Jule

Så, då har man lyckats kravla sig ur hålan. Jag har suttit instängd med familj, praliner och naturdokumentärer om ni undrar vart jag har hållit hus. Julafton var toppen, smöcker helt enkelt. Allt jag ville ha fick jag, lustigt det där. Hoppas ni alla har haft en fin jul, om ni inte har så är det bara att beklaga. Bilder kommer här!

     
   
   

Det sjuka är att jag försöker kamouflera att jag lägger in så mycket bilder på mig själv genom att blanda dessa jämnt med övriga foton..

Kollektion á la Linet

Så, här kommer min del, nya bilder ska tas i vår och det kommer att bli faboulöst! Vill ni se resten, kika in http://www.justmeqarro.webblogg.se/




 
   
   
   
   
   
   
 
   
     
 
    
 
   
 
   
  

Så kan det bli, å andra sidan blir det nog onsdag.

Det kan tänkas att jag lägger upp hälften av kollektion här, nu, här. Det blir en övermäktig grej, det kommer att ta tid. På onsdag ska vi ha mössprovning. Hur kändes det då? Mentalt gick jag ut för över ett år sen, men det kan bli roligt kanske. Få känna på att det är på riktigt, att skolan verkligen tar slut någon gång..

På fredag ska jag och bror ut och lattja på konsert. Det kommer att bli grym, The Magic Numbers. Om jag ser fram emot fredag! För de som inte hört dessa begåvningar borde kika in:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=20219381

Jul jul strålande jul?

Människan är ett svin. Faktiskt. Varför kan jag inte gå in på, men det rör er alla.

Min helg har varit totalt händelsefri, kollat alldeles för mycket film och djurdokumentärer. Men ibland behövs sådana helger också. Så nu är ännu en helg bortslösad. Jag förstår inte vart all tid tar vägen, det är tredje advent idag. Stressen börjar infinna sig i mitt annars så lugna sinne. Igår var jag på glöggfest, glöggfest? Visste inte ens att man kunde parta loss på glögg. Men det kunde man tydligen, jag fick nöja mig med whisky eller loka, det blev loka denna kväll. Barn, det var mycket barn där. Och ni vet att jag inte har mycket till övers till dessa små varelser. En hade damp, en gjorde fasansfulla ljus, en ramlade omkring då den inte kunde gå, en annan skramlade loss med en plåtleksak i mitt öra och en annan smetade ner hela ansiktet med choklad. Gulligt? I helvete heller. Det slutade med att jag försökte mota in en sate på toaletten, misslyckades och försökte istället psyka den lilla treåring totalt. Det fungerade och jag gick hem med ett segerleende på läpparna. Kommer jag någonsin att ändra åsikt?

Idag ska jag pyssla som man så barnsligt kallar det. Bygga pepparkakshus med mor och far som säkert kommer sluta med att jag äter upp alla nonstops i smyg, far blir vrålförbannand när han inte ens kan klistra ihop skorstenen och mor bränner sig på kristyren. Det är då vi kör igång med Karlssons Klister och inser att den enda vi kan lura att äta detta fasansfulla hus är farmor som redan är halvdöd. Sedan går middagen åt att sitta och kika in om huset håller sig eller inte, detta brukar ta ungefär tre timmar. Och efter det kan vi fastställa att vi har lyckats, i år igen!

Sen ska man göra apelsiner med nejlikor i, nejlikor som skär in i fingertopparna som nålar men ack så fint det är med apelsiner upphängade i varje dörr! Speciellt efter dessa vackra skapelser har möglat och sprider en härlig unkel doft sisådär lagom till julaftonsbjudningen. Dagen kommer att rulla på med ischoklad, det enda som fortfarande kan gå väl. Ta i trä.. Och till sist avslutas dagen med att slå in lite paket från min sida, jag har oerhörda ambitioner med paketinslagningen men det slutar oftast i katastrof; lack som fastnar absolut överallt, i mitt hår, på min vita matta, under Smulets tassar och vidare i hela våningen, underbart vackert blir det dock! Så länge man inte råkar elda på lite för mycket och göra små brännmärken i varenda paket då såklart. Så när man har brännt upp 4 meter julpapper återstår bara tidningspapper. Med lite energi kvar raffsar man in skitet man har köpt för att sedan kludda på "God Jul" och köra ett litet pretentiöst rim á la: "Här kommer en gåva, den är från mig kan jag lova!" eller kanske: "När det är kallt om natten, kolla inte in i tratten, utan ta på dig denna h.......!" Fantastiskt. Julen är fantastisk. Fantastiskt sjuk, galen, stressframkallande, jobbig, tidsödande och en jävel på att ge en prestationsångest till tusen!

