade allt. Jag kunde formulera det jag nyss inte hade kunnat formulera. Jag känner mig lugn men ändå instängd. Jag vill börja nu, leva mer. Annorlunda. Det måste ju låta som att jag skulle ha blivit frälst. Det har jag inte, allt har bara klarnat mina vänner. Vilken jävla känsla. Så, nu måste jag bara hitta någon med samma behov som jag. Vilket projekt..


Det gungar, konstant

Allting gungar. Mitt huvud är kvar i en hamn på en båt och allting gungar. Herregud. Vad gör man? Det börjar verkligen gå utför. Sista kvällen är igång och jag likaså. Så, det må bli en faboulös kväll.

Allt är på riktigt

Måhända att jag har den mest fantastiska veckan någonsin; Jag samsas med sex jäntor, äter god grillmat och dricker en kempegod öl. Vi har solat, nattbadat och tittat på vackra båtar med vackra män. Soluppgång, segelbåtar, allsång, gitarr och drinkar i muggar. Jag må vara lycklig nu. På riktigt.

Livet är fantastiskt jävla vidrigt men ack så ljuvligt

Nyfikna? Ja. Jag förstår det. Jag har tappat min pusselbit, ett örhänge. Mitt örhänge. Ni vet. Så tråkigt allt blev. Så lätt allt blev att förstå. Jag har kommit att förstå mycket. Vi har talat andar, spöken, astrologi och solat oss bruna på en äng utranför ett radhus. Kanske druckit vin i plastglas, låtsats vara falkenbergare och festat med den äldre generationen. Vad fint. Så fint allt är. Och så mycket jag inser. Satan, ett helt liv ryms i mig just nu. Ett fulländat liv, med så mycket mer att uppleva. Logiskt? Nej. Det ska inte vara logiskt. Livet är fantastiskt jävla vidrigt men ack så ljuvligt.

Man ska inte röra sig

Det är det som är hela grejen. 2 timmars sömn, spindlar på toaletten, andar i stereon och kullersten. Ja ni vet. Vi har det fantastiskt. I mina nyblivna snedvridna glajjor och nya dialekt.


Fuck off, nu kör vi



Packad

Lugn. Jag packar ju? Och har jobbat ihjäl mig samtidigt som jag har druckit öl och försökt fått fason på mitt liv. Det har gått sådär. Ölen har varit min vän och packningen likaså. Så mycket att hinna med. Vad ska med? Åh, så fånigt. Jag tar hälften tack. Jag återgår nu. Om ni vill veta.

Ni tråkar ut mig

Haha. Så tråkigt. SÅ förbannat tråkigt. Och imorgon; tristess. Åh, sä helvetes jävla trött jag är på detta Stockholm just nu. Fy fan vad allt är trist. Vad alla människor är gråa, fula, tråkiga, vardagliga och osäkra. Ljuset i mörkret är underbara Albin som inför lite glamour i mitt liv med hans franska obsession och fantastiska äventyr. Jag skulle kunna lyssna i timmar. Idag fick jag två. Alldeles för lite glamour. Puss.

Ofrivillig stripp

Inga drömmar. Jag försov mig. Det var nog det enda. Jag brände mig på plattången, drack gammal mjölk, igen, och visade mina underkläder för ca 30 turister. Det blåser ute. Jag har klänning. Dumt. Nu har jag kommit till jobbet och väntar, som vanligt, på kunder. Idag blir en bättre dag!

Dreaming away..

Ska för övrigt sova nu. Stenhårt ska jag sova, till tonerna av Candy. Och drömma, ja det ska jag. Kanske om vampyrer, kanske om björnar, barn och SAS- plan som störtar i en loop. Kanske om ögon, vingar, svarta katter och dig som jag absolut inte ville leka med. Kanske om presenter, färgglada mönster och kärlek. Undrar hur länge man kan vänta på sin livs kärlek? Kan man vänta en evighet? Går det, är det verkligen smart? Gör ni det? Jag bara undrar. Tänk att något väntar på en i en evighet. Det känns fint och löjligt.

Vi kanske blev felplacerade?

Utmattad. Kanske glad. Kanske egentligen inte borde vara här? Kanske egentligen borde vara någon annanstans? Kanske hos andra, för andra och med andra? Det kanske gick fel. Kanske fel så att några hamnade fel helt enkelt. Så kanske det var. Från början känns det väldigt sant. För att vara jag känns det väldigt logiskt.

Rädda mig från mig själv

Åh. En sned morgon. Steka korv i morgonrock, glömma äggen på plattan, må illa av stekos. Upptäcka att allt i kylen är gammalt, alltså gammal mjölk i gammalt kaffe, gammal smörgås med gammal leverpastej, ny smörgås med för gammal kaviar och vatten för att toppa av. Uhh. Jag har spillt, snubblat, kladdat och försöker nu kränga på mig en blommig klänning. Den är kvinnlig. Idag ska jag vara kvinnlig. bort med för stora t- shirtar, herrskjortor och lågskor och fram med puffklänningar, högaklackat och kuvertväskor. Vart jag ska? Jag ska jobba.

