Uppåtruset fortsätter..

Ni förstår ju att jag inte kan producera massa inlägg en dag som denna. Varför skulle jag? Jag har varit upptagen med fint sällskap, årets första bad och korvsmörgåsar i folie. Imorgon kör jag på samma rutin. Glad dag, inget mer. Bara glädje och vackra människor att vila ögonen på. Nu ska jag vila huvudet på min rutiga kudde och lyssna på nattradio. Jag ska vara vaken.

Kö?

Oj oj! Måste ut. Nu. Igår ja, jobbade som en jävel. Sålde mycket bra. Drog hem, fixade och donade för att dra till Josefinas. Där det var äckligt mycket folk och VIP hit och VIP dit. Elin var redan inne med hennes vänner och gjorde allt så jag skulle kunna gå före. Men vakten var en tönt och köer är inte min grej. Är ju löjligt? Så jag begav mig därifrån, bort från all rosé, alla orange lampor och kortkorta kjolar. Vid hamnenn utanför satt passande en gammal bekant till mig, en klasskamrat som jag var dödligt kär i när jag var 7 år. Jag våldgästade deras sällskap, åkte båt, drog till söder, drack öl i sällskap av överförfriskade män och en kylväska full med öl. Nu, sol.  

Why?

Något jag inte förstår är varför en man gick förbi mig och min vän och gjorde korstecken: "I Faderns, Sonens och den Heliga Andens namn, Amen". Inte bara en gång. Två!

Jag utan trubbel

Idag är jag världens gladaste och fräknigaste Lina. Allt är bra. Allt smakar solsken! Jag är i ett sådant uppåtrus att jag nästan blir rädd. Jag älskar det. Det gör jag. Gör ni? Älskar ni denna lördag lika mycket som jag? Klart ni gör. Ni älskar att jag är glad. Inga djupa funderingar, inga konstiga tankar och inget bittert skriveri alls. Bara jag; glad och avskalad. Ni slipper det tunga, ni får den bästa delen av mig idag. Jag är snäll, lek med mig. Har solat på balkongen, druckit gott kaffe, ätit god paj och tittat på vackra människor. Ni skämmer bort mig. Kommer förmodligen sluta rätt sent, hem och svira om för att sedan leka med Elin och hennes vackra Emma. Skulle kunna gå direkt men har fel kläder. Jobbkläder. Hmm, ska klura på saken. Ytligt snack, ja tack.

Jobb och höga skor

Hoho. Jag saknar er, vart är ni? Jag vill umgås! Istället ska jag jobba. Det gör mig inget, jag äger en balkong på mitt kontor. En balkong med underbar utsikt. Det ni. Då kan jag jobba. Gärna. Idag är det Marathon och Karlbergs Dag. Massa pang- pang, helikoptrar, plan och militärer. Haha. Jag vill se. Igår  var kul, jag gick tydligen miste om något enligt rara Elin. Ska ta det med henne sen, men ikväll kör vi ju. Igen. Nu ska jag cykla i för höga skor igen! Puss.


The lazy sunbathers

Fortfarande på ett läskigt bra humör! Har inhandlat bra grejer från Stray Boys utförsäljning, Vikingagatan, kika. Har efter detta legat i solen med fint sällskap och tittat på moln. Lustigt hur de rör sig, åt alla möjliga håll. Så fort och så konstigt. Kan fortfarande se figurer i dom, som man gjorde när man var liten. Skulle kunna ligga en hel helg och bara solbada. Inte äta, inte behöva dricka, inte prata utan bara ligga alldeles stilla och titta på moln, och om natten titta på stjärnorna och dofta på saker. Det skulle kunna roa mig mer än något annat.

Climb or dive


lookbook

Jag älskar

Hela dagen älskar jag, jag tänkte ge kärlek till alla hela dagen. Det gör man inte ofta. Jag älskar mina söta, tålmodiga vänner som står ut med mig, gamla och nya. Att ni orkar vara med i mitt huvud och i mina galna humörsvängningar. Jag älskar er alla för det. Jag älskar min fantastiska familj; min bästa vän och bror, min undersköna mamma och min bestämda men superkreativa pappa. En pappa som tröttnat på banklivet och vill sitta i en röd stuga på landet och måla/ skriva barnböcker/ köpa en skuta/ hotell/ snickra. Ni är fina, så fina. Jag älskar alla vackra män också, som gör mitt liv så fantastiskt mycket bättre. Jag skulle kunna fortsätta i en evighet, så glad är jag. Känner mig omringad av kärlek, kärlek som jag annars inte brukar se. Livet, jag älskar livet också. Vill du bli ihop?

Från skymning till gryning, om natten

Vilken fantastisk dokumentär! Jag är inte alls ensam. Inte alls. Det finns de som hyllar natten lika bra som jag. Jag vill älska er, ni är underbara. Får jag? Om Natten, SVT1. Vilka personligheter, vilka bilder. Jag blir glad, tänker alldeles för mycket igen och får rysningar. Vad larvigt, vad fint. En hemlös och sömnlös man, en kul kille med uppdrag att väcka, ett fyllo, en polis på Stureplan, en rullstolsbunden bitterfitta, en kreativ man i kostym och lappar, en DJ som uppskattar skrik och så jag. Vi sitter ju alla ihop, jag vill leka med er.

Dränk mig

Blött, kallt smutsigt regn. Jag är dyngsyr och försöker få upp kroppsvärmen igen under en noppig filt. Usch. Höll på att bli överkörd, vrickade foten, förstörde mina vackra nya skor och såg ut som en tvättbjörn när jag kom hem. Härligt. Middagen var jättemysig, riktigt god mat och som alltid för lite tid för snack. Tänkte tvinga med Clara på promenad i Humlan men regnet öste ner och jag vinglade snällt hem istället. Tittar nu på "Mitt i naturen", det är en väldans massa djur där. Jag vill ha alla djur, jag vill krama dom och kräva kärlek tillbaka. Tänk om det vore så  lätt att en kram genererar kärlek. Vilket överflöd av kärlek jag skulle ha då. Mer i varje fall. Ni vet ju verkligen inget.


En gång var jag 16 och snyggast i världen

Tji fick jag liksom. Haha. Jag har tränat, duschat, ätit och allt annat som får min vardag att verka hur trist som helst. Hade en mycket skön kväll igår med park, vin och varm uteservering. Nu ska jag ut och röja i Vasastan efter fynd, sedan möta upp Clara för en middag. Snacka skit och dricka vin, I like. Idag hatar jag att bre smörgåsar, jävlar i helvete vad det är tröttsamt. Bojkotta bröd kanske. Bröd är mitt liv.


