Vin i plastglas utan fot, och Herbert




Joker in the night

Nattsynd på Odenplan med min bästa vän, prata film och livet. Ingen stress efter utgången, bara lugn. Ingen fylla bara perfekt ro. Cyklade hem och ville liksom aldrig stanna. Insåg där på vägen att jag älskar att cykla, jag avgudar min cykel och förmågan att känna sig oåtkomlig på den. Så trygg och så lugn. Karlbergsvägen hem med alla dess dofter, av träd, skog och blomster. Asfalt och gummi. Svalor och en svag skymt av soluppgången. Fy fan, jag har blivit smörig. Känner mig överfylld av känslor, både bra och dåliga. Dom är här nu, tillsammans. Kanske gör mig gott.

Natten ger mig poesi

Klockorna slog hon steg åter mot ytan
Den välkända botten var allt för bekant
Hennes huvud var rent, med en drunknades vilja
Söktes en utväg en sann bundsförvant
Hennes huvud var glasklart som hos en som ser allt
Att här ges bara en chans, bara en inte mer
Likt förbryterskans skärpa inför en stöt
Likt självmördarens allvar, stunden innan hon sköt

Dom fann henne där i helvetets förgård
Då var hon så skör, så illa däran
Du fann henne där du själv en gång varit
Hon såg du förstod då när ni såg varann
Så hörde hon klockor, dom hördes först då
Det finns klockor som klingar
Först när någon vill förstå
När nån vill begripa nåt obegripbart
På mörkaste botten fann du tydligt och klart

Nu är hon så skör som en flicka i glashus
Där glaset är rent och ljuset vitt
Hon vet alltför väl det ger ingenting
Att kasta en sten hon har nog nu med sitt
För nu har hon hört klockor
Dom hördes dit ner
Till botten där ingen syns eller ser
Så började hon stiga mot ytan och upp
Orden vidare vidare, ljöd för nu skulle hon upp

Lazy sunbather, again

Förlåt. Förlåt, men solen har mig i sitt starka grepp. Och jag vägrar streta emot. Jag är en lat solbadare som ska till förtjusande Mosebacke med min förtjusande vän. Så, cykel, pumps och för varm skinnjacka. Svett?

Godnatt

Jag vet, Jag skriver för långt och för mycket. Ligger och tittar upp i taket, lyssnar på en båtmotor som tuffar fram i kanalen och njuter av ljuset. Trots sömnlösheten. Jag tar det, jag kan vara svintrött imorgon. Allt för det vackra, sommarnätter och högt flygande svalor. Ser ni sådant?

Ibland är jag mitt där i, i Farväl Falkenberg

Åh. Sömnlös. Varmt rum. Tankar. Blir alltid så fundersam på nätterna, jag undrar om det är då jag lever. Om det är då jag verkligen kommer fram; ren och utan krusiduller. Ibland känns det som att jag lever i Farväl Falkenberg filmen med det där soundtracket, Erik Enocksson med The Joy Of D.h Lawrence. Att allt egentligen står stilla utan att någon bryr sig alltför mycket. Att man går igenom ett helt liv utan att folk egentligen känner en. Egentligen. På riktigt, alla fula sidor och alla de mest fantastiska sidor. Väljer man det själv vem man vill ge det till? Vem som ska få ta en titt in i något jävligt känsligt? För vad är inte känsligt om ens inre, ens riktiga jag. Så kan man ju hålla igen också, vad det nu ger i längden är jag tveksam till. Ni kanske bara är fel? Fel människor?  Ni har ju faktiskt ingen aning, men det kanske är så man vill ha det. Flyktig. Flykt.

Idag är jag kär

En underbar lördag som var alldeles perfekt lagom lång. En sån där natt som går över i morgon. Ett fint sällskap, militärer på i en trädgård i Nacka, varmt vin ur plastmugg och Wolfmother på högsta volym. Världens minsta öl med en trött Therese, lära sig brittiska svordomar och tala om 1500- talets skatter. Slussen vid fyratiden, fulla glada människor, fiskmåsar och soluppgång över Gröna Lund. Jag är kär i livet idag.

Maybe ride our bikes down by the seaside


Jag fyllediskar..

Eller fyllestädar. Efter en utgång blir jag alltid så där petig och ordentlig av mig. Jag blir som en full hemmafru. Jag gör allt från att diska en herrans massa disk för hand till att sopa golvet, putsa rostfria kranar och vika strumpor. Ska jag någonsin gifta mig så måste det blir på fyllan. Ja.

Utflykt och 10 stygn

Vilken spännande dag. Har shoppat en ny byxdress, en fin klänning och nya pjuck. Dagen avslutades med picknick i Karlberg där min vackra mor skar sönder fingrarna under vattnet. Jag blir sällan äcklad men nu blev jag det. Jag såg in på benen och senorna i handen. Vidrigt. Så den underbara utflykten avslutades på akuten med 10 stygn. Perfekt. Nu dricker jag en god och kall öl. I väntan på aftonen.

