Att göra någon glad

Måste jag älska det? Måste jag? Jag gör det inte, inte än. Min önskan är nästan uppfylld; stjärnhimmel, filt, hålla hand och vin. I like. Nu ska vi värma oss en kortis sen gå ut i stockholmsnatten och roa oss. Roa oss? Bjuda min älskade vän tills hon blir nöjd och lycklig. Det vill jag. Att hon ska vara nöjd och glad. Sen får jag roa mig. Hej sålänge.

I do not know


Kavaj Topshop, väska Roberto Cavalli, armband Kara by Kara Ross, örhängen Stromb. ack, byxdress Topshop, sko Topshop.

Listen

Sitter och lyssnar igenom Erik Enockssons verk, han som gjorde musiken till Farväl Falkenberg. Han är otroligt duktig. Ingen idiotpop för dumhuvuden utan tankar, men men lyssna, lyssna, lyssna!

Var rädd om din hatt..

Valborg. Tränat, svettats, cyklat och ätit. Ska ut på jakt efter en ny hatt, en med smalare kant, svart. Sen tillbringas kvällen i goda vänners sällskap med vin och tilltugg. Känner mig gammal, alltför gammal för min låga ålder. Supa, kolla på brasa och hångla lockar inte. Nej, jag vill titta på stjärnor, ligga på en filt och vara varm av vin i kroppen. Känna hur det spritter ända ner i tårna av lycka, glädje, rus. Ruset. Ska jobba imorgon, sent. Ni jobbar inte imorn? Bara jag som gör, men jag tackar och bugar och funderar på att mordhota dom som inte vill köpa av mig. Är jag skrämmande nog?

Memories don't change the blues

Har sovit otroligt bra, vaknade dock upp i panik efter en nakendröm. Måste få bort det där. Drömmarna alltså. Tänkte mycket på minnen, alla dessa minnen. Vet att jag har skrivit om det förr men det gör mig både sorgsen och glad. Har så fullt av minnen att jag inte vet hur jag ska förvalta dom, blir liksom överväldigad. Av kvällsmål i sängen, mjölkbubbel på köksbordet, sagoläsning i den stora sängen när pappa var bortrest, presentöppning, hopp och bus i sängen med Erik när ingen var hemma, spela kula på en torr asfalt, hoppa hopprep och få blåsor o händerna, tygskor och ny röd cykel. Första sommardagarna, första skoldagarna med ny klass, morgondimma och morgonkyla, gåshud på armar i skuggan av solen, fiollektioner och 50- öresklubbor utanför Therese port, rostad hönökaka och oboy med för lite mjölkt. Första cidern som smakade av stark alkohol, prövande vuxenben på ny mark, första pojkvännen, kärlek, cykling, bad ute i viken, tältning på en klippa ovanpå en myrstack, skrubbsår och för långa promenader i skärgårdsdimma, snöbollskrig och första vodkan, kärlekstrubbel, högstadie, splittringar, dödsfall, picnic i Karlberg, sola topless på en brygga, jaga uppmärksamhet, jaga livet. Smyghålla handen under en stjärnhimmel, vin i en petflaska och allsång en sommarkväll i juni, fågelkvitter på morgonen och alldeles för pigga vänner, planer, flygresor, upplevelser, sand i öronen och vattniga drinkar i ett land långt härifrån. Ny skola, nya vänner med hemligheter, rökscenen mitt på plätten, skolk och shopping, parkeringshustaket med Aloe, Albin och Gustaf. 3.5: or utanför ett tegelhus, sol i ögonen och bra betyg, kärlek som kom och gick, nu och då, storartade bråk som ledde till storartade försoningar, hålla handen på en kulle, uppbrända fotografier och filtar som doftade tryggt. Saltvatten i lungorna, húd som doftar kokos och sol och fräknar på axlarna..

Ja ni förstår. Jag blir galen. Galen och upprymd.

Lågkonjukturen tog en tugga av mig idag

Gräsligt. Jag sålde mina fonder idag, det gjorde ont i mig. Det var så enkelt; klick, sälj, ok. Klart. Hur mycket minus jag har gått vill jag förtränga. Sen ska jag skatta för skiten också, mina pengar. Mina egna pengar. Åt helvete med banker. Verkligen, åt helvete. Det var allt.

Jag är maktgalen

Jaa! Jag har hittat en låt jag har letat efter i ett flertal år! Ja! Detta gör mig nästan läskigt glad. Har suttit och pumpat den om och om igen. Jag gillar den, den gillar mig, vi gillar varandra och så vidare. Den gör mig glad. Blir jag glad av att gå upp tidigt kanske..? Nej. Det vore inte sant. Jag blir glad av att sova länge. För länge, det gör mig lycklig. Och det blir inte så mycket mer än såhär; inga nattliga funderingar, inga sorgsna tankar om livet, inget depp, nää, inget alls. Haha. Jag gillar att bestämma, och nu bestämmer jag detta. Det blir inget. Ni får inget. Ni kanske inte är värda det? Tänk på det ett tag; ni är inte värda det. Men ni kan alltid göra bättre, bli bättre och bli uppskattade. Jag gillar er alla, men speciellt gillar jag människor som anstränger sig. Det är så ohyggligt sött. Det gulliga i det hela är att ni inte har en aning om vad det leder till, vad som står i framtiden och hur det kommer att kännas. Men det vet jag, för jag bestämmer. När det gäller det bestämmer jag. Dig, mig, allt. När det ska gå åt helvete, hur det ska gå åt helvete och om det ska gå åt helvete. Längtar nästan till den dagen då makten inte är min längre; då jag är den som anstränger mig. Lovefool.

Yeah yeah ugly


En dag på stan

Sorry. Tränat, cyklat, tränat, cyklat, druckit kaffe, vinglat, bytt om och nu ska jag ut på stan. Jag hatar stan, men jag ska ut på den. och leta efter gåvor till min älskade älskade vän. Jag vet redan, det vet inte hon. Hah. Jag gillar att veta och undanhålla. Mycket roande. Nu tog det stopp, värdelöst. Tjipp!

Onsdag

Kaffe, sen skriva. Kaffe, sen skriver jag. Jag skriver efter kaffet.

Livet är bra om man är dum och glad?

Haha, jag är nog sämst på att sälja. Jag är alldeles för snäll för det. Det är jag. Men jag ska skärpa mig för min egen skull. Börja köra över folk igen, ta på det ytliga leendet och bara röja. Yes I will. Kom hem runt tio, cyklade hemåt, ingen olycka bara lugnt cyklande. Försökte göra race mot en bil men insåg efter några tramp att jag sitter på en cykel, en rostig jävla cykel med förstörd kedja och försöker se ball ut. Jag är mycket oballl har jag kommit på, eller, just nu är jag faktiskt bara en trött tönt som blir förbannad av att handduken är blöt när jag torkar mig på den. Det gör mig skitarg faktiskt. En blöt handduk mot blöt hy, nej. Vila, läsa, släcka lampor sen sova! Träning imorgon sen ner på stan och uträtta dessa djävulska ärenden, igen. Känner mig ytlig idag, ytlig och glad. Ibland kanske livet bara vore så mycket bättre om man var lite smått efter hela tiden, bakom flötet liksom. Ja, "liksom", nej. Förvirrad, godnatt!

Hej jag ska jobba, nu verkligen.

Hmm.. Jag har köpt skor. Ett par höga, flummiga fulsnygga kilklackar. Och nu blev jag inringd till jobbet, ska cykla dit snart, hänga med Elin och tjäna pengar. I like. Då får jag. Det var hemskt på stan förresten, kommer hädanefter hålla mig i Vasastan, max Kungsholmen. Jag är en fjant med för vassa armbågar.

True or false..

You'll never fumigate the demons
No matter how much you smoke..


www.lookbook.nu



Vill ha, vill ha, vill ha

Jag hatar att träna. Nu ska jag köpa skor jag inte har råd med bara för att. Moget och mycket smart tycker jag. Kanske köper en till för stor t- shirt också, bara för att. Ja, det ska jag. Jag vill ha idag, allt. ag vill äga allt, till och med dig.

Pinsamt naken?

