Han ska bli mitt nyårslöfte


We're gonna have a baby..

Skev

Jag är en lögnare, en hycklare. Jag tänker visst hela jävla tiden, på allt och inget. Jag överanalyserar varenda lilla detalj som rör mig och mitt liv. Jag gräver efter en sanning, smutsar ner mig med ologiska värderingar och dränker mina sanna tankar i vin. Jag söker efter någon slags logik i allt vansinne, någon slags grund till varför saker är på ett visst sätt, varför det har blivit som det har blivit och vad som är rätt och fel. Jag skulle vilja kalla det känslomässigt felkopplad, skev. Smärta är njutning, det som är sorgligt blir roligt, tragik blir komik, skratt omvänds till gråt som omvänds till skratt och långa helkvällar med nöjen och vansinne. Ilska blir glädje, det logiska blir ologiskt, en evighet blir en minut och nej blir till ett ja.

Jag är en oärlig jävel, sanningar lugnar inte mig, jag är falsk. Det berör mig inte, men det kommer att slå tillbaka. Så det här är fullständig sanning, det finns för lite av den. Men jag hycklar och det gör ni också.

Julepepp

Idag ska jag ut och åka bil. Att åka bil är en värdslig sak säger min kära vän. Ytterst nödvändig tycker jag. Terapi i en bil, det kan behövas för somliga. Igår tvångsklädde jag granen, sög in vartenda litet barr, toppade med glögg och smetig ischoklad som jag åt tills jag ville spy. Mor matade in Tommy Körbergs julskiva och så stod vi där och kastade på tomtar och julgranskulor lite på måfå, vi lät Tommy sjunga in i våra sura svenska själar, sjöng med både första och andrastämmor samtidigt och gjorde narr av självaste julafton på självaste fjärde advent. Jag gillar min mamma. Hon klär sig i rött när det börjar närma sig jul, hon frågar om önskelistor fast hon oftast vet precis vad man vill ha, hon skriver långa listor med vad som ska handlas, vad som ska bjudas på och vad som ska spelas, hon gör världens ljuvligaste julmat, tänder ljus och pyntar även fast ingen av männen egentligen bryr sig. Det gillar jag.

Nej, de sista klapparna ska inhandlas, eller de första och sen jävlar ska det packas in och kastas under granfan..

Hit me with your rhythm stick, it's nice to be a lunatic..

Jag lagar mat, jag lagar trerätters till den bästa personen i världen, efter mig då såklart. Tålamodet börjar ta slut och jag är hungrig som en varg. Mitt fel, men hur orkar man laga seriös mat varje dag, jag hyllar er som står ut. För en timme sen var jag en sekund från att springa ner till Toy och köpa hem exotisk buffé.. Som för övrigt är gudomligt god! Men icke, här ska det lagas, fixas och dukas. Det är inte min grej. Vad är min grej? Måste man ha en grej? Jag har en grej.

Ikväll ska jag vandra in i dimman på styltor, uppstyrd och klar.

Våld, jul och glögg

Idag ska jag våldgästa julen, den bor på Östermalm och finns i Elins hem. Jag ska pressa i mig glögg, krama om julen och vältra mig i skandalöst frosseri! Hur går det för eder alla? Egentligen?

Hyckleri


I was young when I found God on the dancefloor, a steady beat
You said that we're waiting for nothing, nothing is eating us up
So have you met anyone as thrilling as me?
Throw the dice and make me exclusive
I'm happy alone, but they're calling me dirty


Idag är det den 16: e december. Det är tisdag.

Idag ska jag arbeta, trots att arbete är aningens överskattat. Jag vet, det låter dumt och naivt. Men jag har många goda tankar bakom min vansinniga tanke. Jag brukar inte fundera så överdrivet mycket på allt, men sista tiden har det blivit som en jäkla bergochdal bana jag aldrig kan komma av. Det kallas inte depression, inte personlig kris och inte svacka då jag för det mesta är vidrigt uppåt i mina tankar. Jag tror att det är ren och skär galenskap, eller någon slags uppmanelse att aldrig ge sig när det gäller en själv. Att alltid komma vidare även fast man har det bra där man står. Den här nöjda "jag- har- det- så bra- där- jag- är- attityden" passar inte mig, nej jag vill ha mer!

Ikväll grattar jag och min nya vän Skåne- Elin min nya vän Party- Chloé med en drink ute. Min sjukdom har etsat sig fast men jag tänker vackert klappa den på huvudet, säga några fina ord, ge den en kopp choklad och dränka den jäveln.


Vad händer?

Om jag inte var så förbannat rastlös annars så skulle jag nog ha dött av den här dagen. Jag har gått upp, vandrat från teven till köket, ätit frukost i två timmar, två! Sett allt som man annars aldrig lyckas se på teve och nu sitter jag här. Den här dagen har varit fullständigt händelselös, än sålänge. Och det gör mig inte det minsta! Det finns inget att rapportera, alls. Jo, dagens outfit består av gråa sidenbrallor i size 40, vit t- shirt i size 40, extremt varm svart kofta, tofflor och fullständigt ouppstyrt hår. I like it. Så jag lämnar det såhär helt enkelt.