I hunt alone


Jag kanske..

Blåser ett par shorts torra med en billig hårfön? Ja. Det skulle jag kunna göra. Jag ska cykla ner på stan, köpa något sen cykla hemåt. Hemåt mot parken för sol och bad. Jag har fått lön, jag gillar att få lön. Nu ger jag mig av.


Någonstans däruppe..


Och det slår mig..

Att många redan har dragit. Bort. Härifrån. Smart drag kanske. Ni andra arbetar, ni måste vara vansinniga som jobbar i denna hetta. Dessa två faktorer resulterar i att inte en käft vill leka med mig. Att inte en käft kan leka med mig. Förutom dom där som man halvgillar och bara umgås med i nödfall. Ädel som jag är tänker jag inte nyttja er beundran av mig. Jag låter er vara och försöker njuta av mitt eget sällskap så länge jag kan. Hur länge står man ut med mig? En kväll borde fungera. En kväll med mig, rosévin, körsbär, jordgubbar och familjeunderhållning. Haha. Jag; 21 år. Puss

Idag..

Började jag med att ligga kvar i sängen och sträcka ut mig, som en katt. Titta på solen som strimmade in genom fönstret och dofta på dagen. Det doftar så fint, så mycket liv och salt. Drack ljuvligt kaffe som alltid, kramade min underbara mamma och skördade mina dagliga bloggar. Måste be er att läsa min kära väns Elins inlägg om Paris, stress och svenskar. Allt är så sant och låter så fantastiskt att jag blir alldeles förundrad över hur hon lyckas hålla en sådan lugn attityd. Har tänkt mycket på det där, att ändra sitt tänk. Det går rätt väl måste jag medge. Med rätt inställning kan nog det mesta ske. Jag funderar på att ö- luffa. Ensam. Med mig själv och jag.


Att "carpa dagen" gör mig fan vansinnig

Äee. Vet ni? Jag ska ta mig fan sova nu. Jag. Sova. Nu. Hur mycket jag än älskar denna hetta så ger den mig en vansinnig ångest. Jag vill göra saker hela tiden, jag bli hundra gånger mer rastlös än vad jag normalt brukar vara och får panik av att sitta hemma. Jag vill vara ute, bada, sola, grilla, leka och allt det där som hör sommaren till. Men så kommer det en dag då jag inte kan göra allt det där, det är antingen jobb eller brist på sällskap. Och då blir det såhär. Då blir det detta hysteriskt dåliga samvetet av att inte göra något på kvällen. Dagen var bra, men kvällen. Jag har suttit och kikat på djurprogram som för övrigt var mycket givande, but still. Jag borde kanske sitta och sippa vin ute på en kobbe, eller på en uteservering? Men då kommer nästa grej; att sitta och sippa vin ger mig ännu värre ångest. Ponera att det är fint väder i en vecka, då bör jag alltså grilla, bada, dricka kalla öl, sippa på vin och hänga på mosebacke varenda jävla kväll. Det bara blir så. Om jag inte hejdar mig; som idag. Men att hejda sig går emot min natur och när jag inte hejdar mig får jag dåligt samvete för allt skit jag gör. Och när jag hejdar mig får jag dåligt samvete för att jag inte "carpar dagen" som Erik brukar säga. Vet ni? Jag tror jag skiter i allt just nu och tar hand om den trasiga jag runt jul istället, brutal ångest. Tillsammans med resten av svenskarna..

Ligga?


LB

Den gör inte som jag säger

Min kamera vill inte överföra alla fantastiska bilder jag har tagit den senaste veckan. Jag vet inte vad felet är, den vill bara inte. Därav en jäkla brist på bilder. Från min födelsedag, från midsommar, från Grisslehamn, från Norsviken och från Karlberg. Måste snart styra upp detta. Jag lever på bilder. Bilder och minnen. Ni kan få något gammalt sålänge; En hatt. Det är för varmt för hatt.


Jag skrattar och är röd

Hmm.. Jag är något bränd och prickig. Igår låg jag fyra timmar och klarade mig galant, idag låg jag tre och smörjde in mig konstant. Idag är jag bränd på armen, under hakan och på nyckelbenen. Den där solen är en riktig jävel. Lita inte på den. Jag ser rolig ut, jag skrattar åt mig själv i spegeln. Vill ni skratta åt mig så gör det. Haha.

Den där solen

Vi blir bortskämda. Jag gillar det. Jag kan leva med det. Jag ska ta mitt pick och pack ner till mig park. Där ska jag sola, bada och äta ägg till lunch. Adjö.


Det rör sig liksom ingenstans

Det är verkligen bara jag. Jag och smulorna i datorn. Vad är så svårt?