Sitter och väntar på frukost. Kiwi, apelsin, kaffe och frallor! Frukost i fönstret, det är varmt ute, känner ni det? Det doftar liksom förväntan och lycka. Jag har en återkommande dröm; att jag ligger och sover, helt plötsligt vaknar jag och är någon helt annanstans, naken. Med folk runt mig som glor ögonen ur sig. Och jag får panik och försöker skyla mig och springer generad därifrån haha. Why? Go away please.

Kanske tänka om..

Måste säga godnatt, måste säga förlåt. Jag orkar inte just nu, känner mig helt slutpumpad. Trött.. Nästan svag. Usch, en hemsk känsla. Sa ju att det försvinner lika fort som det kommer, glädje. Den lilla jäveln Glädjen. Måste ändå säga att han och jag hänger rätt ofta, har alltid gjort. Men så kommer dessa sviniga dagar då allt är som bortblåst. Det går över, jag vet. Ska inte klaga, men jag gör det. Jag vill klaga, jag vill spy ut jobbiga känslor, kasta mig på en säng och gråta. Gråta en sjuhelvetes massa tills ögonen svider och läpparna är svullna av allt salt. Men jag gör det inte, kan inte. Beklaga mig, vara svag och riktigt nere. Jag vill bli omhändertagen, ompysslad, pussad på. Få varma kramar av starka armar som orkar lyssna, som orkar bry sig om det jag vill. Om det som är så svårt. Det är ett vansinnigt jobb att stötta alla andra, pyssla om, bry sig, prata, lösa problem, prata mer och vara rolig, vara så rolig och stabil att det där jobbiga försvinner för dom. Hitta på saker, undvika saker, svara, lyssna, svara, ha alla svar, krama och älska i alla väder. Just nu vill jag ha väggar, väggar som stöttar mig. Bara just nu. Det är självvalt, jag vet. Egentligen vill jag inte men ibland skulle det vara så ohyggligt skönt att bara släppa alla spärrar och sacka ihop för en dag eller två, att falla ihop hos någon. Kanske ska tänka om, tänka nytt. Bli bättre, bli svag.

Fuck

Skit. Jävla skithelvetes skit. Fan, fan, fan, fan! Fan. Verkligen. Jag har haft sönder massa dyrt tyg, jag har massakerat mitt sista plagg, jag har dragit sönder resterna och nu är jag skitarg. Helvete. Min framtid är jävligt grusig och inte alls så hal som jag önskade.. Så. Död, dra åt helvete och hej då.

Det är okej, jag gillar också den där Lina

Det är okej om ni vill vara vän med mig, ni vet. Jag. Den där fräkniga oempatiska idioten i hemsydda kläder och för stora t- shirts, hon som gör allt för att ge sig själv fördelar, hon som går lite väl långt över gränsen ibland och glömmer bort andra, hon som pratar för mycket och aldrig kan sitta still, hon som aldrig lär sig svara i telefon, glömmer att ringa upp och överanalyserar varje relation hon någonsin har haft. Det är lugnt om ni vill det, jag förstår. Hon är rätt begåvad, och tydligen jävligt cool också, kolla bara..
 

www.glamour.se


Nuförtiden sover jag i parker, ensam

Ahh. Äntligen fixat nytt träningskort! Har hamnat utanför min rutin och detta gjorde mig nervös. jag gillar att träna, hoppa, studsa, ha kul till töntig musik och svettas. Detta är vad jag ska göra imorgon. Hann inte uträtta allt jag hade tänkt, däckade istället i Karlbergsparken med Babyshambles i huvudet. Väcktes en timme senare av myror i håret, löv i ögat och marscherande militärer som tittade ovanligt lustigt på mig. Det får duga. Resten tar jag imorgon. Borde sy, jag ska sy. En sista; axelklaffar, krås, överdrivet underdriven, Småful, helful? Fulsnygg. Oväsentlig. Allt egentligen; du, jag, vi, ni, alla balla coola.. Betyder inget.

Don't


Rutiner..

Vad grönt det börjar bli, otroligt larvigt att man blir lika överraskad och glad varje år.. Kom upp sent idag, sängen var alltför snäll mot mig. Nu ska jag styra upp dagen; fota de nya plaggen, fixa det grafiska, cykla till Pampas, köpa nytt träningskort, hämta nya böcker och sedan sy. Jag gillar det. Har förmodligen ett plagg kvar, sen är det slut. Lägger inte upp nya bilder fören det verkligen är helt klart. Gillar egentligen inte att visa upp saker innan jag är hundra procent nöjd med dessa. Men det är nog nyttigt. Nu ska jag hinka kaffe och borsta håret för en gångs skull..

Ibland är det riktigt trevligt

The Hills i en obäddad säng. Sen sovdags. Längtar inte men jag gör det bara. Har druckit en sjuhelvetes massa cola som jag inte ens gillar, ätit nötter och tittat på film med min trogna bakisvän. Ett sant nöje är det att leva idag, denna söndag. Men så förändras allt, bara sådär. Jag vet inte när, vad eller hur men jag vet det. Att det kommer bli ändring. Jag vet inte om det skrämmer mig eller om det roar mitt rastlösa sinne? Jag tror att det roar mig, just nu. Sålänge jag slipper sörja det jag älskar. Det räcker så tycker jag. Godnatt lovers.

Give me a mask and I will go away


Mary- Kate,
www.olsenanonymous.com

En lycklig och trött dag

Ni undrar såklart vad jag har gjort idag? Jag har räknat fräknar, pumpat i mig C- vitaminer, cyklat ner på stan för en snabbträff i solen med en tok jag inte riktigt lyckas bli av med, tittat på människor och deras beteende, cyklat hemåt, dejtat Terron i en park med för många barn i, ätit chilinötter till lunch och varit sådär fullkomligt lycklig igen!

Livet gillar mig igen

Jag mår perfekt! Jag har verkligen mått bättre men jag tänker inte klaga. Ge mig en sån där magisk, fantastiskt ljuv dag/kväll en gång i månaden och jag kan vara bakfull resten av livet. Magiskt. Töntigt? Lite. Jag hade verkligen en underbar dag igår, hela min kropp skrek av lycka och inget var längre jobbigt. Sol och vind i Karlberg, cykeltur med för små ballerinaskor, underbar middag, öl i fönstret vid fyratiden, träff med Elin & Thomas i Humlegården där vi satt, lekte, skrattade, tog löjligt mycket bilder och drack vin tills min hud knottrade sig. Kärlek när den är som finast och ett skimmer som sprider sig till hjärtat, så fint att det nästan gör ont. Vidare stressar jag och Therese till konserten som är helt magisk, dricker för dyr öl i plastglas och känner oss som att inget gör något alls men allt som görs betyder något. Springer på min vackra kusin, pratar för mycket och för fort, undervisar, långa ben i viktlösa kilklackar, fortsätter in mot stan och möter upp Erik med vänner på Söder. Dofter av sommar, varma klibbiga kläder, öl i knäet och sönderskrikna lungor fyllda av stadsluft. Ett fullpackat Kvarnen med dålig musik som jag inte bryr mig om, kladdiga klackar och händer i luften, knäppa underbara människor, deeptalk med Erik på hemvägen, torr asfalt, fågelkvitter och värkande fötter. Väl hemma äter vi fantastiskt gott, har sönder glas, sjunger för högt och ger Smulan alldeles för mycket kärlek. Däckar vid sextiden och känner mig fullständigt komplett. Hel. Livet gillar mig igen.








Vaken?!

Hallå. Pigg med hjälp av min drog kaffet. Ska iväg på en biltur snart och fixa lite nya kläder. Får se hur det går. Sen tänkte jag verkligen bara slappa, sola och svettas så mycket jag kan innan det är dags för uppstyrning av kvällen och Mando Diao! Dance, dance, dance..

Tuppen och jag

Jag drömmer mardrömmar. Försvinn. Inte nu, men då. Inatt. Något gammalt som spökar och jag vaknar med hjärtklappning skrikandes in i kudden. Då. Ska sova fint och bra. Nu. Imorgon ska jag shoppa kläder utan att betala ett enda öre. Jag ska vara uppe med tuppen och jag ska gilla det. Fan vad jag ska gilla det. Tuppen och jag. Hej tuppen. Jag hatar dig. Godnatt.