Missförstå mig rätt; Jag älskar julen, det gör jag. Den är knäpp och störd precis som jag känner mig, men bitterfittan i mig måste spotta ur sig lite cynism ibland.

Confusion sets

Tackar för svaren, Terron. Den enda trogna kvar i min förtroendecirkel. Eller har jag kickat ut dig också? Hur går det med min julklapp förresten va?

Det är knäpptyst hemma hos mig, mycket obehagligt. Jag är alltså hemma en dag som denna, mest för att överbevisa läraren och säga att det är jag som bestämmer. Jag ska börja sy upp nyårsklänningen, den bara ligger där och väntar på mig. Sugen är jag. Dagen kommer att fortgå med ett bad, paketinslagning och film möjligtvis. Tempot är högt måste jag medge..

Dagens frågor som kräver svar:

1. Hur många gånger speglar man sig per dag?
2. Var härstammar vi ifrån egentligen?
3. Vad är fräknar?
4. Vem bestämmer att julen ska vara just det den är?
5. Hur fasen kan himmelen vara blå?
6. Vad händer om man tömmer alla sjöar på vatten?

Jag är mer förvirrad än någonsin, kan man tala med en präst om dessa frågor?

Apati är ett tillstånd där man är lugn

Visste ni att om man snurrar riktigt länge på samma plats, då kan man snurra in sig i sin egen själ?

Lucia. Kikade på de sista sekunderna av det tragiska lussetåget våra ettor satt ihop. Som tur var missade jag sången. Sedan blev det glögg (som ingen egentligen gillar då det faktiskt smakar riktigt skumt) framför televisionen, där fick jag beskåda småttingar i tomtedräkter, som verkligen inte är sött utan bara vidrigt och en Lucia som log varannan minut som dessutom hade kort hår. Nej, jag tycks inte bli trevligare av pepparkakor. Jösses vad världen skulle vara bra om jag fick styra ett tag. Någon julkänsla verkar inte ha infunnit sig hos min familj, men hos mig är den på topp. Mest för att jag är materialist och älskar att få och innehava mycket saker.. 

Dagens frågor:

1. Varför finns ingen snö?
2. Hur mycket mat motsvarar alla julklappar svenskar köper?
3. Har du gjort en god gärning idag?
4. Är det konstigt att jag har tre olika mappar motsvarande ca 200 bilder med namnet "Lina" på datorn, med enbart bilder på mig?
5. Är det då konstigt att jag kollar på dessa bilder minst fyra gånger i veckan?

Avge gärna ett svar, hej nu.



Oja!

Ikväll laddas det inför utgång. Det var mycket längesedan och mina fötter vill dansa. Jag ska försöka vidga mina vyer och inte gå till samma ställen som vi alltid kör på. Kommer säkert sluta där ändå, men tanken är god. Se nya ansikten skulle vara trevligt. Dricker ljummet vin med sprite, vilken grej. Men taggningen finns här. Ska ha min nya väska och förmodligen mina vrålhöga pumps att sladda runt i. Jag har börjat gilla pumps mer och mer nu, känns på många sätt festligare. Sen blir det nog pennkjol, grå och en shysst överdel.

Äe, nu ska jag börja smygföra med Smulet, ty vi är ensamma än sålänge. Tjing tjing!

"Man hatar inte så länge man avskyr".

Hallå eller?

Alltså Therese, om du hade rätt. Grejen var att jag var tvungen att försaka mitt godis, det fanns bara vidrigt "pappa- godis", det var en dålig början men sedan steg humöret. Jag övingskörde som en vilde, tränade fickparkering, jösses vilken talang jag besitter. Inte ironi, jag besitter den alltså. Smulan föll nedför trappen, aldrig har hon sett så fantastiskt rolig ut. Jag har nu valt att kalla henne Bergsgeten. Kom ihåg det. Imorgon våldgästar jag dig förresten, ty jag har håltimme. Ladda med kaffe!

Imorgon har jag skolfoto, och vad betyder ett skolfoto när man går i trean men egentligen går i fyran? Ungefär ingenting mina vänner. Det betyder en massa meck som jag inte känner för, notera att vi bara tar porträttbilder. Och dessa bilder har jag redan högar med på datorn som ni nog har förstått. Apråpå advent så hade vi en andaktsfull kväll igår med bortagjorda pepparkakor, tokig julkör och vatten. Det var mindre lyckat men idag har jag kört lussebullar som en vilde! Blev äcklad av detta halvfabrikat, usch och fy. Efter detta fick jag flipp och vrålpyntade rummet, på ett väldigt fint sätt såklart. Hittills har jag fått ihop två julklappar men min lista ekar tom, nästan. Än finns det tid att inbilla sig vad man behöver och vill ha..

Flak, hur får man tag på ett flak? Enjoy Malmö min lilla kärleksnörd, puss och nyp!