Rör det dig, förgör det dig


Ingen hurtbulle

Arg dag, fin sol, dålig morgon, svettiga butiker, trista kunder, huvudvärk, hunger och svettiga skor. Idag har jag en dålig dag, vill bara sluta jobbet och kuta ut i naturen. Tänk, vilken frihet. Ligga på en äng, stirra upp mot molnen och vara helt lugn. Inte stressad som idag. Datorer har bråkat, kunder har bråkat och jag har sålt skit. Skit. Nåväl. Det är en dag, några timmar. Jag ska hurta upp mig och bli så glad som möjligt. Försöka ska jag.

Ikväll tänkte jag..

Grilla i naturen, dricka kyld öl och lyssna på god musik. Igen. Jag skulle kunna göra det varenda dag om jag så fick. Jag vill krama ur fina saker ur dagarna och ta fram vackra minnen när det blir kyligt och kargt i Stockholm. Idag har jag solat alldeles för länge och badat i smutsigt vatten. Igår blev jag attackerad av en mås. Det glömde jag att säga. Jag kom för nära och den högg mig med lilla näbben X antal gånger i huvudet. Sen toppade den med att bajsa på mig. I mittbenan. Det var varmt, rinnigt och riktigt otrevligt faktiskt. Jag är traumatiserad.

Suddiga bilder med en dator som dog




Jag har funnit en vän i en fågelunge

Okej. jag smygbloggar. Men bara för att jag älskar livet just nu. Jag har varit på en klippa långt ute i skärgården, nej. Ett berg. Ett berg med mossa, fågelungar och underbar utsikt. Så underbar att jag kommer att minnas detta tillfälle tills jag dör. Så fint. Så fint var det. Jag har åkt båt, kollat på enorma segelbåtar, trampat varma klippor med tår och avskaft nagellack, druckit rosé ur små plastglas utan fot och lyssnat på Moneybrother i för små högtalare. Jag har matat måsungar med bröd, grillat hönökaka och korv, gjort kullebryttor på en klippavsats, lyssnat på teater, snackat sktt med den enda jag verkligen älskar och klappat en fågelunge på halsen. En mycket dunig, underbar lojal fågelunge. Jag trotsade viljan att gå ut och gick hem och åt majs ur för gula muggar. Med för mycket smör och för mycket oboy. Förlåt, jag var tungen att blogga, jag är glad och fräknig.

Tappade mig själv på en klippa i skärgården

Hej mina vänner! Jag är inte redo att blogga ännu, känner att jag måste landa lite. I huvudet är jag fortfarande kvar på en landsväg i Grisslehamn med soluppgången framför mig. Jag ska samla mig lite sen redovisa mina underbara midsommarhelg! Nu? Sol i Karlberg!

Midsummer's Eve

Midsommar. Så ljuvligt. Det regnar inte, jag är nyvaken och ska bege mig ut till min underbara Norsvik för att fira midsommar. Lyssna på Evert Taube, sjunga sånger, spela cricket och äta sillröra. Det blir samma visa som förra året, jag längtar! Blir en liten paus där men det unnar jag er. Så ni slipper mina förvirrade tankar och ointressanta detaljer! Åh! Jag är glad!

Det regnar, det får mig att bli klantig

Jag skar mig i handen, jag tappade kycklingen på golvet, jag bet mig i tungan och drog sönder ett halsband. Min kamera är trasig, igen, och jag är sugen på chips. Jag saknar mitt ena örhänge och min hund. Jag fick ingen ny hund i present. Jag vill gärna ha det.

Tack ni fina

Åh. En gnutta ångest, inrökt hår, smutsiga byxor, tuggummi i sängen och gott kaffe. Det var en underbar kväll igår, något kallt men ljuvlig. Jag fick umgås, leka, skratta, hoppa, dansa och må så jävla bra. Jag var så glad igår. Inser att jag har mycket fina människor runt omkring mig. Människor som nödvändigtvis inte fungerar ihop men som gör det för min skull. Det uppskattar jag. Ni fina. Som jag anade fick jag fem flaskor vitt, jag gillar vin. Det visste ni. Jag fick fina parfymer och några riksdaler. Kvällen slutade i gryningen med en tyst taxichaufför och nya Pulp i huvudet. Det tråkiga är att en present är spårlöst försvunnen. Jag började dagen med att vända uppochner på hela lägenheten, efter det begav jag mig likt en baglady ner till Karlberg och.. Letade i soporna. Yes. Det var smutsigt, luktade illa och jag fann inget. Det gör mig ledsen. Imogon är det midsommar. Jag är snuvig.


Tanten, bild tagen från
Elin 

Jag är fylld!