Hårda tider, vad gör jag?

"Fräknarna avslöjade pedofilens brott"

Haha. Det är inte lätt att vara prickig nuförtiden..

Idag har jag jobbat

Åh vilken dag. En toppendag. Elin var lätt den underbaraste läraren jag har haft. Jag kom in i det fort med Elins hjälp och har redan fått en del dagar jag ska jobba. Happy happy. Stämningen är asskön och människorna likaså, Grymt. Känns bra, jag är glad. Men hungrig. Jag var hungrig och cyklade in i en bil. Ett blåmärke till, åt helvete med trafikregler va? Nu ska jag bara slappa, lyssna på ljuv musik och leka. Ingen utgång, bara ingång. Skriver mer sen, om allt. Promise.


Idag ska jag jobba

Jag har världens bästa vän. Jag har det. Nu kanske ni tror att jag är nyvaken, yr och inte vet vad jag talar om. Nej, varit upp sen tidig morgon och är hur vaken som helst. Och kommit på att jag har en mycket bra vän, hon är så bra att hon har fixat ett litet jobb till mig på hennes fantastiska arbetsplats. Hon är så bra att hon ska lära mig allt hon kan så jag kan bli så bra som möjligt. Jag ska dit senare idag och introduceras för jobbet. Jag är glad, tacksam och jävligt pigg.

Insomnia och den trygga

Det kryper i hela kroppen. Vill inte sitta still, kan inte sitta still. Kan inte stänga av, förstår inte hur man gör. Kan inte inte tänka, kan inte inte få idéer, kan inte inte vara spattig. Vill inte. Men jag ska sova. Tidigt och jag är piggare ån någonsin trots överdriven aktivitet idag och trots massa saker jag fått gjort. Har det alltid varit såhär.. Jag tror nästan det, jag minns att jag aldrig har varit vänligt inställd till sömn. Jag hade en period förr då jag kunde sova som ett litet barn, varje natt sov jag gudomligt bra. Jag var trött, jag somnade lätt och jag sov hela natten igenom. Trygg. Men sömnlyckan försvann tillsammans med honom och jag skuttade tillbaka till ruta ett. Så som det alltid har varit. Det gör mig inget, det stör mig bara lite lite ibland. Sömnen och min trygga men otrygga vägg som försvann.


A toy


www.lookbook.nu

Att trampa tjärad brygga

Klappa små lamm, cykla tills man blir lam, dricka kaffe på en brygga, ta av sig, ta på sig, titta på båtar, dricka vin och samtala om de där männen, sitta på köksbänken och känna sig helt lugn. Sy om, sy bättre och faktiskt känna sig ganska nöjd. Nu.




Mitt liv går ut på att snubbla, ocharmigt

Haha, jag är så jävla klantig. Vaknar alltid med blåmärken. Ibland vaknar jag mitt i natten av att jag har trillat omkull, eller gjort något annat skumt, typ satt på en dator, tvättat ansiktet, dragit en rullgardin upp och ned, skrivit något på golvet eller av att jag står och hoppar på ett ben och slår en kudde samtridigt. Jag sover inte ens när jag sover. Nu snubblade jag och vrickade min stackars fot när jag var ute med jycken, var så fokuserad på något annat att jag gick rakt ner i ett hål och flög in i ett galler för att sedan falla. Jag är en idiot som snubblar när jag står stilla.

Att kamma håret ger mig ångest

Solen känns äkta idag och jag är glad! Låg uppe sent mycket sent och funderade på kläder. Ni vet, kläder. Läste också, läste alldeles för fort och för mycket. Jag läser för fort, nu är den nästan slut occh jag blir rastlös igen. Ska få fason på klänningen idag, jag ska slakta den för att bygga upp den igen. Jag misslyckas sällan med plagg, jag blir nöjd från början. Inte nu, det gör mig irriterad. Fan. Sen cykeltur till Pampas med min nya vän. Sen hem, skissa, sy, skissa, sy, kaffe, sy.. En sådan dag. Funderar på att styra upp mitt hår, jag avskyr egentligen att fixa håret, klippa och färga. Men nu ser det småtaskigt ut. brukar i stort sett bara gå upp, ruffsa liv i det och sen vara nöjd. Att jag ser ut som en idiot i okammat hår gör  mig inget. Längtar till lördagen. Dåligt uppstyrt inlägg, förlåt, men jag är tankspridd.


Satan

Fan. Min kamera, min fantastiskt värdelösa förtjusande kamera är trasig. Lite trasig. Saker sticker ut, den är repad, zoom- funktionen är borta. Jag kan inte ta bort minneskortet. Fan. Man kan se vilka fester jag har varit på bara genom att titta på kamerans yta, den är ärrad. Inte särskilt bra, men den är min. Och trasig. Jag vill ha en ny, jag har inte pengar. Kanske ska råna någon och fixa en kamrat till mig trasiga vän..


Tanten är död

Det finns för mycket tid. Eller för mycket att reflektera över, jag vet inte vad. Vill inte veta hellre. Känner mig som en tönt idag, verkligen. Igen. Ja. Plagget har farit åt helvete, tanten är död. Så går det när man blir uppretad på fel dag. Jag får skuldkänslor av att stampa och kasta iväg ett plagg, ett ting. Jag pratar med det, viskar förlåt ibland. Och så sägs det att jag är elak, skulle inte tro det. Tänker klart gör jag däremot inte alltför ofta, jag ser en chans och tar den. Tänker inte så mycket på konsekvenserna, vilket är dumdristigt många gånger, men ack så spännande det blir. Hellre ångra saker jag gjort än att ångra det jag inte gjorde. Allt jag spottar ur mig idag ser så fjäskigt ut så jag nästan skäms. Fjäsk. Bry er inte om mig.


Bleach me please


Mary- Kate,
www.olsenanonymous.com

Let it die


www.fashionspot.com

Ta bort mig själv

Hah.. Jag ser sol. Men det känns inte äkta. Den provocerar mig. Stick. Är sådär vansinnigt irriterad just nu, kommer på mig själv med att sitta och pressa ihop käkarna något fruktannsvärt. Så gör jag när jag är arg. Och mitt högra öras tjut går upp till det dubbla ungefär. Så gör örat när jag är arg. Små signaler, tagga ner. Okej. Känner mig instängd. Vill gå ut, till nya ställen. Se nytt, byta bort gammalt. Det känns rättvist? Om jag får någon annans bagage så kan denna andra få mitt.. Nytt, fräscht, annat bagage som jag inte känner till.

Cyklade benen av mig för att köpa en penna, en fantastisk penna som jag redan nu  är mycket god vän med. Har målat och ritat svarta mörka bilder. Innan jag blev irriterad. Nu är jag nästan glad igen, det funkar att spy ut skit här på bloggen. Sydde upp sista plagget igår, det är jävligt tantigt. Jag måste fixa till det. Funderar på inklädda axelvaddar utanpå, vid kragen. Plagget är cerise, jag hatar cerise. Det skriker tant. Jag avskyr tanter; elaka gamla tanter. Usch, måste göra något. Göra bättre. Göra nytt.

What's new pussycat?

Vill ni veta, vill ni verkligen veta?! Vi börjar med natten, den var otroligt seg, lång, varm, kall, tråkig och sömnlös. Jag ville upp upp och kreera, fixa och dona istället för att ligga halvdöd i en för hård bäddsoffa. Sen då? Sen vaknade jag med sand i halsen, jag tror det. En hel del sand i halsen, som sitter där. Tog en dusch, en tråkig vanlig dusch och försökte gurgla bort sanden. Den ville inte låta sig flyttas. Efter det? Jo, efter det torkade jag mitt hår i en turban, för att sedan lägga en extrem snedbena och låta det torka så, sedan byta bena och låta det torka åt andra hållet. Varför gör jag det? Jag har platt hår, dessutom envisas jag med att jag bara passar i mittbena. Torkar jag håret i olika benor får jag upp mer volym. Ni ser det inte, men jag känner det. Därför! Det som hände sen avr det vanliga; kaffe, kiwi, fralla, smulor innanför morgonrocken, spillt kaffe på min vita matta, gammal tidning som måste läsas, kolla posten, byta rum. Och här sitter jag nu och försöker få er att förstå hur förbannat jävla slätstruket livet kan vara ibland. Vardagen, den skrämmer livet ur mig.