Och vad gör jag nu?

Jag kickar igång storstadsstressen med rockkväll och öl mitt i smeten. Mitt i smeten, dit ska jag. Med hår som luktar salt och en annan syn på allt.

Nu är det jag och naturen

Precis som det ska vara. Så underbart jävla bra jag mår och så förbannat mycket man hinner tänka på när man är helt isolerad från stress, människor och trafik. Gott vin på altanen, badmintonmatcher, roddbåt i för höga vågor, cykel på landsväg och flyt i salt varmt vatten. Skulle jag få ägna mig åt detta resten av mitt liv skulle jag vara den lyckligaste människan på jorden. Det finns inga bekymmer, bara lugn. Ett inre lugn.

Rehab, islandshästar och spa


Ett farväl

Jag har växtvärk i vänster ben och Winnerbäck i örat. Örat. Och tejp på brösten. Att somna med det, nej. Har arbetat hårt idag med söta Elin. Vi firade av vår skilsmässa med två drinkar i Humlan. Där pratade vi lugnt och stilla om livet och allt som här därtill. Det är skön, att slippa gå ut och hetsa. Bara ta det lugnt och gå hem när man vill utan ångest och dumma ord. Jag trivs med det. Förståelse. Elin fann också två tvestjärtar i mitt hår. Mysigt. Det regnar tydligen tvestjärtar på Debaser. Jag dräpte en. Ledig imorn. Nu sömn.


Igår..

Fick jag de mest underbara skorna av den mest underbara Elin! Hon kan mig; svart, nitar och dragkedjor. Igår jobbade jag också med denna tös, träffade ytliga vidriga människor, åt en korv i rulltrappan vid Östermalmstorg, såg häxor och eld, lekte med Erik, Iggy, en randig Therese och Pauli. Den kvällen såg jag också väldigt stora råttor på söder, drack en för dyr Red Stripe, vinglade runt på kullersten, tog kort på turister, rimmade på ord och lekte med grammatik. Den natten avslutades med rostad potatis, rallarsås och rökt sik från Grisslehamn. Sickens kväll.  

Äldre med stil

Jag har sprungit på en väldigt speciell intervju med en äldre herre. En karl med stil. Jag gillar äldre, dom har så förbannat mycket kunskap och erfarenhet. Tänk. Ta efter. Och tänkt.


The shoot

30 myggbett, en regnblöt modell, en fotoassistent med spräckta ballonger, en regnskur, en nyvaken fotograf med för kort klänning och en påklädare senare fick jag äntligen de där bilderna! Plåtningen kunde inte ha gått bättre, modellen var superduktig, Ehlin fixade underbara bilder och mina söta små vänner assisterade mig i all stress. Kunde aldrig ha genomfört det ensam, jag med min förvirring. Så tack! Ska kika på bilderna idag, välja ut, restuschera sedan är det klart! Jävlar vilken underbar känsla. Åh. Livet.


Bild snodd från Elin

Imorgon, damer och herrar..



Då plåtar vi!

Jag och en liten ny vän

Hihi. Vet ni? Jag höll ett pyttelitet barn idag. Närmare bestämt Jessicas dotter. I famnen, hon låg där superlänge utan att varken skrika, fajtas och grina! Hah! Det kanske slutar bra ändå det här med barn? Jag blev hänförd av den lilla varelsen och allt som hör till. De små naglarna, små fingrar och stora ögon som stirrar nyfiket. Tänk er, helt ny på jorden. Fint.

Ta mig härifrån

Resa. Resa. Resa. Jag vill resa, precis nu. Jag struntar i om jag får leva på nudlar resten av året, jag vill bort. Leka, bada och laga god middag med fina råvaror. Åh. Istället ett gråmulet Stockholm, sent jobb och blek hy. Uhh. Kanske bara resa lite, en bit?

I won't rescue you..

If I don't see you falling down.



Koko?

Åh. Jag känner mig helt förstörd. Borta, någon annanstans i huvudet. Har ätit, druckit och kastat i mig socker utan resultat. Jag vaknar aldrig. Dvala. Skulle kunna sova nu. Är jag knäpp? Jag känner mig knäpp. Som att jag drömmer..


Så glad var jag..


Igår var jag kung

Igår var en fantastisk dag. Jag var sådär störande glad hela dagen. Hela dagen! Skutta, hoppade och trallade vart jag än gick. Varför gick jag inte ut? Satan. Sålde mycket mycket bra och kände mig tämligen nöjd med livet. Slutade hemma i soffan med Kapten Corellis Mandolin och Erik som sällskap. Ljuvlig film. Helt underbar. Tog sovmorgon idag men antar att jag blir inringd till jobbet.. För övrigt ska kollektionen äntligen plåtas! Nupå onsdag smäller det med ballonger, svart smink och trasiga strumpbyxor! Jag längtar!