Hah! Vad händer? Jag fyller år, på minuten! Jävlar vad jag fyller år. Vet ni? Vet ni att jag älskade att fylla år? Åhh så jag älskar det. För något år sedan försvann det men nu är det tillbaka. Detta år har det kommit tillbaka. Känslan jag alltid får; Lycka, pirr i magen och hopp i fötterna. Ni vet, sådär så att man inte kan sitta still. Jag nynnar i mörker på en bra låt och känner mig som världens lyckligaste! Jag gjorde en bra sak idag, en sak jag borde ha gjort för längesen. Det blir nog bra det här tillslut. Jag blir nog bra.

Jag dricker cola till lunch

Och känner att det kanske inte är det bästa. Har handlat, fixat nya böcker och kammat håret oftare än vad jag har gjort senaste veckorna. Varför? Det vet jag inte. Carin Wester har rea på min gata i stan. Skynda. Jag ska springa ner en snabbis, köpa loss något dyrt, få ångest, tänka bakåt och promenera framåt i Karlberg. Framåt och bara smaka lite på det som ligger bakom. Ikväll. Då ska jag smaka lite för att kunna sluta helt. Vad gör jag?


Då. Kärlek.

Jag var sjutton du var sexton och jag skolkade från allt. Jag ville bara vara med dig.


Titta!

Hej. Jag vaknade tidigt av att solen strålade in. Jag känner mig nöjd. Och jag hoppas verkligen att den fins solen vill lysa imorgon. Jag tror det. Nu ska jag rusa iväg och möta upp mor för att handla inför morgondagen. Vi ska handla, kanske shoppa något och prata. Yes. Njut nu.

Så?

Det känns bättre. Förlåt. Jag är en känslokall människa med för mycket känslor.

Just nu?

Ångest. Det visas varma, vackar sommarbilder på SVT och jag får ångest. Det är kallt, jag ska fylla år och jävlar. Det är kallt. Midsommar ska regna bort. Med mig. Den får regna bort med mig. Har seriösa humörsvängningar just nu. Varit uppåt och mycket glad hela dagen trots absolut inget att göra alls. Har kollat på en underbar dokumentär om Moulin Rouge. Fantastiska små filmer från det glada 20- talet, champagne och lyx. Åhh. Ja och sen då? Sen blev jag bara jävligt arg på allt. På alla. Skulle jag vara liten skulle jag ha stampat med fötterna, satt armarna i kors och smyga ihop på mitt gömställe. Åt helvete med det och fram med de riktiga känslorna som verkligen inte vill titta ut. Fan, fan fan. Så glad men så jävla nere.

Jag syndar.

Jag jag jag. Just nu bara jag. Jag dricker ett glas cola. Cola som jag för många år sen slutade dricka och mådde illa av att se. Efter min magsjuka för några månader sedan har jag förknippat cola med lycka. Jag gillar cola nu, det är gott. Skäms. Det får bli en en- månads- grej. Jag lyckades också glömma att låsa dörren när jag var och solade. Idioti. Naken sprang jag i panik upp och skulle låsa (kolla om det var låst), det var det alltså inte och dörren öppnade sig. Det var ingen där, gudskelov. Inte fick jag fräknar heller, nepp.

Jag har nu..

Postat mitt brev, betraktat min klänning, pratat med Chloe om hennes nya fantastiska (hoppas) jobb, cyklat och blivit blöt, irriterat två anställda på Pressbyrån med min förvirring, halvt blivit utslängd från Pressbyrån, cyklat Odengatan upp utan att stanna en enda gång, skrivit ett frågeformulär, ätit köttbullar och knäckebröd, skickat iväg en skinnjacka, köpt vax och fyllt på min önskelista. Det mina vänner, är en riktig dag full av skit. Men det fungerar idag, bara idag. För mig.

Jag..

Sydde klart klänningen, tog inte en utan TVÅ töntiga bilder och ska åka och posta ett brev. Ett tungt brev.




Jag kanske..

Borde ta tag i saker, sluta hinka i mig kaffe, sluta deppa över regn, vara glad över sommaren och allt därtill, sörja, känna lycka över min kommande födelsedag, planera min framtid, höra av mig, bry mig om er, hitta någon, skippa någon, fixa nytt träningskort, gå i gummistövlar, klippa mig, borsta håret, bädda om sängen, gå på den där förbannade grejen, sluta hyckla och leka. Så. Men istället sitter jag här, ganska tillfreds med tillvaron utan att behöva göra allt det där. Jag sitter och njuter av min absoluta favoritlåt sedan jag var en liten knodd: Pulp- Disco 2000 och gör absoluit inget mer därtill.

Jag kanske..

Syr en midsommarklänning?




Två kalas, få bilder..