Nu ska jag titta på Emmerdale (hem til gården), skäms jag? Nej jag skäms inte. Later!

Sov ni

Hon vill gärna tro att du kommit hit för att stanna
Hon vill gärna tro att du är den du utger dig för
Hon lyssnar till dig, du är varm och förtrolig
Hon lyssnar till dig och vill gärna tro allt hon hör

Men hon tror att det som har makten att föra oss samman
rimligen också har makten att dra oss isär
Hon tror att allt som kan byggas också en gång ska raseras

ändå håller hon om dig så ömt varje gång du är där

För hon vill bli förd bakom ljuset
Hon vill ha kyssar och smek

Hon säger: Ljug för mig älskling, du vita lögnare, ljug som om allt var en lek
Hon säger: Ljug för mig älskling, du vita lögnare, ljug under kyssar och smek

Då hennes ögon är öppna är mörkret där och fördunklar
Hon tänker vi blundar för ljuset, bländade kan ingen se
Så hon sluter sig till att hon aldrig sett något riktigt
Hon sluter sig till att hon inte vet hur något är

Men finns någonting som är ställt bortom rimliga tvivel
Finns någonting som en blind stackars sate kan hålla för sant
Nej, det finns ingenting som hon blint kan blunda och tro på
Det finns ingenting som för alltid känns likadant

Tvång

Ska jag vara helt ärlig har jag inte uträttat särskilt mycket idag. Skulle kunna låtsas vara duktig, men nej, jag gillar inte lögner. Lögnare. Dagen har gått skitfort, sådär jobbigt fort att man inte hänger med. Jag fick min glajjor fixade, nu sitter de perfekt och jag inväntar ivrigt solen. Sen tvångskickade jag igång min kreativa sida med hjälp av kaffe, mängder av kaffe, sådär mycket kaffe som gör en fullständigt galen. Alltså.. Rastlös, klättra- på- väggarna- störd. Irriterande pigg, fruktansvärt obehagligt kreativ. Möjligheterna uppenbarar sig överallt. Så, kaffe, god gammal musik och ett överflöd av energi gjorde att jag till slut påbörjade mitt sista plagg. Och det tänkte jag fortsätta med, nu. Ville bara säga hej, ni överger mig så lätt annars..

Jag vet..

Jag ska gå, vill inte gå. Vill inte cykla, vill inte gå ut. Har en dag full av ärenden och måsten, hatar måsten. Och ärenden. Jag är lat, jag vill inte. Borde städa, borde byta lakan, borde putsa mina överfönster. Kan inte, inte nu. Jag är besatt. Besatt på ett relativt mysigt sätt.


Jag har "cool jazz" på min TV, skitlöjligt faktiskt

Cykel, kyla, halsont, sprakig ful jazz och kallt kaffe. Förresten tycker jag att vi alla borde visa ryggen lite mer, Hur vackert är det inte med en bar rygg?




Disciplinera mig?

Erik väckte mig vid tio, det gick inget vidare. Jag somnade om och drömde om frukost, män och cancer. Kom upp vid tolv som en zombie. Det här fungerar inte, inte alls. Min självdisciplin är som bortblåst! Jag ska ta tag i den, jag ska ta tag i dig. Vad ska hända denna aktiva dag? Jo, jag ska cykla. Cykla och lämna in mina raybans som är alldeles för stora för mitt lilla ärthuvud. Sedan ska jag hämta ut en bok jag har väntat länge på, så resten av veckan kommer jag att vara en nörd och streckläsa den med förtjusning. Sen är det också det där sista plagget i det där sista tyget som jag måste sy upp. Det går aldrig. Finner ingen inspiration trots att det kommer bli hur fint som helst. Samtidigt känns det sorgligt och fel att avsluta kollektionen, är den verkligen komplett? Har jag gjort allt, ser det ens bra ut? Äe, det fattas en topp i duschesse och en krage gjord av ståltråd och för mycket tyg..

Fuck me, right?

Livet är ljuvt. Just nu mycket ljuvt. Jag har en sån där magisk stund igen, det är en fin sak. Men fina saker gillar ni inte att jag skriver om. Jag tänker göra det ändå. Jag är ensam, ensam på ett perfekt sätt. Har tänt ljus i vardagsrummet, sitter i den gamla slitna fåtöljen och lyssnar på gamla LP- plattor. Sånt kan jag bara göra i min ensamhet, och fan vad jag älskar det. Det är som att musiken kommer fram mer, det sprakar och låter lite halvdant men det inger ett lugn jag gillar. Just nu ligger Bob Dylan på, munspel. Jag gillar hans munspel. Snart åker en gammal jazzplatta på, det står "Lycka" på omslaget. Känns passande och nästan lite löjligt bra. Jag dricker ett glas vin och förlorar mig i tankar om goda ting. Synd som smakar choklad och grädde, jag gillar det alldeles för mycket för att inse faran. Blickar återigen ut över ett tomt Vasastan och känner mig på topp, löjligt lugn och tillfredsställd med allt just nu. Luften är perfekt, mina vänner är perfekta, det doftar perfekt och allt är precis som det ska. Just i detta nu känns allt fantastiskt bra och jag vill inte ändra på en enda sak. Inte en enda sak.




Den värdelösa men faboulösa kocken

Middagen bestod av nudlar och en vårrulle. En sån där fejk man kör i ugnen och häller på fejk- sötsur- sås och låtsas att det faktiskt smakade ljuvligt. Jag låtsades hela middagen. Nu mår jag illa. Jag är totalt värdelös på middagar, frukost däremot, där är jag fantastisk. Men middagar nej, vill jag lyxa till det blir det hämtmat från närmsta sushi eller smörgås med köttbullar på. Näringsbrist? Nej nej. Kan man dejta över en frukost förresten? Nu dejtar ju inte jag, men jag undrar.. Middagsdejter är förbannat lamt..


I broke my camera

Everyone can be famous, not everyone can be anonymous..


Give me fire



Tänk om alla skulle vara vackra i rött hår..
www.lookbook.nu

Snabbis

För svagt kaffe, uuh. Annars en bra morgon, inga olyckor och ingen ilska. Ska snart ta cykeln till doktorn och sedan springa på ett möte. Somnade till slut igår men vaknade och ville aldrig mer behöva gå upp ur sängen. Shame on me. Har bråttom! Vill äta glass i solen med goda vänner och slippa prata..

Ett kärleksfullt godnatt

20 minuters batteritid kvar. Sen ska mitt samvete tvinga mig i säng, en mycket obehaglig sängkamrat som jag gärna skulle vilja byta ut. Men Samvetet äger mig vare sig jag vill eller inte. Någon gång ska jag lura den jäveln.

Jag har borstat tänderna mycket noggrannt i mörker. Omsorgsfullt mörker.
Jag har spanat på en granne, han verkar ensam.
Jag har ätit en hel ask med halstabletter, nu ångrar jag mig.
Jag har stirrat väldigt länge på en bild, bilden.
Jag har sett i syne, vad händer?
Jag har funderat på det här med tandborstning.
Jag har lärt mig knäppa med vänster hand, det låter dåligt.
Jag har tänkt på sängar, jag kanske borde ha en riktig?
Jag har stirrat länge och väl på mina vita ögonbryn, de är luriga.
Jag har klappar och vickat på höger fot till The Libertines toner, låter bra.
Jag har läst poesi, poesi är inte min grej.
Jag har försökt laga en trasig spegel, den är fortfarande trasig.
Jag är kär. Kär i ord.

"Låg batterinivå" säger han här.. Jag får väl lyssna då. Puss.

And I said..