Hela mig

Jag är så djävulskt förkyld. Det kan vara vädret, helgen, tunna kläder eller ventilationen i lägenheten. Jag vet inte, inte alls. Det jag vet är att helgen är slut, julen kryper långsamt emot mig, livet är ljuvligt just nu, jag är ett as och är i desperat behov av att få beklaga mig i min alldeles egna klagoblogg.. Vilket jag också ska. Batterier. Jag får alltid, alltid byta batterier till allt i hemmet. Till datormusen, till tevekontrollen, stereokontrollen, klockan och allt annat som har ett sådant litet vidrigt batteri i sig. Jag AVSKYR, fullständigt avskyr batterier. Och det händer alltid när det absolut inte bör hända; man har gosat ner sig i soffan, så bakfull så att man tror att man ä halvdöd och ska byta kanal, man vill zappa. Nejdå, då börjar skiten strejka vansinnigt mycket, man slår lite på den, kastar den några gånger mot golvet, får förhöjd puls, andningen blir tyngre och man inser att man måste överge sin tron för att hämta nya batterier. Helt värdelöst. Jag ska börja bojkotta batteridrivna saker och börja köra utan.

Det var nog det jag ville få ur mig just nu. Det är såhär det kommer att se ut nu mina vänner; jag grinigare än någonsin, rastlös, gladare än någonsin och med en hel del värdelösa obetydliga saker att klaga på och skriva om. Fuck it.

Cigarrsoffan och Fröken Svart

   
   

Jag äger ett liv



Idag har jag pillat med dessa två, ja inte hela dagen förstås.. Jag är svag för guld, svart och kedjor. Jag gillar kedjor.

Nu har jag smakat på arbetslöshetens sötma i hela två dagar, två hela dagar. Dagar som i antal är två, hela. Jo! Och ja, jag gillar det. Jag går upp, njuter. Dricker kaffe, njuter. Äter frukost, och njuter. Läser en tidning, och njuter. Läser en till, njuter. Går långpromenader och njuter. Trackar vänner och njuter. Köper julklappar, skissar, syr, lyssnar på musik, njuter. Tänker på hur bra jag har det, och njuter. Okej, mina dagar är fyllda med så mycket mer, men det blir alltför långrandigt, personligt och avskräckande att skriva det i offentlighetens ljus. Mitt CV är uppdaterat och vackert, nu kör vi.


Rubrik


It's too easy.

Ettan, tvåan och fyran är mina nya vänner

Com Hem har rånat mig på min fritid, de har saboterat min arbetslösa vardag och misshandlat mina kanaler tills de inte pallade mer och drog. Jag är nu ensam med Herr Etta, Fröken Tvåa och Mister Fyra. Ibland finner jag nöje i att kolla på dessa icke- kommersiella kanaler men ibland vill jag vältra mig i amerikanska skitserier, hemska tjockisdokumentärer och töntigt dåliga komedier. Det är en era som nu har upphört, totalt. Jag ska bli en kulturvetare, en riktig sådan, jag ska lära mig allt om hur myror parar sig och bli bundis med Veteran- Tv som går kvällar OCH morgonar. Jag dedikerar mitt liv till SVT, och vill ni veta någonting så vet ni vart jag befinner mig; i min cigarr/ whisky soffa i höger hörna i rummet. Där sitter jag, konstant. Fast. Bestämd.

Nu ska jag titta på "Paraplymördaren", den går på SVT2.


Back to basic


Hej världen. Idag sa jag upp mig. Jag gav mig själv sparken och lät mig själv gå med fantastiska betyg och avskedsord. Det känns otroligt skönt, bra. Senaste veckorna har varit piss. "Piss?" tänker ni. Ja, skit. Jag kan aldrig bara ta det som kommer emot en, inte när det är obefogat. Jag vill vara glad, ha roligt när jag arbetar och känna mig respekterad. Logiska rätt vettiga tankar enligt mig, inte enligt Zara. Så, nu sitter jag här med skissblock, CV och utan jobb. Och det var längesedan jag kände mig så glad faktiskt. Tyvärr efterlämnar jag mig världens skönaste kollegor som inte bör vara kvar, som inte bör gynna företaget med deras arbetsinsatser men förr eller senare så kommer de inse. Hoppas jag. Tillbaka på ruta ett som totalt omvandlat sig till ruta 20 i mina ögon..

Dead or alive?

Igår svingade vi till popmusik, dansade tills svetten lackade, hittade nya bekantskaper och höll igång tills min kära vän svimmade. Lovely! Så gårddagen var relativt lugn faktiskt; vild, lugn, vild lugn? Uppenbarligen har jag inga känslor, hjärta eller tankar för min jävla själ var på väg ut ur mig igår. Jag tror att den sitter på plats idag men det tarvades en hel del eltejp och övermanningsmetoder..

   

Sakta men säkert drevs jag ur min kropp, jag hajjar noll. Och varför var Terron ogenomskinlig? Är jag ytlig, är det det ni menar?!

Jag vill inte vara en mellanmjölk

"Njutningsmedel är något som får oss att känna njutning och välbefinnande. Njutningsmedel är också föremål som i vissa fall kan skapa missbruk och ohälsa"

Njutningsmedel. Finns det något bättre, mer passande eller tilltalande? God musik, sex, vin, mat, konst, sött, film, poesi, sena nätter och sömn. Jag säger fuck it, låt oss njuta, skita i hälsan och inse att livet är på tok för kort för att reflektera alltför mycket över.





Jag och sena arbetsdagar går hand i hand..

Fuck fuck fuck fuck. Helvete helvete helvete helvete helvete helvete helvete. Helvetet. Skriver man det tillräckligt mycket så kanske den här obehagliga känslan försvinner. Försvinn. Gå och sabotera för någon annan jävel. Ångestjävel.