För lite flicka, för stor öl

Glad. Glad att det är dag efter ännu en skitnatt med mardrömmar. Ska lusläsa min drömbok och komma underfund med vad fan det är som sker i mitt huvud. Dricker beskt kaffe, kallt beskt kaffe som jag spiller på min vita matta. Har okammat hår, orkar inte ens dra fingrarna igenom det. Avskaft nagellack på för korta naglar och fläckar på mina träningsbyxor. Vad gör jag? Jag vaknar alltför ofta upp och ser bakis ut. Använd typ. Sminket ligger under ögonen innan jag ens har gått ut och jag har alltid "morgonmun" det viill säga svällda läppar. Plutmun. Jag gör inte mitt vackra rum rättvisa. Ibland önskar jag att jag var en sån där riktig tjej som brydde sig; som fixade naglarna, som packade in håret med kurer, tog ansiktsbehandlingar, drack nyttigt te och alltid var tillfixad och fin. En sån där som drömmer om bröllop, lyckliga kärlekssagor och lagar riktig och god mat. En sån som städar, tänder ljus, är flickig och gör nya frisyrer varje dag. Det kommer aldrig att hända men drömma lite är aldrig fel. Haha, jag skulle bli som en robot. Går det hem?


Såg nånstans, typ ingenstans..


lookbook

Kolla kolla, jag kan inte sova?

1. Tre namn jag lyssnar till: Lina, Pinan, Linan.
 2. Någonting jag tycker om med mig själv: Allt en dag som denna.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Tänder.
4. Detta är jag rädd för: Att min bror ska avlida. Hemska tanke.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Sol, lycka och kärlek.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Släppa helt, dricka rödvin och hänga med ospirituella människor.
7. Detta tycker jag om att göra: Dricka vin, spontan- hänga med de jag älskar och gå barfota på klippor med de jag älskar.
8. Detta vill jag göra just nu: Ligga på altanen och dricka vin med Therese.
9. Bästa känslan: När man är så lycklig att man måste hoppa.
10.Värsta känslan: Att vara orolig.
11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har: Spontan, störd och förstående.
12. Är jag kär just nu? Spegel spegel..
13. Jag vill gifta mig: Icke.
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör? Jag har en lista under min säng. Tönt? Ja.
15. Min käraste ägodel: Mina fotografier.
16. Något jag vill ha i present: Överraskningar.
17. Detta har jag på mig just nu: Strumpbyxor och stort vitt linne.
18. Favoritkläder: Vansinnigt höga skor, färgglad klänning och kavaj. Hatt, jag vill ha hatt.
19. Favoritdjur: Smulan, alltid.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Rock, club och klassisk musik.
21. Favoritlåtar just nu: The Magic Numbers- Fear of sleep.
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Fackteckning/ Datorkunskap.
23. Stjärntecken: Tvilling.
24. En bok jag älskar: Varghunden av Jack London.
25. En film jag älskar: The Royal Tenenbaums.
26. Tv-program jag gillar: Haha.
27. Favoritdoft: Kokos, regn mot asfalt och bensin.
28. Detta äter jag gärna: Hallon, jordgubbar, kött och potatis.
29. Dricker helst: Vindrink.
30. Favoritgodis: Apelsinkrokant och saltlakrits.
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Irland.
32. Färg på mina ögon: Blå.
33. Min längd: 160 cm.
34. Jag tror på: Lycka.
35. Jag spelar: Lycka.
36. Person jag beundrar: Min mor.
37. Så här bor jag: Lägenhet med mor och far,
38. Antal döda krukväxter i hemmet: Inga, skulle aldrig ske.
39. Det här tänder mig: Dofter, bestämda  händer och begåvning.
40. Det här gör mig avtänd: Osmidighet.
41. Favoritfärg: Svart.
42. Favoritcitat: Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting/ Oscar Wilde.
43. En hemlighet jag vet: Är halva jag.
44. Bästa present jag fått: Dockskåp av far min.
45. Senast köpta skiva: Nej.
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Ögon.
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Hah.
48. Udda förmåga/egenskap: Kan vifta på öronen och göra världens högsta skrik.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Katt (det skrämmer mig)
50. Vad lyssnar du på just nu? Feist- My moon my man.
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Sola, hänga, skissa och dinera med Clara.
52. Var är dina föräldrar födda? Lidingö och Tumba.
53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Spotify.
54. Vilken är din favoritrestaurang? Njutbar.
55. När badade du i en pool senast? Oktober förra sommaren.
56. Har du varit med i någon skolpjäs? Berättare i Romeo & Julia.
57. Hur många barn vill du ha? Kanske inga,
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Rap.
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Icke.
60. Vad har du för TV-kanaler? SVT och kanal 4,
61. Har du åkt moped någon gång? Ja.
62. Har du busringt någon gång? Ja.
63. Har du fått felparkeringsböter? Nej.
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Ja, ja ja!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Ångest.
66. Har du en egen trädgård? Ja.
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? På riktigt Sailor Moon.
68. Kan du alla orden i nationalsången? Nej.
69. Badkar eller duschkabin? Både och.
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Boy A.
71. Favoritpizza? Nej.
72. Chips eller popcorn? Chips.
73. Vilken färg på läppstift använder du? Red wine.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Haha, nej men te.
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej.
76. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin.
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Erik, sushi.
78. Favoritchoklad? Marabou eller ischoklad.
79. När röstade du senast? Förra valet.
80. När åt du en hemodlad tomat sist? Förra sommaren. 
81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Halvt. Talangjakt.
82. Är du bra på matlagning? Yes.
83. Klarar du att tanka själv? No car?
84. Har du beställt något ifrån shoppingprogrammen som går på reklamtv-kanalerna? Ja, en rengöringsmedel för silversmycken. Hah.
85. Pepsi eller Coca Cola? Ingetdera.
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Ja.
87. Vad var det senaste du handlade? Synd.
88. Har du kräkts offentligt? Nej.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Kärlek.
90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Nja.
91. Har du ringt något betalnummer? Nej.
92. Kan man vara vän med sitt ex? Ja.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Farfar.
94. Hade du mycket hår som liten bebis? Kal.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Inget.
96. Vad har du i din väska? Plånka, läppstift, synd, spegel och Extra tuggummi.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Äter nybakade frallor med Erik.
98. Vad är du tacksam för idag? Sol och sällskap.
99. Var hittade du den här listan?
http://louisekarin.blogg.se/
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Ta den bara, jag är en tönt.

Men dom kan inte skada mig


www.lookbook.nu

Vem är jag?

Hörrni. Jag märker av en förändring. Jag har blvit alltför vänlig senaste tiden. Jag var på stan idag, boxades med barnvagnstanter, puttade pensionärer med för stora magar och blev inte ens stött när en nerknarkad man tog mig på axeln. Att jag valde att ha en plisserad kort jävla kjol kan vara det dummaste också. Att visa rumpan för 30 turister bjuder jag på, den är tight. Varsågoda. Det jag försöker få fram är att inget av detta trams gjorde mig något, jag trallade på med min äckligt dyra mascara och log mot varenda sur jävel som kom förbi mig. En sådan som jag brukar vara. Jag ville skatta år alla griniga idioter, peka finger åt de som handlade på kredit och krama de hemlösa. Är det värmen som gör mig vansinnig? Jag gillar det, jag känner mig knäppare än vanligt men ändå mer klarsynt. Jag ser er, jag ser er mycket väl.