Drag me in dirt, pick me up and then let go
Forgive me and do it again,
forget all about me and make me
Make me, break us, use us, fuck us
Tie me to you
with freedom and pain
Pleasure, then go


www.lookbook.nu
 

Jag längtar aldrig till sängen

Jag föredrar ett liv utan sömn. Faktiskt. Den där sömnen ger mig ilningar i kroppen. Det är något som jag vet måste få ske. Jag hatar det. Jag måste tvinga min pigga kropp att gå och lägga sig. Ligga där i mörker och undra hur fan man gör när man sover, tränga undan briljanta idéer, intala sig själv att man är trött. När jag inte vill! Åh, vad jag avskyr att göra saker mot min vilja. Håller stenhårt på att bara göra saker som känns bra för mig, saker jag gillar och vill göra. Men sova vill jag verkligen inte, finns så mycket annat att pyssla med. Men "måstet" sitter där ändå. "Du bör sova" "du måste sova" "gå och lägg dig" "du är egentligen trött" "kroppen måste få vila". Sov. Väl i sängen får jag panik, svårt att andas, dagen är slut. En ny kommer imorgon. Jag fryser, jag svettas, vrider mig, täcket fastnar, kudden är för hård, jag har för många kuddar, det är för varmt, det tänks för mycket, det ringer någonstans, jag hör ljud av liv, ljud som får mig att vilja gå upp och undersöka natten. Inte ligga stel som en pinne och sova. Gillar att vara uppe när alla andra sover, ensam, sitta i mörker och se saker. Skulle det vara möjligt skulle jag klona mig själv bara för att få sällskap av en likadan. Jag vet att jag tjatar om nattvännen, nattvännen jag inte har. Jag vill verkligen ha en sådan. Har gått igenom ofantligt många människor men ingen duger, de håller inte måttet, de somnar och ensam sitter jag där igen. Pigg, fundersam och sällskapssjuk.


Entertain me please?

Nej. Kan inte. Vad ska jag skriva om då? Då skulle ju inte jag vara jag? Då skulle ju allt bli sådär fjantigt, larvigt vackert och fint.. Såna där man liksom hatar men älskar i smyg för att det är så förbannat småglada hela tiden. Nej, det är inte jag. När jag är glad är jag riktigt äckligt glad, ledsen blir jag väldigt sällan. Eftertänksam är jag däremot ofta. Ofta. Skit samma, bryr ni er? Nej. Men ni undrar ju i smyg hela tiden. Det vet jag, jag har insiderkällor. Ni smygisar. Jag skulle vilja förstå mig på, komma på svaret liksom. Jag älskar att klura ut folk, folk som är svåra, jobbiga, dryga och överraskande. De underhåller mig. Ni andra har förlorat för länge sedan. För uppenbara, ni är tråkiga, vanliga och slätstrukna till sättet. Bort med er och in med de underhållande jävlarna, för en underhållande Lina är en glad Lina, och en riktigt glad Lina är en Lina man faktiskt kan stå ut med.


Söndag, en smutsig dag

Smutsig lycka, smutsig lycka, smutsig lycka.


Jag var bara borta ett tag..

Förlåt då. Jävlar vad jag använder det ordet mycket nuförtiden. Ett börja- om- ord. Fusk om ni frågar mig. Är man verkligt ledsen säger man inte förlåt. Då kan förlåt dra åt helvete med allt annat skit. Tillbaka till helvetet. Uppenbarligen är det sol ute, jag jobbar på mina hopplösa fräknar, skulle kunna dö för en juice, sov för länge, åt en snuskig frukost, kramade hunden för lite, reflekterar över gårddagen, saknar dig, lyssnar på tåg och en låt jag verkligen inte vill höra, får sol på halva magen, har smak av halstablett och kaffe i munnen, funderar på att värma upp mitt gamla kaffe och dricka det i fönstret samtidigt som jag blickar ner över Karlberg och försöker förstå vart jag ska ta vägen och med vem?

Ägare av ett par gamla händer, någon?

Det är svinkallt ute. Obehagligt kallt, sådär kallt så fingrarna krampar och blir ännu mer blå än vad de var innan. Jag har gamla händer, de ser gamla ut fast de är så unga så unga.. Nåja, gamla händer är väl knappast något seriöst att ha komplex för. Nej. då fortsätter vi. Humör, jag är glad och mätt. Irriterad? Nej. Inte alls. Jag ska på födelsekalas/ inflyttningskalas. Vad alla runtom mig flyttar, hjälp. Jag och Terron har köpt tre faboulösa presenter och med åker boxen. Jag har skinn på mig och en helvetes massa kedjor, pärlor och krimskrams. Jag är säkert 2 kg tyngre än mitt vanliga jag. Min hals mår bättre men inte fan är det teet som har hjälpt mig. Tjipp!

En sådan fredag

Att cykla till systembolaget för att köpa vin, vin som man dricker för hastigt och sedan blir för berusad på. Berusning, tjusning? En tjusning i att vara berusad då allt blir förtjusande i det berusade tillstånd där tjusningen är ljuv. Att cykla till systembolaget. Att upptäcka att däcket har sprängts. Att cykla vidare utan att ta notis för att sedan komma ner till systembolaget och bli fly förbannad på att vinet inte finns och att däcket faktiskt är punkterat. Att vara så handikappad att inte veta vad man ska ta sig till, att ringa ett samtal, Hjälp mig. Att ringa det samtalet. Att ta hjälp när man vet att hjälpen är onödig. Vana. En gammal vana. Att köpa ett annat vin med en dyrare etikett. Ett mer smakrikt vin, det vill han lova. Egentligen vet han ingenting om smaker. Han vill bara sluta sitt pass, köpa billig öl och dra igång livet. Att förakta andra människor. Att sedan leda cykeln hemåt, att se så arg ut som man egentligen är. Som man egentligen inte är. Att inte vara arg kan funka, punka? Vin. Man fick sitt vin. Vad är det att leda en cykel? Att vingla till i de för stora skorna man faktiskt går i. Att skorna är för stora, att man själv är för liten. Att möta blickar med den ledda cykkeln vid sidan av, att möta skeptiska blickar, blickar som vet. De vet. Att ringa det där teleonsamtalet den dagen. Den dagen med den punkterade cykeln, det felaktiga men dyra vinet, de för stora skorna och de för jävliga tankarna. En fredag. Att undra varför det är halvsol istället för helsol. Att komma hem. Att tillslut vara hemma efter den överdrivet branta backen den där dagen. Att komma hem den där fredagen, fredagen då det var halvsol istället för helsol, då den nyputsade cykelns främre däck fick punka, då han som bara ville sluta sitt pass och köpa sin öl rekomenderade ett dyrt vin till en kund, den dagen då den kunden köpte det dyrare vinet för att sedan leda den punkterade cykeln i en överdrivet brant uppförsbacke i de för stora skorna som man snubblar i när man är liten efter det där hjälp- samtalet man egentligen inte behövde. Att komma hem, dricka det felaktiga dyra vinet i berusade förstjusande vänners sällskap och undra varför man inte är hemma ännu. En fredag utan det där samtalet.

Promenad med ett djur

Lördag. Ta vara på. Tro inte att jag gick upp nu, nej nej. Jag släpade mig upp i tid. Nu ska jag ta en lång lång promenad runt Karlberg monstret. Mitt monster. Sedan blir det födelsedagskalas ikväll i för höga skor. Det är min plan. Hej på ett tag!

Fredag, jag skulle ju sova bort dig

Jag kan verkligen inte sitta här längre och fundera. Trots det faktum att jag känner mig lätt och har enkla funderingar idag, funderingar som gör mig glad och upprymd. Trots det så ska jag lämna av nu. Det är så att jag ska ta vara på dagen imorgon. Måhända att det kan låta lite fånigt men fan. Jag vill verkligen inte minnas min ljuva ungdom som ett liv i sängen tillsammans med magnecyl, betydelselösa nummer och ångest. Nej. Så, planen är att jag helt enkelt ska gå upp tidigare. Inte klockan tolv, ingen sjukdom ursäktar mitt usla beteende. Jag ska tvinga mig själv att gå upp tidigt. för att sedan gå. Långt. Jag kanske tillochmed gillar det, och springer ifrån mina egna tankar, tankarna som gör mig till jag. Som gör mig till det jaget som ett visst folk tycks ha problem med, jaget ni inte tål. "Bli bättre." Jag är redan bättre.