En fri dag

Ut någon? Nej? Nej. Blev plåtningen inställd? Ja. Det blev den. Vädret avskyr mig. Det gör inte bara det är vackert på onsdag. Annars kommer jag köra omvänd regndans och muttra surt hela dagen. Har en helt ledig dag nu. Gick upp alldeles för sent, men satan vad skönt det var att snooza. Kul är att det står "Snopz" istället för "Snooze" på min mobil. Varför vet jag inte, men kul är det! Igår var en fantastisk kväll. Martin ordnade en överraskiningsfest för Clara som blev chockad, glad och mycket förtjust. Det bjöds på goda drinkar och 90- talsmusik. Ingen utgång, bara mysigt sällskap. Vandrade hem pigg och dyngsur. Skulle ha kunnat gå runt hela natten tills gryning men läste istället ut min fjantiga roman och sov alltför länge.

I do as I please

Vad säger vi? Vad säger ni? Det var bra, väldigt bra. hela kvällen igår, mycket bra. Skratt, gungor och musik. Musik och gitarrer. Det mina vänner, skulle kunna vara det mitt liv enbart behöver bestå utav. Känner mgi tacksam idag. För allt. För alla. Min egen vilja bestämmer och den känns stark. Jag gör vad jag vill, med er alla. Sitter uppklädd och ska fira min lill- kusin Linn. Linn som blir stor, 18 år gammal. Hon fyller på min dag, den 17: e juni men firas dubbelt. Ska bli kul, vad kvällen kommer att bestå av kan jag inte berätta. Det är en hemlighet. Jag har många hemligheter. Det har ni väl också? På med klackarna så kör vi.




Toulouse


LB

Vad är en bal på slottet?

Det är bal på slottet. Vi ska dit. Jag och min fantastiska dublett Therese ska dansa loss i högklackat, spana på James Bond och socialisera med kadetter. Jag har byxdress med blöjrumpa och Therese klänning sitter som ett ålskinn. Ålskinn gillar vi. Ålskinn är bra. Vi viftar med öronen, en gammal talang vi kom på att vi hade. Det är nåt, i logkonjukturen? Nu har jag inte tid med er faktiskt, jag gillar er men ni stör mig. Puss. 


Livet behandlar mig väl

Så lustigt. Spontandricka vin med Therese och prata känslokalla känslor. Inbjudan till bal på slottet på en hemmagjord pappersbit, Red Stripe i för liten flaska, Neil Young- snack med parkalkisen, för stampig musik, för sorgsen musik, Monica Zetterlund angör en brygga. Man blir inslängd i havet med kläderna på, mer vin och samtal om livet, fruntimmer och män med en man i kilt och för stora örsnibbar. Skymmning och cykel på släp. Rörstrandsgatan, trasig pakethållare, fuktig filt och trädgårdsfest med ett ex. Någons berusade pappa, vackra lyktor och korv med smuligt bröd som kladdar i min hand. Taxiresa med en mustaschprydd överglad turk, wash my world och tysk vaggvisa. Natt full av hemligheter och fågelkvitter, sovstreck på kinden.

Mygg

Hej bloggen. Jag sitter i Karlberg och träffar nya bekantskaper. Roliga män, vackra män och knäppa hundar. Jag har en kul kväll. En jävligt kul kväll. Med vin och fanta. Det är vått i gräset. Och mygg. Puss


Playsuit ja..


Ibland fastnar jag inte på plåt. Bara en diffus variant av mig. Detta gör mig nervös.

Framåt istället för bakåt

Hej. Fortfarande glad, i ett uppåtrus av alla fina nyheter från personer i min omgivning! Hade en förskräcklig men jävligt insiktsfull natt. Trots att jag var supertrött tvingade jag mig själv att ligga vaken, stirra i taket och ta beslut. Inte bakåt, bara framåt. Vid femtiden vad jag redo att släppa allt och sova. Jag sov mycket bra och drömde om själar att sakna; avlidna, borta. Ska ta tag i en del nästa vecka, start på tisdag. Och denna vecka är fullspäckad med jobb, kalas, firande och plåtningen på söndag. Ska fixa och dona med det idag sedan ut och handla gåvor.

Töntig och glad

Kolla. Jag är glad. Inte bara lite glad utan riktigt glad! En mycket bra dag, kanske en alltför bra dag! Goda nyheter, äntligen kommer goda nyheter. Nyheter som gör mig mycket nöjd. En bra dag på jobbet; har charmat brallorna av dom och tjänat oförskämt mycket pengar. Mina pengar. Fick träffa tösen Elin och jobba med henne, Elin är bra. Har skapat mig själv ett par mycket fina byxor. Vad har jag mer gjort? Jag har promenerat på stan med min vackra vän Therese. Vi har planerat och pratat. Också letat gåva till en speciell vän. Jag har saker att se fram emot, och bra dagar bakom mig. Kalas, vänner,, grill, presenter, terasser. Sol. Och solen. Jag är sådär töntigt glad. Jag vill för evigt vara töntig och glad.


Inget mer med det..

Nyvaken

Vad sa jag? Att det skulle gå över och vara glömt imorgon. Ja. Idag är en mycket bättre dag trots det uppenbara skitvädret. Det blir hatt och regnrock tror jag. Blev väckt av en kvittrande bror, nybryggt kaffe och frallor. Frukost gör mig glad. Idag ska jag jobba en halvdag och kila ner på stan för att söka upp en present. Så, värdelöst och underbart i inlägg.