Mamma på en ostämd gitarr

Onsdag älskar mig också. haha, vilken lycka. Jag går runt med ett fånigt leende och känner mig sjukt upprymd. Skolkade från mitt svettiga träningspass, kanske var det som gjorde mig så lycklig. Förpliktelser, jag avskyr förpliktelser. Jag vill leva fritt, utan planer och regler. Låter ju vansinnigt nu när jag ser det  i skrift. Låter.. Ser? Nåja. Ska ut på stan med min vackra mor istället, för lite samvetslös shopping. Det kan bli bra. Funderar på att köpa henne något. Förut försökte jag mig på ett piano, men ingen ville frakta det hit så mamma blev sittandes utan piano. En ostämd gitarr är vad hon har. Det funkar bra. Det funkade bra när jag var liten, hon sjöng om svarte tupp och allmäna trubadursånger. Cornelis var en favorit. Jag gillar min mamma.

Goodnight lovers

No one seems to like it out loud.

Harmonin och jag

Prick, prickig och prickigare. Nu börjar orden leka med mig igen, haha. Vad kul det ser ut. Tycker ni inte? Känner mig oerhört optimistisk idag, måste vara vädret. Solade, njöt, tränade och cyklade hem i solsken och regn. Stora, rena regndroppar. Och doften, det doftade ljuvligt, blöt asfalt, utslagna blommor och liv. Känns som att något är på gång, att massa kul händer just nu och att det verkligen inte kan bli sämre. Det gör mig glad och hoppfull. Är i harmoni med omgivningen för en gångs skull. Punkt.


Eventually I will break your heart?


www..lookbook.nu

Tisdag älskar mig

Vart ska jag? Jag ska sola. Mohaha. Där kan ni sittas och svettas på era kontor och sucka över ert mörker (gäller inte Elin dock, Elin gillar vi). Jag ska dofta på havet och dricka iskall oboy i parken. Det ni. Sen ska jag göra nytta. Jag älskar den här dagen. Den här dagen älskar mig. Sen älskar jag er andra också, men det vet ni.

Stand up to a giant

Folk tröttnar, folk tröttnar, folk tröttnar. Du tröttnar, du tröttnar och sliter ut folk. Kanske det. Bedövad. Bedrövad. F12 ikväll var magiskt; vackra män, vackra kvinnor, underbar musik och mode. Var bara där en kortis innan vi gjorde stan på annat håll. Kom hem tidigt och funderar på att göra som alla andra: Sova. Vill inte. Kan jag? Om jag kämpar ja. Jag ska kämpa.

Jag kvävs och gillar det

Det är så varmt att jag inte ens kan gå ut utan att känna mig kvävd, jag älskar det. Det påminner mig om sommaren, kalla bad i saltvatten, soltorkat hår och fruktsallader! Har hunnit träna, sola och träffa en vän. Hemma nu och fixa om mig, igen, för att dra till F12 senare med söta vänner. Perfekt väder, perfekt dag.

Skottlossning och skolk..

Vaknade upp av smatter och typ skottlossning. Väldigt märkligt tyckte jag. Hittade inga tecken på strid dock men kunde inte somna om. Dricker mitt kaffe och har en stark vilja att skolka från träningen idag. Är riktigt jävla velig ughh.. Vill ligga i parken, svettas, få fräknar och läsa. Men jag går. Går jag? Ja? Eller? Jag är bara slapp. Klart jag ska träna? Ja. Sen sola. jag kan träna, cykla hem och sen sola. Ja. Då är klockan ett. Då finns det tid för sol. Så får det bli, jag gillar det inte. Nu smattrar det sådär igen.. Vafan?

Killer, me?

Sover ni? Det är så tyst. Ute, inne, överallt. Drömde vackra drömmar inatt, vaknade upp och insåg att det bara var på låtsas. Det får mig att vilja bita av mig huvudet, mitt eller någon annans. Det var fint. Och jag vet inte. Jag vet inte, jag vet inte. Jag skriver om strunt, makes no sense? Så är det och så vill jag ha det, det roliga är att ni inte har ett aning, alls. Ni tror men ni vet inte. Jag vet och ni har så fel. Nu ska jag med mina trötta nakna ögon sova.


www.photobucket.com

Jag bloggar om mat..

Jag fick sällskap. Av Elin, Thomas och Terron. Ett mycket bra urval av vackert sällskap. Svenska som vi är drog vi hemåt så fort solen försvann bakom slöjmolnen. Nu lagar jag mat med rutigt förkläde och har aldrig känt mig hetare. Jag lagar riktig mat; kött i marinad, potatis i klyftor och en sås. Jag är bra, jag kan. Jag klappar mig själv på huvudet och säger: Du är bra Lina, fan vad bra du är. Jag förstår att ni stör er på mig. Det har jag förstått. Ni är varmt välkomna att göra det. Ni är avskyvärda själva, det vet ni. Puss nu.

Sällskap i solen

Missar ni det? Nej. Jag ska ut i solen, lägga mig i Kalrberg, lyssna på god musik och hänga. Förhoppningsvis kommer vackert sällskap. Jag gillar sällskap. Stannade hemma igår och snackade skit över lite dryck med Terron. Mår toppen idag för en gångs skull. Nu kilar jag!


Ace of spades

Sitter och lyssnar på Motörhead och känner mig på riktigt som ett "dagen- efter- knull/ ragg." Fy fan. Allt vittnar och en trasig jävla hälsa eller själ. Hänger inte riktigt med, men smutsig känner jag mig. Funderar på att stanna hemma och bara slappa ikväll. Kom hem sent och är rätt slut efter gårdagen med söt cider och bråk i gryningen. Åt helvete med män, verkligen. Inte ni vackra män, men ni bråkiga knäppa machomän som försöker bevisa något för era tragiska själar. Fuck it. Kontrollera er. Ska kolla runt, men lutar åt en skön kväll med vinylskivor och vitt. Alldeles för mig själv.


lookbook

Entertain me please?

Helvete vilken seg dag. Har gått som en osalig ande och väntat in kunder; otrevliga vidriga kunder. Blä. Vill gå hem nu och äta god mat i soffan. Men nej, jag ska sitta här. Och vänta tills klockan blir mycket och min rygg blir trött. På kunder. Det är lördag, jag har inga lördagskänslor alls. Ska trolla fram dom efter jobbet. Vill ha spritter i benen och nylockat hår. Hah, så ytligt. Jag är ytligheten själv idag men det syns verkligen inte. Vågar inte kräla mig fram till en spegel. Ge mig underhållning för helvete.

Party, troll och smetigt smink

Vi har party på mitt jobb. Vi kör hög Justin Timberlake och tittar på hunden. Jag överlevde resan ner men såg ut som ett riktigt äckel när jag kom fram. Smink utsmetat, läppstift på tänderna och mina vackra lockar låg i tovor på min hjässa. Tacka vet jag makeupartister. Jag har dom här, fantastiskt. Kanske inga underverk men jag ser representabel ut trots maska i strumpbyxa och bakiströtta ögon. Har svept kaffe som en idiot men är egentligen sugen på parkhäng, grill och vin.

Schh..