Fredag, jag tvångstänker baklänges

Min chans till ett liv som sjömackstös försvann. Jag hade knåpat ihop en så fantastisk ansökan att de skulle smälta innan de ens hann komma till första raden. Men nej, annonsen var borttagen och jag, idioten, hade inte sparat ner mailadressen. Jag får hoppas att det var någon mening med det hela. Har jag tur får jag leka med min vän Elin allt oftare efter nästa vecka! Men nu var det verkligen inte det jag skulle skriva om. Det var något mycket viktigt jag kom på i badrummet. Jag tänker så förbannat mycket att jag skulle behöva ett riktigt shysst organiserat arkiv. Jag börjar fnurra på något, som leder till något som sedan leder till något annat, efter det ska allt tänkas baklänges för att sedan börja om.

Jag doftar i smyg på folk. Det hjälper mig att fatta en bra bild utav människan. Vilket låter skumt, men det är tryggt. Jag har tvångstankar, de skiftar. Det är inte så allvarligt, bara små tics. Hela dagen har det varit att ställa upp saker som fallit, och ställa upp dessa helt korrekt i led med allt annat som står där. Jag har väldigt lite prylar i mitt rum, jag avskyr när allt står huller om buller, kan inte tänka då.

Fredag, jag har borstat tänderna

Saker jag kom att fundera över när jag borstade tänderna:

Hur man kan prata med en människa på exakt samma sätt man talar till ett djur?
Hur blir man begåvad?
Vi har 387 vita kakelplattor i badrummet.
Varför får man alltid fläckar på vita kläder men aldrig svarta?
Om det här svarta då, varför är svart lika med depp?
Hur mycket blir samma tand borstad varje gång man borstar tänderna, är någon favoriserad?
Jag blir glad av att torka mig på en varm handduk.
Varje morgon när jag tittar under baddrumsmattan är golvet färgat rött. Senare under dagen är det normalt igen.
Varför försvinner folks fantasi med åldern? Varför blir man betraktad som psyksjuk om man fortfarande har lustiga fantasier?


Dirt

Fredagkväll, en mycket smöcker fredagkväll. Ett fint mörker har lagt sig över staden, jag gillar det där mörkret, det känns mystiskt. Jag tog en promenad, till ICA och hem. på ICA finns det vackra män. Inte i kassan nej, i butiken. Det trippar alltid runt sådär lagom smutsiga män där; lite orakade, solbrända, en slapp skjorta, boots och skrynklig kavaj. Skulle kunna handla i all evighet bara om jag fick spana lite extra. Jag gillar vackert ovårdade killar. Och så undrar jag varför jag är snyggare i smutsigt skick än i rent, märkligt det där.

Nu ska jag äta något gott, dricka te/ vin och se en fransk film!

Eat me


Rubriker är värdelösa

Det gick bra, allt gick bra. Förutom att min hals håller på att självantända. Fint väder, cykeltur till Terron, intervju hos Elin, cykeltur hem, middag sen lugnt. Det känns så, ska köra rehab på halsen och glutta på en film. Vad gör ni, ni är svikare.

Stripes, a hat and a camera

När jag är ledsen finner jag mig göra många saker, saker som gör mig glad. Små rörelser, en sångsnutt, en trudelutt att vissla på. Mitt psyke tampas med de där eleka jävlarna som sänker mitt humör. Oftast gör jag tre saker; Jag köper något randigt, jag fotograferar mig själv, jag sätter på mig en hatt och lyssnar på äckligt upplyftande musik. Oftast slutar denna trio med att jag går ut i goda vänners sällskap. Jag äger mycket randigt..






Suddiga barndomsminnen


I got fluids in my brain..

Ett evigt tjat om hälsan. Men jag brukade vara hälsan själv förr i tiden. Sen kom min vän Alkoholen, följt av ett bristande intresse för värmande kläder, följt av sena nätter följt av allt det där som sabbar en god hälsa. Nåja, jag är glad. Jag är glad och har ont i halsen. Har man ont i halsen får man gå till Apotek, som jag faktiskt gillar. Jag gillar inte, jag älskar ta mig fan Apoteket och all kunskap och medicin som vilar i dess sköte. När man är sjuk och har ont i halsen och besöker Apoteket får man tala med tanter i vita rockar, köpa mediciner för en förmögenhet och ta broshyrer från nerhostade broshyrhållare. Efter det får man släpa sig hemåt, snora, hosta och glömma alla tankar på att bli frisk igen. Väl hemma får man vara ful, avskyvärd och vidrig. Man får smeta Idomin i hela det söndersnytna ansiktet, ta på sig lusekoftan och dricka te. Ja, man får faktiskt dricka te i mängder, det där goda värmande teet med honung och citron i som till slut bara smakar surt vatten. Surt kallt vatten. Efter det här blir man förmodligen jävligt illamående och vill kräkas. Men nej, man är inte kräksjuk, bara lite förkyld. Jag är hypokondriker. Är jag förkyld får jag dödsångest och börjar undersöka varenda millimeter av kroppen för att upptäcka cancertumörerna i tid. Jag självdiagnostiserar mig på internet och gör anteckningar i min anteckningsbok om min hälsa. Sist var jag inne på hjärntumör. Det visade sig vara stress. Nu är jag smått nervös över att det kan vara pollen.. Eller kanske bronkit. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte.

Gimme


www.lookbook.nu

Jag vill bli hög på havet

Äe, det känns som att jag har rökt eld. Alltså en hel brasa. Rakt ner i halsen bara! Jag känner mig hög på halstabletter med mintsmak. Oskyldigt men kul. Just nu sitter jag i soffan och försöker hitta massa orsaker till att inte göra saker som jag borde. Gå ut med monstret, äta middag, skissa/ sy och söka jobb. Jag har hittat ett jobb på en sjömack. Vilken dröm; jeansshorts, bomullströjor, fräknar, tygskor och en grymt arbete. Tanka en båt lite ibland, ta betalt, sola, ta betalt, smaka på vinden, ta emot båtar och sen gå hem med gung i benen. Guppa runt på en brygga en hel sommar, jag ska söka det. Det stod att man borde ha båt, jag har ingen båt här. Den enda båten jag äger ligger och ruttnar i Roslagen någonstans. Det är en eka. Men jävlar vad man kan ro den rackaren.

Ränder och te

Promenerat över bron och hem. Trösthandlat en randig kofta, randigt gör mig glad. Fryst om händerna. Nu ska jag dricka grönt mintte som tydligen ska göra susen och äta knäckebröd. Knäckebröd som river mig i halsen, som långa naglar. Mums. Bafucin ska jag knarka efter det. Sen no plans. Hej.

Jag hatar te, vet ni det?!

Grey day

Hej. Te hjälper inte, Elin, vad ska jag göra? Jag har druckit säkert en liter te och en halv liter kaffe. Jag föredrar kaffet, definitivt. Hade en bättre natt, många drömmar. Jag skulle vilja åka till Ikea, bara för att skratta lite åt alla nykära, nyinflyttade par och deras snoriga barn. Istället ska jag röja runt på Apoteket och försöka bota mig själv. Sjukt ointressant dag, men hur jävla intressanta är ni då? Egentligen, en vardag som denna?

Imorgon blir en roligare dag; jag ska till Elins jobb och träffa hennes chef och försöka få chans till lite extrajobb. Hon jobbar på en studio void Stureplan, nära och det verkar vara skitkul verkligen. Så jag hoppas! Sen ska jag plåtas för en grej, inget seriöst bara en liten avstickare!

Kolla, jag har ingen hals men en för hög panna..

Sova. Åh vad jag absolut äcklas av det ordet, det är förknippat med "slutet" för mig. Slutet på en dag, början på en ny dag som man måste styra upp. Jag drack mitt te och försökte att inte tänka. Satt, drack, läste, drack, satt och drack tills mitt te såg ut som kiss och smakade ungefär likadant. Jag försökte desperat få ur den sista droppen ur min nässpraysflaska också, det gick inte bra. Den är sönder nu, jag tog isär den lite samtidigt som jag kippade efter luft med min igentäppta näsa. Att leva, inte så lätt. Terron, kom hit och hjälp mig.


Det ska väl gå?