Pest

Åh. Dagen började så bra men nu är jag sur, gnällig, har ont och är dödstrött. Jag avskyr människor. Fy fan vad jobbiga ni är. Alla. Ni är tomma, meningslösa och korkade. Tar upp plats. Plats som trevliga, kloka och vackra människor skulle kunna få. Ni vill inte vara här, ge er av. Jobbet gick inget bra, det bekommer mig inte. Jag är mitt bästa jag trots skitsnack, gnällkärringar och otrevliga as. Snart kanske det smäller. Stackars. Er. Stackars er. Har ätit snuskig mat och chips bara för att. Det smakade illa. Nu ska jag vila eller kanske sova. Imorn är allt glömt. Ni är fina, ni fina.

Underhåll mig?

Jag finns på Kungsgatan 2. Ge mig lite underhållning. Jag jobbar, dricker kaffe och äter kakor. Väldigt givande. Jag har sålt skit idag också. Elin, langa tips? Funderar på lite luft innan nästa kund får komma in. Jag har bandage på armen och känner mig pissed. Tigerbalsam luktar jag också, jag luktar illa. Menthol och tiger.

If summer ruled I would not be here


LB

När du blev jag

Har ni tänkt på det? "Såhär blev jag." Jag blev en sådan, eller en sådan. Jag blev denna. Har ni tänkt på det? När ni blev det ni blev? När allt blev moget, när hela du undrade och när allt du hade tänkte logiskt? När blev jag jag? Var det en lång process eller skedde det över en natt? När det naiva tänkandet försvann, när fantasin försvann i realistik och när jag blev ansvarsfull och logisk? När hände det? Jag vill veta. Varr det när man blev tvungen att ta ansvar? När man såg hur fruktansvärt livet kunde vara eller när man såg allt svart på vitt? Död- sorg- Lycka-kärlek. Pengar- glädje? Nattprat. Jag vet. Jag ger mig.

Spikklubba

Borde kanske ha tagit med mig spikklubba på stan. För vilt, för mycket och för snuskigt. Överallt. Snusk. Håller mig till trygga byn här hemma. Det är ju verkligen som en liten by här i Birkastan. Alla känner alla, alla hejar på alla och det skvallras hej vilt och bögar, skilsmässor och slampor. Annars riktigt kul att träffa söta Chloe igen! Massa skitsnack, kaffe och shopping. Jag har en nu en lista att beta av; saker att önska mig. Så larvigt väl?

Bara jag

Så meningslöst allt kan tyckas vara egentligen; Relationer, jobb, framtid, det förflutna, vänner och ovänner. Så meningslöst när man sätter in det i ett större perspektiv? Små små meningösa händelser som får liv när man föder känslan. Som verkar tycka att det är okej, när det egentligen finns så mycket viktigare saker. Den här vardagen, det här vädret. Min vardag. Min vardag som i stort sätt är ganska meningslös om någon annan får säga sitt. Min vardag som jag försöker fylla med små magiska stunder. Stunder av skratt, nöjen, viktiga människor som betyder något, roliga saker och kreativa tankar. En vardag som för någon annan må vara totalt värdelös. För jag jobbar inte massa, jag sliter inte ut mig, jag försöker bara få ut det mesta av allt. Och det bästa. Om det nu är att sitta med en kopp kaffe i fönstret tre timmar i sträck och inte besvara samtal, om det är att omge mig med mina närmsta och dansa tills fötterna värker eller om det är att sova till klockan 13 en tisdag och vara uppe tills solen går upp samma kväll. Det bryr jag mig inte om. Det kanske inte spelar någon roll?

Jag vill bort


LB

Perfectly insane?

Härom natten var jag med om den mest märkliga grejen. Jag hade varit ute och åkte kommunalt hem. När jag stod där ensam blev jag så fullt medveten om alla andra, alla som rörde sig runt mig. Jag betraktade alla människor ur ett annat perspektiv. Jag såg dom verkligen, som känslan av att titta på TV. Allt kändes surrealistiskt men ändå så sant. Jag kände mig nästan upplyst. Jag kunde se in i människor. Vilket låter galet, men jag kände att jag verkligen såg varenda persons livsöde, de stod där framför mig i någon slags mask men jag såg dem alldeles avklädda och ärliga. Paret som hånglade, vännerna som bråkade, den hemlösa mannen med tidningen, smågrabbarna fulla på lättöl, småtjejerna fulla på sprit och med för små bh; ar. Det gamla paret med grånande hår som tittade beskt på alla, den sura medelålders kvinnan som avundsjukt kikade på alla unga, den vackra tjejen som verkade vara helt tillfreds med sig själv och ensamheten runt henne. Det var en fantastisk känsla; jag kände mig gudomlig men ändå så tyngd av allt jag fick för mig att jag såg.