Lejonen och jag

Förlåt. Inget morgoninlägg här inte! Stressade upp, blev förslappad, tappade bort tiden, drack för mycket kaffe och cyklade i regn till jobbet! Har en bättre dag idag, folk är vackra och älskvärda. Har precis kört min lunch och väntar nu på kunder. Funderar på att inhandla stora mängder choklad snart.. Igår ja. Skulle ha piffat upp mig och dansat tills fötterna värkte men istället däckade med ett glas vin framför Lejonkungen. Underbar film, underbar lördag. Ensam, vin och med lejon som sällskap.

Timlön: 30 kr?

Åh. Så segt. Rädda mig? Har haft två grupper på tre timmar. TVÅ! Det är fruktansvärt. Segt och jävligt. Sålt dåligt, jag kanske borde byta jobb. Det här är nog inte rätt för mig. Kunde ni tro att jag skulle bli kallad för snäll? Nej. Men det är jag tydligen. För snäll. Synd att det inte kom från någon jag verkligen brydde mig om. Tusan. Jävlar. Helvete. Skit. Jag skrattar åt det, åt den här dagen. På jobbet vid Svampen. Ugh..

Att jobba i de rätta kläderna är en konst

En mycket fin morgon. Visst? Lagom varmt, små moln och sol. Jag är pigg trots en sömnlös natt. Blev väckt av Erik vid fyratiden, vid fyratiden då jag sov som en stock och inte ville bli väckt. Men jag gick snällt upp och påbörjade samtal om livet. Jag kanske sov, det minns jag inte. Nu sitter jag och väntar ut jobbet, börjar vid tolv. Det ligger kläder i hela mitt rum, kläder som jag borde ta på mig. Kläder som jag inte vet vad jag ska göra med. Att jobba, att inte jobba i jobbkläder, men inte i shorts men inte i linnen, men i klackar men inte i boots. Kanske i kavaj och jeans? Det kan jag inte, det går inte. Jag kör naket.

Just nu..

Idag? Svettig till jobbet. Snabbkurs, jobba? Nej. Hem igen. Korv med Terron. Hem? Ja. Däcka i soffan. Ja. Äcklig middag? Yes. Stork's Tower i Karlberg med regn under ett träd, blixt, åska och fint sällskap. Nu? Borsta tänderna med en hand, slarvigt. Nattmat. Ägg och rostat bröd. Musik? Chris Isaak- Let Her Down. En tönt? Ja mina vänner. Nu? Sova med fläkt och hoppas på åska. Puss 


Jag var en vampyr och nu öser det ner

Hah. Nu ska vi alla bli blöta! Alla. Jag mår bra idag, mycket bra. Det är småsol och ösregn. Det åskar och blixtrar. Oväder. Det fascinerar mig. Bra nyheter på ingång också. Hade tänkt cykla till söder innan jobbet men det känns sådär med den planen, blir paraply och kommunalt istället. Hade en fantastisk natt; sov gott och drömde att jag var en vampyr. Fruktansvärt spännande, skulle suga blod ur mig själv men skar mig för löst och högg tänderna i min bästa vän istället. Det var unikt.

Ni sitter där och är så jävla icke- svettiga!

Jag har runnit bort och ligger någonstans där jag inte vet vart jag är. Värmen, den gör mig glad men helt jävla galen. Förvirring, kortslutning och dålig balans. Skit. Och ni som bara sitter där. Njuter och är helt torra i ansikten. Dra åt fan med er och sluta blänga på mig och mina svettpärlor. Det är 40 grader. Det är varmt väl? 

Det finns tydligen likheter..

Utgång i måndags. Jag tror jag avskyr människor. idiotiska människor. Först var jag lik en modell, jag VAR modell. Tjena, 160 cm kommer man långt på haha. Sen toppas kvällen med en liknelse mellan mig och Johan Palm. Tack. Tack, nej du kan inte få mitt nummer.


Älvor mot damm

Vaknar i ett 35- gradigt rum. Jesus. För varmt. Måste rusa rakt ut i solen, ska på jobbmöte sen sola och bada. Otaggad på att ge mig ner på stan.. Men det blir en kortis. Vill tänka bort stan ett tag. Tänka rent och klokt.


Älvor

En mås, flera möss








Rätt nöjd

Klibbig. Vaknade upp sent och har slöat hela dagen med långfrukost och en kanna kaffe. Skulle nog vilja vara ute på landet nu. Plocka smultron, ligga i gräs och bada. Gå upp tidigt och se allt vakna till liv. Dofter. Nåja, jag fick en fin dag igår. En underbar till och med. Fjäderholmarna hela kvällen med roligt sällskap. Slutade nattens kalas på en gräsmatta med tre vapendragare och Spotify. Fick skjuts hem av briljanta Erik. På cykel runt fyratiden. Det var vackert men förbannat vingligt. Nu, fönster, läsa och titta till solen..