Alltså.. Förlåt. Men jag kan verkligen inte släppa det; det MÅSTE ju gå att leva ett alldeles fantastiskt liv med ett shysst jobb, underbara vänner och en kärlek man är glad med? Det måste kunna gå! Åtminstone leva och gå runt på det man älskar mest? Måste man ta ett jobb för pengarnas skull? Fan vad jag hatar pengar, vi har älskat varandra sålänge att vi blir äcklad nu. Usch. Men tanken vill inte lämna mig, den får mig att skratta högt. Hur knäppt är det egentligen inte att man lever ett liv man egentligen inte är nöjd med, du har ju bara ett liv. Ett liv, som ska bli bra och levas till fullo. Det är en satans uppgift. Men du väljer, du gör ett val: Trygghet- säkert jobb- tristess- olycka kontra knaggligt- din dröm- glädje- lycka. Jag förstår, men jag förstår samtidigt ingenting. Naivt? Jag vill bara leva rätt, det ska kännas rätt. Känns det i den minsta procenten fel så gör jag det inte. Jag slutar, byter spår. Vill vara sann.

Nu halsont, te, citron och musik.

Jakten på lycka gör er svaga

Inget som kommer ur min mun idag låter vettigt, särskilt bra eller logiskt. Jag skulle kunna skriva massa, men logiken är borta. Likaså min ungdom enligt Albin.. Albin flyttar imorgon, till ett eget hem utan tillsynsman, det ska firas! Jag var på Skansen idag, rekrytering. Jag avskyr, verkligen avskyr hela grejen med att söka jobb. Jag försöker att inte tänka det jag vill, tanken att man måste få vara fri, jobba med det man vill jobba med och känna sig lycklig över sitt val. Jag vill inte behöva ta ett jobb för att kunna köpa det jag blir pålurad att köpa, stilla mitt ha- begär eller imponera på släkt och vänner. Jag vill inte. Visst kostar det att leva, men jag tar fan hellre mitt pick och pack och flyr till skärgården; leva på nyfångad fisk, gör upp eld, lever i traskläder och målar tills jag svimmar av lycka. Jag väljer det. Lycka före framgång, alla gånger. Känner mig inte hemma i hetsen som styr här, i jakten på framgång, lycka och kärlek. Gör ni det? Lever ni inte alla i en dröm? Det är på låtsas, inget som går att ta på. Jag vill ta. Känna. Vara. Andas. På riktigt.

Give me curles

































www.lookbook.nu

Hur gör jag?

Bättre, mycket bättre. Fortfarande arg. Skulle jag vara en man skulle jag väl ha kvaddat en bil eller något, nu har jag varken bil, körkort eller snopp. Vad gör tjejer då? Cykel? Jag har en cykel, ska jag kvadda den? Eller lite snällt slänga mig framför en riktigt fräsig bil och utkräva skadestånd? Jag kanske kan dra någon i håret, det gör väl tjejer.. Lägga manikyr, ansiktsmask och låtsas att jag är en ny människa? När jag var en mycket ung och arg Lina brukade jag ta det största basebollträet jag hittade och svinga det mot allt som kom i min väg (det var i skärgården, ingen såg mig, ingen tog skada). Eller skjuta sniglar och småkryp med luftgevär.. Kan ju tyckas dumt men satan vad lugn man blev. Golfa kottar var effektivt också, hade man tur träffade man en stackars humla eller fågel och effekten blev större..

Ett pausat liv

Fan. Varför känns det som att livet står på paus? Som att inget riktigt händer, eller att saker händer men att jag är för blind för att vara med och känna. Folk lever deras liv, är dom glada? Med vardagen, med allt? Eller funderar de lika mycket som jag? Varför känns det som att det skulle kännas åtminstone lite bättre med en man ibland? Antingen någon att förstöra eller någon att verkligen dela saker med. Dela med sig av ens vackra trams, det väsentliga man bär på. Jag tror det är den lättaste orsaken, lätt att skylla på. Men vad skulle egentligen bli bättre? Det är en rädsla, rädslan för att ta tag i sig själv på riktigt, skaka om och ta reda på. Egentligen borde man skrapa sig ren på insidan, renovera och börja om på nytt istället för att omvärdera sitt eget kärleksliv. Kärleken vill ha mig, men jag vill inte ha kärkeken. Förutom just i detta nu, i detta ögonblick. Då saknar jag er alla, ni vackra män, så att jag blir galen och undrar varför jag gjorde mig av med er? Förlåt. Men bara nu.

Virrig, grinig.. Stick åt helvete

Tänkt sådär fruktansvärt och mycket igen, på nätterna. Det slutade med dryga 70 anteckningar som jag ville sända iväg till Gud, om jag var troende. Till en alllvetare med svar. Eller frågor.. Vaknade totalt förvirrad, förbannad, grinig, äcklig och ledsen. Längesedan jag kände mig ledsen, sådär så det verkligen kändes. Jag kan det fortfarande, hallelujah.. Min älskade (töntigt?) mor ryckte tag i mig och tog mig ut i det fina vädret. Skit samma, vill verkligen inte ens skriva om det här. Förlåt, men jag slutar där. Förklaringar är en bristvara och förvirringen är total.

Jag känner inget

Nej, jag vill verkligen inte. Jag vill verkligen inte skriva, inte göra någonting. Inte sova, inte dinera, inte skissa, inte sy, inte vara trevlig, inte prata, inget. Dyka ner i ett iskallt hav och bara vara ett tag. I tystnad. Det vill jag.

What if..



Bild från
www.supermodels.nl

Godnatt fotsoldater


The past, the wind: The glory,
darkest of paths, death is. Inevitable, the fear.
Slipping away to conquer us all,
the endless desire, burn it.
My calling; the duty of truth, heartless you say,
then make me, deny me, are we?

Att vakna upp som en tönt

Ibland har jag sådana där dagar, eller förmiddagar där jag känner mig som en riktig jubeltönt; en sådan jäkel som folk pekar och skrattar åt. Allt sitter fel, håret står på sniskan, mina goda egenskaper har mörkats ner och mina brister har flytit upp till ytan. Jag gillar mig själv annars; är nog egentligen mycket förtjust i mig själv. Med all rätt tycker en del, medan andra tycker att jag är en narcissistisk uppstoppad idiot med tusentals fel och brister. Det får stå för er. Men, det jag skulle komma till var varför man har såna dagar, egentligen? Det kanske händer en gång i månaden, utan att jag har blivit ratad eller hatad. Jag bara känner mig värdelös, som en medelmåtta utan varken talang eller charm. Jag blir paranoid och undrar varför folk gillar mig, vad de gillar och varför folk kollar så mycket. Går jag skevt, visar jag rumpan, har sömmen spruckit, är läppstiftet utsmetat på tänderna? "Vad glor ni på?!", tänker jag för mig själv medan min hals blir rödare och rödare av alla frustration. Detta "tönt- en- gång- i- månaden- ticset" jag har gör att jag undviker offentliga platser, just den dagen. Jag blir vansinnig på allt folk och tänker i stort sett bara på att jag skäms över att vara en medelmåttig jävel i för stor kavaj och trasiga strumpbyxor..

Lord I know you´ve got a gun..


Skorpan

Kaffe, gammalt bränt bröd, Bröderna Lejonhjärta och skärgårdsdis. Hade en underbart skön natt, drömde massa och sov riktigt djupt för en gångs skull. Drömde om björnar, vargar och träd. Återkommer med något mer spännande..

Gurka på en födelsedag

Den är borta nu, jag har jagat bort den åt er, varsågoda. Ska verkligen gå och lägga mig nu, helgen har vänt uppochner på mig. Intressant, men nu tänkte jag styra tillbaka mig själv. Ny dag, ny vecka! Möjligheterna är oändliga vare sig man tror det eller inte. Jag känner mig småkrasslig, förmodligen skrålat för mycket. En varm kopp te skulle jag lätt kunna få ner, och en limpsmörgås med ost och gurka. Gurka med för mycket salt på. Sådär mycket så det svider i tänderna, det vill jag ha. Äter bara gurka när någon fyller år, den dyker bara upp då, på min smörgås. Därför känns det lite högtidligt att äta gurka en helt vanlig dag. Ja, som att dricka champagne till frukost eller äta bakverk en hel vecka.. Speciellt. Godnatt.