Jobba. Trött. Hej.

Ut?

Så. Guldkedjor. Knappar, dragkedjor, rosé i för lätta glas. Kilklackar på gräs, gamla brända skivor med repor i, töntigt snack, ljus himmel och utgång med min bästa livskamrat. Vi ska köra ölrace med min grävarvän. Det kan bli något spännande. Hej.

Låt mig stjäla ett ögonblick


Den är egentligen fantastisk.

Hata mig fort, älska mig aldrig


www.lookbook.nu

Grå lycka

Åh. Hemsk natt. God morgon, nypressad juice och P3, nyduschat hår och doft av mandel. Nybakade frallor, perfekt kaffe i ett öppet fönster med fantastisk utsikt, regndroppar på min fot, god musik på radion och värme. Inbäddat Stockholm, lyckligt.

Aldrig gjort det jag borde

Usch. Arkiv X på TV. Det programmet skrämmer skiten ur mig. Jag tror nästan på dom. Man i randig kostym känns tryggare. SVT kan man lita på. Att somna till. Ska läsa tills ögonen blir sömniga och sedan sova, länge och bra. Vad hemskt att dö tillsammans av gas, fruktansvärt. Onödigt.

Kharma police

Jag kanske inte tar hand om er tillräckligt. Jag börjar undra om den där kharman faktiskt finns. Låg länge inatt och pratade om saker man gjort, dumma elakaheter man har utsatt andra för. Som liten utsätter man konstant andra för elakheter, man är för ärlig. Inte lärt sig det sociala spelet och dess inverkan på hur andra människor uppfattar en. Man säger allt rakt ut. Någonstans ska det där växa bort, man ska lära sig livets regler och bli sund. Någonstans gick jag och undrade när jag skulle lära mig. Än har det inte riktigt hänt. Jag väntar fortfarande på att bli lärd och tänker på vägen på allt skit. Jag skäms sällan, men jag har mina minnen som jag verkligen skäms för. Som jag inte vill dela med mig. Och om jag väl delar med mig skäms jag ännu mer då jag vill bli ömkad. Hah, ibland är man ju en fullständig idiot. En fullständigt klarsynt idiot. Och jag undrar när jag ska få igen.

En död svamp

Jag jobbar. Jobbar och sitter på balkongen. Blickar ner över ett dött Stureplan. Vart är ni? Är ni bakis en sån här vacker dag? Det är fruktansvärt dött, väntar in kunder som kommer att försena mig. Vill ha kaffe, ska fixa kaffe. Kaffe och kramar. Jag hade namnsdag igår, ni suger verkligen.

Sova i ljuset

Det blåser alltid på min gata. Hur man än vänder sig så är det alltid motvind. Jag ska kaffa sen styra upp mig själv inför jobb. Alla andra är lediga och jag jobbar. Woho! Ska faktiskt bli kul, är på ett jävla bra humör idag. Var ute igår, körde en söderrunda med söta vänner och dansade i en brutal otakt i ett för litet rum. Kom i säng när det ljusnade, det var vackert. Kan inte sova då, måste njuta.

För smalt, men jävlar vad snygg hon är


Utställning, axelklaff och rosé

Toodles. Tönt? Ja. Jag läser för mycket böcker. Så, dålig bloggning. Varit på stan halva dagen och sedan toppat med Terrons utställning! Vi fick bål, frukstspett och godsaker till tonerna av Bob Marley och vågsus. Mycket bra gjort. Också hittat en ny skinnjacka som jag har pysslat med idag. Sytt på axelklaffar i skinn och fixat dit lite kedjor. Bild kommer sen. Nu ska jag fixa mig för hundrade gånger idag och ge mig ut på stan. Jag ska dofta på sommaren med rosé och solen i ögonen. Alla kan göra det idag. Åskan försvann och kvar är den evigt vackra solen.. Och jag.


Ensam med lampan tänd

En förbannat lång natt. Alldeles för lång. Har haft en orolig känsla i kroppen under ett par dagar. Har känt mig riktigt jävla ensam. Tomt har det varit, tomt och läskigt. Känner mig som en tioåring som ligger med lampan tänd hela natten och letar skuggor. Drömt mardrömmar. Nu vältrar jag mig i självömkan, härligt! Nu ska jag ner på stan och luncha med min grävarvän, sedan stan med Elin. Letar ny jacka. Jag bryr mig inte.

Nu ska jag ändra på mig..

På tisdag ska jag flytta ut ur mig själv.


Dice Me/ Dark Me

Jag vet, den är suddig. Den ÄR inte suddig. Tänk så. Första steget i slutskedet.


Satan

Satan. Min kamera har slutat fungera, igen. Skulle ju lägga upp min nya egoklänning här. Icke. Ska sparka igång den, försöka i varje fall. Jag har kollat second- hand, lånat nya underbara böcker och strosat runt i det mulna Vasastan. Nu ska jag äta gammal fil, knäckebröd med köttbullar på och sen träna skiten ur mig. Effektivt mot tankarna.

Vem är jag såhär tidigt?

Vilket fint litet molntäcke som ligger över min stad idag. Det gör mig inget, solen kommer och då ska vi leka. Jag sov tidigt igår, halv ett och gick upp vid tio. Ett enormt framsteg då hela min kropp typ skakade igår eftersom jag inte ville sova. Alls. Och imorse, uugh. Nåja, nu väntas kaffe, frallor och en tidning. Efter det ska det letas inspiration. Förresten! Alla plagg är färdigsydda! Det känns underbart men tomt. Som att det saknas något. Jag är nöjd, nu ska det bara plåtas. Lägger upp bild senare..

Natt


Go melt back into the night
Everything inside is made of stone
There's nothing in here moving
An' anyway I'm not alone


Självcentrerad när allt blir mörkt

Jag har köpt en klänning. En underbart fin klänning på mitt favoritställe; Myrorna. Perfekt, 80 spänn. Jag blir ytlig när jag är nere. Egoistisk och väldigt fokuserad på mitt lidande. Jag vill köpa saker som får mig glad, jag tycker att folk ska förstå när jag är nere och kanske ta hand om mig lite extra. Jag vill vara i centrum med mitt lidande; älta, prata sönder och spy ut tankar i min omgivning. Jag vill ha pussar och kramar även då jag stretar emot. Ja, jag vill tycka synd om mig själv, ibland för att sedan rycka upp mig och bli mig själv.


Jag har en grön klänning som gör mig glad

Det skiter väl ni i? Skit i det då. Den gör mig svinglad faktiskt. Jag skäms inte. Jag sätter på mig den och knäpper foton med min sönderslagna kamera. Sen går jag ut och känner mig fantastisk. Som att jag skulle kunna erövra världen. Åtminstone Sverige. Det kanske bara är jag och mitt knäppa psyke som håller med. För ni håller väl aldrig med mig? Det här är ointressant. Ja. Men det skiter jag i. Gå åt helvete? Det har redan gått åt helvete.


Jag gjorde det

Uppe, vaken och pigg. Vill äta glass under täcket hela dagen med vackert sällskap att titta på. Nu ska jag träna med hurtiga män och sportiga kvinnor istället. Jag har hemlängtan redan nu.