Snabbspola söndagar?

Inget kul, bara vanligt. Ibland kan vanligt vara skönt. Har varit ute och spatserat, ätit glass, tagit en öl i solen och prata om kärlek. Fasligt vad jag älskar att tala om kärlek när jag är så förbannat dålig på det. Övervägde att gå ut, känner mig rastlös men ändå lugn. Blir nog film och många insmörjningar av min arm  istället.Om jag älskar att få sympati.

Igår

Gammal sång, halvbra kamera, sexsnack och byxdress i knävecken. Svinkall Stockholmsnatt förbi Svampen och alla hopplösa själar, klackar i gräset och tyngdlyftning i bandage. Halvvarm öl och musikkoma med Magic Numbers i sprakiga högtalare. Födelsedagsplanerande, skvaller, nonsens och naket i Humlegården. Trevande steg hemåt med stelfrusna händer och Therese springer i spetsen. Varm choklad, frallor med ost, skratt till gryningens ljus. Jag somnar med tigerbalsam i ögat.










Beast


www.lookbook.nu

Dum och glad

Så! Ikväll ska jag gå ut med byxdress och gasbinda runt armen. Haha. Jävligt smöckert. Och juveler, oh, alla dessa juveler. Jag har inte firat idag, har ni? Var ute och åkte bil med Erik och såg nästan kungafamiljen. Det var så nära jag kom att fira. Jag hade planerat att inviga Mosebacke men kylan är alldeles för påtaglig. Kanske blir Debaser i humlegården eller ACE. Får se vart mina dansanta fötter väljer att gå. Förlåt, vilket meningslöst inlägg. Men sådan är jag när jag är bekymmerfri och uppåt. Bara ytliga, glada tankar. Börjar nästan tro att lite av min intelligens försvinner när jag är glad också.


Idag är det en speciell dag

En bra morgon, en besk morgon! Kaffet smakar ljuvligt och min arm är fortfarande låst. Det känns helt okej. Någon sågar utanför fönstret och jag tittar på danskt drama. Det är nationaldagen, det bör kanske nämnas. Men vi är ju mesar hela bunten va? Grattis Sverige. Denna lördag ska jag spendera med att gå. Ensam i för stora gympaskor och trasiga leggings. Som en motionär. Efter det ska jag sy. Sy klart kjolen som förmodligen kommer att hamna hos fröken Christiansen. Efter det? Jo. Efter det ska jag umgås med fröken Christiansen, dricka stulet vin och kanske vifta med en svensk flagga.

Jag har en låst arm, har ni det?

Ja. Till råga på allt har min högra arm låst sig. Den är låst. Mycket märkligt att den bara går att rotera framåt och rakt bakåt men inte i någon slags sidled alls. Jag kan inte hålla min kaffekopp, inte hålla något alls, inte ta på mig jackan utan att se ut som en fjant, inte ens svara i telefon. Nej, för det är fel vinkel. Tre dagar har detta hållt på. Jag sover på ena halvan av mig själv, med armen i ett låst läge rakt framåt. Ska jag knäcka den eller ska detta gå över? Folk skrattade åt mig idag, åt mig. Förstår ni?

Kasta för fan inte öl i mitt hår

Tillslut fick tillochmed jag panik av alla studentflak, lycka i all ära men jävlar vad ni ska väsnas och kasta och ha er. Skäms. Skulle ta en välbehövlig rast då jag plötsligt fick en jävla ölburk i huvudet. Jag fortsatte gå och försökte tänka "olyckshändelse, hoppsan, en gång i livet, bla bla bla". När andra burken kom farandes och någon skrek "vill knulla dig" efter mig tvingade jag mig själv att stanna på marken och inte rusa efter som en galen liten dvärg och dra alla i håret, punktera däcken, kicksparka alla män och förstöra livet för alltid för den som kastade öl på mig. Altenativt sätta eld på flaket och göra alla invalida för gott. Nej. Jag andades, tuggade mitt  tuggummi och tänkte på de lyckliga dagarna. Åt helvete med er. Tacka vet jag lördagar. För övrigt sålde jag fantatsiskt idag. En mycket bra dag trots öl i håret och brist på sällskap.

Ni glada, ni lyckliga

En kall dag. En kall cykeltur. Jag är på jobbet och lyssnar på studenternas glada rop. Vilken lycka. Jag kan inte avsky er trots allt snusk, jag älskar er. Naiva, superlyckliga studenter på väg ut i livet. På jakt efter något meningsfullt. Jag jagar fortfarande, men ja, lycklig det är jag. Det hoppas jag att ni också blir. Nu ska jag jobba och sitta på den kalla balkongen och njuta. Kanske ta en kaffe. Solen tittar snart fram, ser ni?