Sympathy for the Devil

Just nu. Klättrar på väggarna. Ut och gå? Väntar samtal; sällskap. Pratsällskap. Sugen på allt och ingenting. Skulle jag ha allt i rummet skulle jag inte orka räcka mig ut och ta det. För lat. Måste sova mindre, tidigare och vakna i tid. Ska göra ett försök imorgon. Fan, för mycket "ska" just nu, för lite "vill". Men vill jag? Jo, jag vill. Jag vill inte vara såhär, jag vill vara något annat. Bortglömt och återfunnet.


Vad konstigt allt skulle bli


www.lookbook.nu

Söndag är min vän

Hej. Sol gör mig gott. Hoppas ni är glada, lyckliga och osunda idag. Jag är glad, lycklig och osund idag trots allt. Mår bra. Är lugn. Har haft egentid i Kalle med cykeln, boken och musiken. Ensam bakom en häck låg jag och doftade på träd som en tönt i en film. Jag kanske är en liten tönt, en liten romantisk tönt? Något finns det kanske, jag kanske borde bejaka den sidan och sluta upp med mina fasoner. Kanske, kanske kanske. Söndag gillar mig idag.


Att vilja smaka på livet

Det dånar av musik utanför mitt fönster. Det står på glänt och puffar in små dofter av sommar och liv. Det doftar grönt, fest, lycka och fylla. På ett fint sätt. Hade man en herrgård i ägorna hade det här varit en perfekt kväll att ha en riktigt storslagen fest med storslagna gäster och fantastiskt vippiga klänningar som åker av inför nattbadet. Det är något med ljuset en sån här kväll; det förutspår en magisk natt. Som midsommar, det är dovt, hemligt och friskt. Luften liksom vibrerar och känns ny när man drar in den. Allt känns lovande och det enda man egentligen vill är att få ligga i gräset i för lite kläder, tovigt hår, händer inslingrade i någon annans, barfota, fri och smaka på livet. Livet som är just nu.

Sol, vin och vattenkrig

Jag är högst levande. Hängde hela gårdagen med Clara, Jennifer och Linnea som jag inte sett på hundra år. Det var mycket trevligt, vi invigde hennes balkong och drack vin. Avslutade gjorde vi i Nacka hos David i hans töntigt fina hus. Ett par gin och tonic senare däckade vi tre i en säng full med kvistar. Erik och jag dröjde oss kvar där under dagen med pizza, juice, sol och vattenkrig i hans trädgård. Mycket mysigt. Jag behövde det. Ikväll är det tomt, skulle mycket gärna vilja slå ihop mig med min gamla arkeolog och grilla till tidig morgon men får se om jag får med mig någon sällskapsdam till! Annars rosé hemma. Ja.

Dra ner min fart

Att gå ut från rummet, ut på gatan, att allt därute fortfarande rullar på. Att allt är som vanligt igen. Att alla är lika glada, shoppar lika mycket, dricker rosé på Sturehof, lagar middag som vanligt, grillar, pratar, tränar, planerar. Att allt är som vanligt när inget egentligen är det. Allt kretsar inte kring en enda individ. Men jag vet inte, ibland känns det som att stå stilla mitt i och allt annat händer runt omkring i en superfart som inte går att sakta ner. Jag vill sakta ner, åka långsammare på min resa och uppleva. Ingen ångest.


Någonstans växte vi fram; vi vuxna

Årskurs ett. Inga problem, alls. Fråga chans, dra i håret och nypa jocke i armen. Tänk på som hände med alla. Någon blev golddigger, någon blev hockeyproffs, en annan blev en jävel på hockey, en annan försvann och blev överviktig, en blev arbetslös och tillsammans med en vacker tjej, någon av dessa blev min bästa vän och hänger med än idag. Vackert.


Bild lånad från Erik.


The state the sea left me in


Bra dag, bra kväll, bra natt, goda tankar. Bara goda tankar. Försvinn.

Kanske som vanligt

Vin, samtal, utgång, rockkareoke, snabbmat, stökigt, träning, konsert, snabbmat, vin, träning, sömn. Öl och samtal, avskaft nagellack, smutsiga sängkläder, låtsaslekar, promenad, avstånd,måsar, kalla dagar,  vin och nya tag.


All good


www.facehunter.com

Jag ska på konsert och undvika saker


Jag, alltid tolv.

Jag ger er bilder


http://facehunter.blogspot.com

En kort paus

Träningen gick bra. Fick ytterligare ett värdelöst besked så jag kommer inte att skriva så mycket på några dagar, tar en liten paus bara och återkommer senare i veckan kanske.


Ge mig långt hår


Svettfobi

Solen försvann likaså mitt humör för att träna. Hmm.. Men jag ska, har missat alldeles för mycket träning så denna vecka blir hård. Träning är ändå inte min grej, hålla på och studsa och svettas med massa andra idioter. Men jag vill fixa min form, och kondition så vad gör jag. Tränar och känner mig skitlöjlig i mina spandexbrallor och för stora t- shirt. Svett, jag har svettfobi tror jag. Nåja, jag är gladare idag. Något. Skriver mer efter mitt svettiga pensionärspass!

Jag vill inte mata honom

Kämpar emot att gå och sova. Vill inte, inte ännu. Men är för trög för att verkligen göra något. Och med vem? Tittar jag ut är det heldött, här inne är det heldött, TV: n är på men alla program är värdelösa. Musiken har jag hört tusen gånger om. Ska egentligen upp tidigt imorgon och öppna mitt spärrade träningskort. Dom har spärrat det, jag har tydligen varit olydig. Skäms på mig och dra åt helvete med dom. Fick ett trist besked idag, är inte alls glad. Känner mig som skit. Kan inte hantera det och ville aldrig inse att det kommer att ske. Vill inte. Tvingade mig själv att tänka på det, verkligen känna. Hatar egentligen att känna, får svårt att andas och bröstet liksom krampar. Vill kura ihop mig till en liten boll och bara försvinna ett tag, stänga av och bli en plutt. En plutt som kännner utan det där onda. Det kanske inte går, det kanske måste få göra ont. Men är rädd att det aldrigg ska sluta göra ont om man öppnar upp för det. Jag vill inte mata den känslan, få honom att stanna och tro att han är okej. Nej. Han är inte okej, han får ställa sig på kö likt de andra. Just nu vill jag inte ha honom överhuvudtaget. Det räcker för idag. Ska nog läsa, läsa om annat och försvinna för natten.

Blodig kamera och gammalt bröd

Ni undrar såklart vad jag gör. Jag dricker för svart kaffe, för lat för att handla mjölk, lyssnar på för hög musik, har öppna fönster fast det är kallt och har precis käkat gammalt bröd. Väntar samtal från jobbet för att se om jag ska hoppa in idag eller inte. Så, ja. Här sitter jag. Har plåtat lite kläder också med min sönderslagna kamera med blod på. Bara för att ha koll, märka upp, döpa och ta tag i. Alla plagg är klara, redo att fotas. Ska bara sammanfatta hela idén och sätta ett datum sen kör vi. Blir förmodligen om två veckor. Det gör jag nu.

Kom då, avsky mig då


Allt som förändras

Har sovit underbart i min smutsiga, grusiga säng. Faktiskt. Den har format sig perfekt och varit exakt så kall den ska vara. Sov ut idag efter helgen och började fundera när jag låg där. Att tiden går alldeles för fort, för fort för att hinna med. Det ligger en spänning i luften, känner ni? Den påminner mig om skolavslutningar i vita klänningar, gräsfläckar på knäna och kyliga morgonar med blombuketter i hand. Tänk vad som händer, vad som förändras på ett år. Bara det, för ett år sen såg allt annorlunda ut. Kanske till det sämre, tveksam. På ett år hinner folk skilja på sig, vara otrogna, hitta kärleken, bli knäppa, folk hinner dö, födas och personer gifta sig. Folk blir sparkade, byter jobb eller börjar plugga. Folk flyttar, blir svinigá, vänskap förstörs och nya vänskapsband knyts. Allt går som på räls, men sen blickar man tillbaka och undrar hur allt kunde bli så annorlunda. Märkligt det där. Det skrämmer mig, jag kan inte greppa det.

Yr

Nu glass, film, öppna fönster, ljummen luft och trasiga glödlampor. Kan inte fokusera, så jag lägger ner. Ett tag, har en del jag skulle vilja skriva. Men jag kan inte, jag kanske kan snart. Just nu vill jag skratta år er, ni där. Som sitter och smyger, flinar och smyger. Men jag uppskattar er, jag uppskattar er alla på något sjukt sätt. Så försök inte. Puss. 

In hiding


Blöt asfalt och fokus

Mat. Vansinnigt hungrig med ett tomt huvud. Verkligen, det ekar. Orkar inte riktigt ta tag, tänka på och analysera. Vill bara vara just nu, som jag är just nu. Eller cykla riktigt jävla fort på en blöt asfaltsväg utan mötande bilar. Bara cykla, känna kall luft och stirra rakt framåt istället för bakåt. Susa fram och frysa lite om kinderna när ingen ser.

Jag jobbar väl inte nu? Nä?

Skulle jag inte jobba idag? Nää, det skulle jag inte. Varför skulle jag det när jag var inbokad? Nej, jag vet inte. Hade jag flåharvat på cykeln till svampen, blivit dränkt i en regnskur och gått upp för alla trappor? Ja. Skulle jag jobba då? Nej. Fick jag cykla hem igen? Ja. Gick jag upp nio för att jobba kanske? Ja, det kanske jag gjorde. Njöt jag av mitt morgonkaffe? Nej, helvete heller. Jag skulle ju jobba. Jobbade jag? Icke. Jobbar jag nu? Nää.

Dripp dropp

Haha, det ösregnar och jag ska cykla till jobbet. Vad gör jag? Vill inte. Kommer se ut som en blöt hund när jag kommer fram, en mycket blöt hund. Nej. Det är kallt också. Men ni sover väl, söndag. Då sover man länge, det skulle jag också ha gjort. Kvällen igår blev myckt ouppstyrd. Hamnade inte på kalaset, drack rosé med Elin och Emma för att sedan försöka övertala min andra söta vän att vi skulle till Berns och köra. Till slut gick hon med på att åka in till stan och dricka öl med min stridskompanjon Erik och randiga Robert! Efter några ställen åkte vi till trygga Vasastan och gick loss. Idag mår jag bra och det känns ändå rätt okej att jobba. Söndagar rinner bara bort annars, så ja. Ska charma brallorna av dom som vanligt. I blöta kläder och smetigt smink.

Igår var jag tolv igen

Fan vad det blåser. Har solat hela dagen och ätit majskolvar med för mycket salt på. Snart kommer min partner. Efter det ska vi leka med Elin & Thomas, kärleksparet. Vi ska på kalas i en förort och kolla läget. Vi ska dricka vin och ta massa bilder. I förorten. Sen får vi se, utgång, ingång eller hemgång. Börjar jobbet sent imorgon så jag är på det bästa av humör trots att min kropp är sönder efter igår. Igår var vi tolv på alla möjliga sätt.






Jag jag jag

En dag. Jag gillar denna dag. Gammal musik spelas på stereoon, jag kan sola i fönstret och är totalt fri. Inget att stressa till, ingen att stressa till, bara jag jag jag. Jag, hela dagen. Kanske delar med mig ikväll, får se. Nu kaffe, fönster och solkoma!


What drove her shivering into the cold

Sömnlös.. Ja. Igen. Jag har varit uppe sen alltför tidigt morgon, men jag kan verkligen inte sova. Inte koppla av trots att mina ben värker. Jag lyssnar för mycket. Jag gör allt för mycket. Förutom det jag ska; sova. Jag vill sova. Vara trött, känna hur kroppen domnar och hur allt blir svart. Men så fort jag sluter ögonen blir allt vitt. Jag får en tanke, en idé kanske, ett minne som väcks eller bara något som får mig att vägra sova. Rädsla. Jag vet inte, jag hatar det, Jag hatar att inte sova. Men det vet ni. Jag vill leva nu på natten. I skugga, eller i morgonljus. Men jag får inte, för det kan man inte. Så jag sitter här. Lyssnar, andas för högt och fryser så min hud blir alldeles för kall.

Fylld till fullo med en betydelse

Att nattblogga. Att blogga över huvudtaget är väl rä'tt löjligt? Kanske till och med egocentriskt? Nu räds jag ju tyvärr inte för detta ord, förstår inte varför man ska låtsas vara så missnöjd över sig själv bara för att vinna vänskap. Ni som inte vill, ni vill inte och jag kunde verkligen inte bry mig mindre om ni ens ville. Det lät dumt, men jag är trött på ord som inte betyder något, tomma fraser i förbifarten och idiotiska sms när det känns som minst. Jag pratar om vänskap som har dött ut. Jag sörjer den, jag har aldrig haft ett stort antal riktiga vänner. Jag har haft en. Och några stycken till som verkligen har betytt något. Jag har alltid betraktat och valt ut, avvaktad och funderat, sedan valt. Jag är inte speciell för det, jag vill bara påpeka vikten av att välja sina vänner. Vänner som ställer upp, som finns där konstant och som inte vänder ryggen till så fort det blir komplicerat. Vikten av det. Så ja, resten skiter jag faktiskt i, ungefär lika mycket som ni skiter i mig. Känns rättvist va..? Godnatt nu.


Inrökta idioter med för mycket vin

Hej bloggen. Jag lyssnar på gamla LP- skivor och dricker vin med Terron. Vi har rökt in hela lägenheten med våra alltför blonda huvuden. Nu svider allt och det är förbannat mörkt. Det är svart. Svart men ljust. Ljust men kanske svart? Jag vet inte. Svart. Vi pratar om framtiden; den goda framtiden. Och vin. Det är ljust. Tänkte fixa en mysig hemmakväll med brasa och tända ljus men det sket sig lika fort som jag hann tända den första tändstickan. Så. Slut. Inget mer, inget skvaller, nej. Det blir inget mer, det som kommer efter är hemligt. Jag gilla hemligheter. Och Bob Dylan. Hej. Tjipp. Hej.