Jag äter en kristdemokratisk polkagris

Tack. Tack för det fantastiska regnet som piskade mina kinder våta och gjorde min själ blöt och kall. Tack. Bortsett från regnet så har jag haft en mycket trevlig dag. Fick leka i flera timmar alldeles ensam med Elin, lyx. Hon shoppade tills hon inte orkade bära mer och jag köpte en otroligt fin byxdress. Ja, eller en playsuit. Ska lägga upp en fin liten bild senare. Det vill ni se. Det vet jag att ni vill. Jag lurade i Elin en cheesburgare också, hah. 1-0 till dom sunkiga. She is going down.. Nu äter jag en polkagris. Från Alf Svensson. Det känns nästan skamligt, att ta hans godis.




Snart får jag paket

Vatten, vatten överallt. Ska ut på powerwalk med mamma i gummistövlar, regnrock och mössa. Nu jävlar ska det gås. Gås? Gå. Gå? Nåja. Ska sedan på stan med fröken Elin som jag aldrig tycks hooka upp med, inte Chloe heller för den delen. Tusan. Jag är på jakt efter en fin klänning, eller fint tyg. Ska kolla på det idag, men hålla i mina pengar. Jag fyller ju faktiskt år snart, och då ska jag få paket. Fina, hemliga paket.


Ni vet väl att man ska fånga 10 kramar om dagen?

På riktigt. Massa kramar ska man få, och ge. Så jävla stelt Sverige är. Jag är stel, Sverige har gjort mig stel. Inte bara i kroppen utan i psyket. Herregud. Jag vill omfamna er alla och bara skrika ut på en bergstopp hur mycket jag verkligen älskar er. Och varför. Och hur vansinnigt unika och snygga ni är allihopa. Åhh. Vad  hände med min "tvärtom- teknik". Att göra det jag inte vågade göra bara för att jävlas med mig själv. Att göra allt tvärtom mot vad mitt alltför förnuftiga förstånd säger. Jag tänker fritt, men inte helt fritt. Och mina handlingar följer inte mina tankar. Fuck. Godnatt.


www.lookbook.nu

Lyckliga snuttar

Haha. Jag hittar gamla vackra filmer på mig och delar av mitt herrskap. Smygtagna filmsnuttar som vittnar och en jävla lycka. Vad lycklig jag kan vara! Jag får upp lustiga rim i huvudet, det bara ploppar upp utan att jag vill. Kanske borde skriva. Och rimma. Har fått någon slags inspirationstopp idag, ska leta rätt på fina tyger och sy ypp något. Toppar och dalar, man måste ta vara på topparna och göra nytta av dalarna. Tantigt. Töntigt. Tönt.

If it's not real..


Hos Albin får man ryggont men blir lycklig

Det blev en bra dag. En bra kväll ändå. För jag har en god vän som alltid är på bra humör. Han heter Albin. Albin har nyss flyttat till eget. Hos Albin får man goda ostar, kex, chokladkakor, iskall öl och köttbullar ur paketet. Hos Albin får man också hoppa över sladdar, sitta i en provisorisk soffa gjord av luftmadrasser och titta på en hackig hyrfilm. Mellan rökpauserna får man också lyssna på god musik och fantastiska kärleksberättelser. Det är det jag har gjort. Imorgon är en ny dag. Den ska fyllas med något gott.

Låtsas trivas med regnet

Nää, sickens värdelös dag. Inget händer, borde styra upp något kanske. Är trött i kroppen men pigg i huvudet. Hade tänkt att köra en Chloe idag och powerwalkat. Men idag gillar jag inte regn. Det känns så kallt i jämförelse till gårdagen. Läsa, köpa något, gå under ett paraply ändå? Kanske. På söndag ska jag plåta kläderna, finally. Hoppas på en regnfri lagom varm dag med fint ljus. Ska bli riktigt jävla kul att se bilderna sen. Och att ha dom, allt dokumenterat. Bara mitt. Jag vill äga. Nu står kaffe på menyn och sedan en hopplöst trist promenad i kvarteret.

På gräset blir jag jag

Måndagspartyn gillar jag. Måndagspartyn med kortspel, kullerbyttor, ärliga samtal och vin på en gräsplätt. Blev kvar halva natten i Karlberg tack vare bra musik och ett jävla pladder. Skulle kunna legat där till soluppgången och bara pratat och ältat och pratat och ältat tills allt var klart och inga fler frågtecken fanns kvar. Tills livet liksom kändes uträtt.












Godmorgon Sverige


www.lookbook.nu

Sol, mat, vin och allt det där..

Vackra vackra dag. Visst? Sov alldeles för länge och straffade mig själv genom äcklig frukost. Nu ska jag cykla ner mot parken och äta middag. Massa god sallad, revbensspjäll och vin. Kallt gott vin. Och musik. Kanske kort också. Nåja, Elin och Chloe, kom kom.