Saker jag gör

Hmm. Jag bloggade en heel del igår. Men allt försvann. Ni får nöja er och sluta tjura. Det är fredag, jag är ledig imorn och Terron är på väg. Vi ska dricka vin och prata skit tills munnen svartnar. För övrigt mår jag bra och har verkligen inget vettigt att skriva om. Förutom saker jag gör, som jag alltid kommer att hålla på med: Äta sockerkakssmet ur bunken, sen dricka mjölk. Göra kullerbyttor när jag är ensam och känner för det. Cykla zickzack på en stor öppen gata. Bli glad av att klappa händerna. Lyssna på evighetsmaskinen och dansa som en tönt. Dricka vin med läsk i. Rida på större personers ryggar. Skojslåss med människor jag faktiskt tycker om. Vara dålig på känslor. Vara ett svin när jag är sjuk. Sitta i fönstret och dingla med benen tills morgontimmen slår. Köpa skor och bli glad. Dricka saker med sugrör. Sjunga när jag är glad, vissla när jag är ensam. Det var nog allt. Just nu.

På mitt jobb måste man ha killerheels

Helulu. Uppe vid tio efter en helvetisk natt. Legat med feberfrossa och 39 graders feber hela förbannade natten. Nu tror ni att jag är sjukare? Nej. Vaknade upp vid tio som sagt och hade inte en enda  grad feber! Jag är fantastisk. Min kropp rockar. Halsen värker men jävlar vad skönt att inte vara så sjuk längre! Det kanske var den sista smittan som drog igenom mig. Jag ska jobba idag, med Elin. Jag ska sälja brallorna av dom, att sälja med tystnad. Först ska jag luncha med Clara som jag inte har sett på hundra år, ska bli mysigt! Nu måste jag fixa mig. Psst.. På Elins jobb får man inte vara osminkad, ofixad eller ha en ofixad frisyr. Man får smycka ut sig hur mycket som helst, bära läppstift, locka håret och ha killerheels. I. Love. It.

Always waltz



Du behöver lära dig att tygla ditt ständiga behov av förändring för dess egen skull.
Du behöver lära dig att tygla ditt ständiga behov av förändring för dess egen skull.

Men tänk om allt bara var fejk då?


www.lookbook.nu

Sockerkaka, ointressanta tankar och rastlöshet

Jag har mot min vilja bakat. Bakat. Fruktansvärt var det, helt och hållet fruktansvärt. Sockerkaka. Sockerkaka som smakar mjöl och ägg. Uhh. Nu sitter jag snällt och väntar på den. På att den ska bli klar och ätbar.Jag ska bjuda bort den, den sjuka sockerkakan ska någon riktigt fin människa få. Kanske farmor? Ja. Funderar på att köra det till middag. Sockerkaka, glass och te. Känner ni min självömkan? Gör ni det? Sugen på att strypa någon igen. Hittade inget att köpa, fick bara hem en bok och kalla händer. Sen är jag irriterad på alla som ringer, sluta ring mig. Jag hinner inte, jag för för bövelen sjuk! Jag lovar att vara en bättre Lina nästa vecka men nu funkar det bara inte. Så sluta upp, genast. Förlåt, jag gillar er men inte just nu. Nu stör ni mig.

Jag ska vallas

Nu ska jag vallas. Jag ska tydligen vallas för det är bra. Man ska luftas och vallas sen vila och sen luftas. Jag vill dricka vin, vara frisk, äta glass och inte soppa, jobba, träna och vara pigg som en jävel. Men nej. Jag ska vallas ut i åskvädret. Hämta en bok som jag ska läsa ut alldeles för hastigt. Det är dvärgar på TV som skrämmer mig. De skriker högt och är korta i deras små dräkter. Funderar på att köpa något bara för att. Sen ska jag skratta och stuva in det i garderoben. Jag vill umgås. Fan vad jag vill umgås.

Igår ville jag vara en ninja

Fråga mig om jag hade den tråkigaste mest värdelösa kvällen på länge igår? Svar ja. Det var den mest tråkiga värdelösaste kvällen på länge. Allt var ur funktion. Jag är sjuk och mer eller mindre helt jävla beroende av teknik för att inte förvandlas till någon liten ninja och klättra på väggarna och strypa folk för nöjes skull. Jag satt. Erik bakade. Jag åt. Stirrade in i väggen. Tänkte skriva något men nej, min dator strejkade helt och hållet så inte ens Word ville underhålla mig. Jag hyrde en film, den var totalt värdelös. Stängde av efter halva och satt. Läste en bok jag nyss hade läst. Den sög. Tänkte pyssla, men jag ville inte. Prövade om TV:n var igågn typ 70 ggr på en kvart, men svaret var nej. Stampade på internetsladden och var arg på världen. Läste en tidning, om och om igen tills jag fick damp och kastade tidningen i väggen. Väggen höll tyvärr. Jag ville ha action. Till slut bestämde jag mig för att sova, sova klockan 23 är något ytterst ovanligt. Så jag sov. Jag låtsades sova, vred och vände, gned ögonen och önskade sömnen till mig, låtsades drömma och saker jag egentligen inte borde ha tänkt på, somnade på riktigt och vaknade med rastlösa ben som sparkade en kudde (?) Tittade upp i taket som tittade ner på mig och slöt tillslut mina envisa ögon för att inte öppna dom igen. Det fungerade, men jävlar vad trist det var.

Dricker jag te nu? Ja, jag dricker te nu. Gillar jag te? Nej, det gör jag inte. Kan te vara det äckligaste någonsin? Ja, det kan det nog vara. Sitter jag här med för sött te och har ont i andra sidan av halsen nu?! Ja, det gör jag.

Hattifnatt



Hatt och halsband Topshop.


En dröm om landet

Ni vet väl att jag innehar världens vackraste plats att vara på? Jag menar det, finns inget bättre. Det finns inga grannar, bara skog och klippor. Man kan nakenbada, solnäcka, skrika, hojta, ha storslagna fester till soluppgången och spela badminton tills man trillar av pin. Man kan vara hur ful och smutsig som helst, man kan vara tyst en hel dag eller planera bjudningar med vin och grillat. Man kan vara precis den man är, man får jobba för det men allt besvär är värt det när man har funnit det där lugnet. Jag kallar det inte att fly, jag kallar det att vara fri. Obegränsad av samhällets regler, rätt och fel och andras åsikter. Jag minns en gång när jag var runt tio; Erik har alltid älskat att gå runt naken så vi gjorde ett vad med mamma. Vi skulle gå nakna 5 km in i skogen och få typ en hundring. När vi nästan var framme kommer ett stort sällskap förbi, runt tio personer som glor ögonen ur sig. Vi hälsar, nakna och glada och fortsätter sedan att traska. Det jag menar är att det måste sett jävligt skumt ut, men de gick bara vidare och skrattade åt det. I storstan skulle man ju bli insydd för gott. Ett stort plus är att det finns ett fantastiskt litet båthus vid Väddö där det serveras underbar mat, goda drinkar och bjuds på livemusik; KnappKarlsson. Alla möbler är olika, personalen går och badar mellan passen och det finns ingen prestige i det hela. Bara skön livemusik en varm sommarkväll med härligt sällskap. Där vill jag vara nu, i Norsviken med barfota gräsiga fötter, solbrända axlar och smoothies på bryggan. Mina goda vänner ska få följa med dit i sommar, men just nu är det en hemlis.

Riskabelt sommarbadande som jag älskar

Det regnar ute. Som väldigt fina små kristaller. Jag har nog saknat regnet. Skulle vilja gå ut barfota och trampa blöt asfalt och känna ren kall luft i strupen. Eller vara i skärgården och bada precis innan ett åskväder. Något med det är väldigt befriande; du vet att det kan slå ner när som helst och du vet inte om du skulle hinna in till bryggan. Du vet att det egentligen är rätt dumt men frihetskänslan tar över och sänder små elektriska signaler ut i varenda kroppsdel. Du hinner alltid upp; trygg och lugn. Och om du inte skulle göra det så skulle du förmodligen dö i världens vackraste tillstånd; naturlig, osminkad, ren och riktigt lycklig.

Senap


Topshop

Måndag

Rostat bröd med äcklig ost på, honung i mungipan, vattnigt te i en annans kopp, alldeles för varm sked, söka jobb, kylig vind från fönstret, hår som står åt alla håll, randig myströja och alvedon som min vän.

Fuck you very much

Jag avskyr, verkligen avskyr läkare. Fy. Fy på er. Man får ju aldrig rätt. Nu, soppa, blött bröd och Xylocain i halsen. Helt bedövad blir man, en mycket märklig känsla som kan orsaka bitskador. Det är söndag, inga bilder.


Jag har verkligen blivit manglad

Jag är sjuk. Jag är alltid sjuk, jag har alltid varit den som inte blir sjuk. Nu är jag sjuk konstant. Idiotläkaren vägrade ge mig medicin, jag fick gurgelvatten?! Kan vara det dummaste jag någonsin har fått. Gurgelvatten, man tackar. Firandet igår gick suveränt, var bara lite långsammare och icke- dansande- icke- drickandes- massa istället för det vanliga jaget. Middagen var supermysig och god, rusade efter det till Terrons vänner som snällt satt och väntade i Vasastan på födelsedagsdamen. Lata som vi är gick vi ett kvarter bort till Olssons Video/ Skor (?) och hamnade i en väldigt mörk del av lokalen med den ene efter den andre efter oss. Män är bra fjantiga ibland, haha, fy fan. Försökte lura ut Elin och gänget till Olssons men skånskan trodde det var en riktig videobutik och stannade snällt hemma. Haha. När prat kom om Berns alldeles för sent traskade vii hem.

Nu ska jag sova tror jag, sen äta glass och te. Är så osugen på det så det finns inte.

Arrrghh

Åt helvete. Och god morgon. Jag vaknade upp med febersvettningar och en hals som var dubbelt så stor på insidan.. Uhh.. Jag är ta mig fan alltid sjuk, småsjuk hela tiden. Jag hatar det, hatar att vara ynklig. Blä. Nu ska jag dricka te, ta alvedon och bli friskare. Hur som helst kan jag alltid ta det lugnt och fira mina vänner ikväll ändå. Ja jävlar, så får det bli!


Jag har blivit manglad

Ahh.. Det känns som någon har kört över min ryggrad med en jävla bulldozer. Satan! Det gör galet ont! Vet inte om det är träningsvärk blandat med ryggvärk eller bara åldern? Hjälp. Känner min ynklig. Tänkte verkligen skriva något så lamt och hemskt töntigt där, men jag raderade det. Heja radergummin! Tittade ut en sekund, förr brukade jag alltid sitta i fönstret, dingla med benen och titta ut över natten. När jag var sömnlös. Jag tittade på de små tingen, de ting som ingen egentligen såg för att det var så mycket annat runt, mycket större som stal uppmärksamheten. Jag brukade ägna dessa små ting uppmärksamhet, en kort stund och sen försöka somna om. Nu ligger jag bara och stirrar i taket; för lat för att gå upp, för pigg för att somna om, för trött för att ligga vaken och för blyg för att ringa. Men glad. Det är jag nog. Sova kan man göra när man blir gammal.

Jävla dubbeltryck

Jag ska blogga. Sitter hemma hos Terron och väntar på socker. Mitt huvud gör ont, men det är glatt. Det springer runt en hel del barn här också, barn som faktiskt gillar mig. Jag har överseende med dom, jag gillar dom till och med en hel del. Behöver kaffe, en alvedon och en powernap. Och vi kom inte ens ut igår, jag gillar det. Laddar inför lördagen istället, med nya hippiepjuck och hatt.

Jag har en ny smula!


Grattis lilla stinta

Jag tittar på barnfilm, det gör mig god i kroppen hoho. Ska snart fixa mig inför Therese fantastiska födelsedag! Jag gillar födelsedagar, allra mest min egen. Men Therese funkar bra den också. Jag tror att det bli ett riktigt kalas, med barn och tårta! Vi vuxna ska fira på lördagen istället. Jävligt passande att jag blev ledig den dagen! Livet är gott.


Nattprat i överflöd

Så hemskt. Så tragiskt och hemskt? Ni har ju verkligen inte en aning om någonting, ni tror. Ni anar, men ni vet verkligen inte alls. Inget alls, inget om mig. Alls. Allt ni vet är det jag skriver, och det jag skriver är en förfinad sanning. Så fint. Mycket fint va? Jag sitter i en för stor t- shirt som doftar dig och undrar lite om jag saknar något. Bara lite, en del, som kanske vill få en annan del. Att kunna bli hel, delad, fel, hel, helad? Jag vet inte. Det doftar ljuvligt i varje fall, och jag är en fjant med för många minnen. Jag vet, jag klamrar mig fast vid vartenda magiskt tillfälle jag får lyckan av att uppleva. Jag håller dom stenhårt tills dom försöker vrida sig ur mig med smärta, tills de blir så varma och hala att jag knappt kan hålla fast dom. Jag trycker, pressar, tvingar och återupplever tills jag nästan spyr av vackra minnen. Tills jag har fått nog och sitter här istället. Jag vet inte om det är så ångestladdat som det beskrivs. Det är vackert,.. Vackert? Vackert är ett alltför välanvänt ord. Det finns inget ord för det, bara ett minspel. Hah, ett minspel ni inte kan se. När jag ligger i en alltför stor t- shirt och febrilt försöker suga in den sista doften, ligger och känner mina ben mot lakanet, det alltför välanvända lakanet samtidigt som en låt spelas på radion. En låt jag har hört alltför ofta, när stjärnorna fortfarande lyste i taket. Som små prickar. Jag vet inte, snart kommer något att dö, någon att dö. Det kommer att göra ont.