Kom an nu då

Ta slut nu, påskjävel. Hela stan ekar ju tom, nu är det inte kul längre. Vart är alla? All trafik är borta, man måste viska på gatan och jag känner mig ensam. Har bjudit över en vän till min bakfulla lya, här ska det pratas vare sig jag vill eller inte. Hej sålänge!

Faboulöst



Bild från
www.lookbook.nu

Nattprat

- Varför har du bara en kudde för, är du utvecklingsstörd..?


Pommes till frukost och klottrare

Känner mig förbannat sliten, men fantastisk! Helgen har varti precis så bra som jag behövde; slippa påskmaten, slippa släkten och bara vara med människor som betyder något verkligt. Hade riktigt mysigt igår, hamnade på det vanliga trubadurstället och skrålade mig varm med Erik. På vägen hem blev vi ignorerade av en vidrig busschaufför och fick snällt vänta 30 min på nästa. Väl vid S:t Eriksplan är det någon jävel som har klottrat ner hela gatan, hela! Med röd färg, på cyklar, på fönster, på fasader, portar och trottoaren. Jag känner mig stött, haha. Så förbannat onödigt bara. Snäll och arg som Erik är ringde han in tips till polisen och de skickade en patrull som fotade hela gatan. Fy.

Gick upp sent idag och möttes av ett tomt kylskåp, som det alltid ser ut. Åt helvete. Erik var uppfinningsrik och grillade på pommes frites, pommes frites och kaffe. Det kan ha varit den vidrigaste frukosten någonsin..

Att hoppa ifrån ålderdomen

Hej vänner. Har varit fullt upptagen med annat, förlåt. Inga news, bara livet. Grillat och druckit drinkar i Karlberg med Erik, lyssnat på klassiker och pratat om barndomen. Saknar den, gör ni inte det? Ska ta en sväng ut på stan och se vad som händer, vill ta vara på dagar som denna.












Freckles baby

Inte tid.. Hade en fantastisk kväll igår, som att uppleva de tidiga ungdomsåren igen. Fucking awesome. Erik och jag trillade hem vid fyra och hade ätfest fram till sex. Då var det ljust och ordentligt vackert. Nu solar jag, njuter och försöker att inte gå ut ikväll. Det vorde skadligt men fantastiskt. Har riktigt härliga bilder, lägger upp dem efter min soltimme. Puss

Life

Elton John, påskägg, armband av skinn och min bästa vän. Aerosmith- Crazy, traktor och ungdomsfylla på en åker. Livet. Livet händer just nu, här, idag, nu, på minuten. Jag älskar det. So long..

Do

Hemligheten om hälsa för både sinnet och kroppen är inte att sörja för vad som har hänt,
oroa sig för framtiden eller att förvänta sig problem, men att leva nuet, vis och ärlig.




Påsktomt= lycka

Jag blickar ut över ett stendött Vasastan, ser väl ett par stycken själar. Alla andra har rest bort, det känns nästan lite mysigt att vara här. Folktomt, staden blir större och den är mer min än vad den någonsin kommer att kunna bli igen. Jag svalkar strupen med påskmust/ julmust och lyssnar på Rolling Stones. Grym känsla jag har i kroppen. Jag doftar solkräm och springer runt i ett urtvättat linne. Vad gör ni? Varför flyr ni?




En ny dag

Min fot har läkt sig och jag kunde tillochmed cykla. Det fina vädret gör mig glad inombords, verkligen genuint glad. En bättre dag idag än igår, fy! Nu ska jag skaffa mig fräknar i fönstret och njuta av ensamheten. Lyssnar på Henrik Shyffert, vilket jävla skratt han har haha, jag blir lycklig.


New jacket!

Morgonolyckor

Haha, jag är verkligen värdelös. Förstår inte hur jag ska kunna överleva ensam med tanke på att jag inte ens kan gå upp ur sängen utan att slå ihjäl mig. Min fot hade somnat, den sov när jag gick upp, det märkte såklart inte jag. Så jag ställer mig på den och hela jävla kroppen viker sig och jag dunsar ner på golvet och börjar asgarva åt min idioti. Min fot är vrickad, gör svinont och jag haltar. Haha.. Jag är värdelös.

Det är mörkt, jag ser inget, jag tror jag vill ha det så

Lyssnar på en sista låt innan det är dags för sängen. Påsk, påsk utan släkt och falskt nonsens. Jag tror att jag gillar det. Det är förtjusande. Sitter och tänker på bekräftelse, bekräftelsebehov närmare bestämt. Att bli bekräftad, ingår det i den bunt av känslor vi verkligen behöver, eller är det den förbannade osäkerheten hos varenda människa som visar sitt fula ansikte..? Tänk på det.. Behöver ni bekräftelse? I sådana fall hur mycket, av vem och varför? Tänk också på rädsla och ensamhet, det är en farlig kombo som tydligen kan leda till otacksamma, otursamma bittra förhållanden mellan människor..

Kvällsprat

Smuttar cider och pratar om kärlek med Sussie och Therese. Vi sitter på golvet som småfolk och lyssnar på lustig fransk musik. Erik har flytt fältet när våra käftar gick igång. Dagen har varit fin och slutar på ett fint sätt med goda människor. Att få mig på bättre humör är ingen lätt match, man måste ha tålamod. Imorgon händer en spännande sak, berättar mer sen. Cliffhanger.. Nu ska jag synda, puss.


Fika, fika, fika och bli glad..

Solen tittar fram, man blir nästan glad. Tog en snabbfika med Olle och piggade på mig lite, sitta och deppa gör ingen nytta alls. Snart ska jag leta efter mitt ägg också, i ensamheten. Men nu, möta upp Albin på Levinsky's och fika. Vi valde mellan rosé och fika, idiotiskt nog sa jag fika. Vad fan.. Det blir mysigt, hoppas på att kunna sitta ute och frysa i min nya kavaj.. Later!

Arg- glad- arg

Mitt i all ilska hittar jag denna vackra bild. Inget speciellt egentligen, men det finns en viss harmoni och ilska med tjejen. Jag gillar det; hatten, trenchcoaten, barbent, allt.


Bild lånad från
http://facehunter.blogspot.com


Här blomstrar glädjen

Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår inte, jag förstår alltså inte, är det någon jag inte förstår så är det det faktum att jag inte förstår det jag bör förstå för att kunna förstå det förståndiga i eleka skitvidrigia beslut. Det är så tragiskt alltihopa.

The black fear

Dessa sömlösa nätter driver mig nästan till vansinne. Mig gör det inget, inget alls. Men skulle någon annan veta vad jag gör, vad jag tänker och vad jag vill göra så skulle det bli tvångströja och låsta dörrar. Jag vet inte, spöktimmen sätter griller i huvudet på mig; jag fantiserar om livet som död. Skrämmande spöknamn man kan ta, vilka man skulle skrämma ihjäl och hur man skulle umgås med andra döda. Tur nog för mig finns Terron på andra sidan stan, hon diskuterar villigt detta med mig, utan att ens ifrågasätta vansinnet i det hela.

- vad vill du heta?

- låt mig tänka..

- borde vara något liknande therese

- jag vill heta.. typ.. lina "den gamla kvasten"

- det blir mitt spöknamn

- "den gamla kvasten"

- ja

- "tepåsen"

- ja, men frågan är om man blir rädd av våra namn?

- nej..?

- jag vill ha ett brutalt namn

- vafan..

- "döda pricken"

- eh..? En prick liksom? Nä..

- jag prövar engelska

- "the dead eye"

- the dead cateye?!

- njaa kanske..
- "svarta döden!

- "svarta faran.."

- det är skitbra!

- "the black fear"

- men vadå.. the black fear and the dead eye..

- were on a ghosthunt..

- like they always were after midnight..

- och sen ett fantastiskt vrål!

- ja.

- jag övar..

- kanon..

- jag låter fan fierce! Jag är ondskefull!

- hur kan ett spöke låta?

- hmm.. typ.. väsande?

- väsande och kanske lite dött?

- ja, kanske lite dött

- ja usch

- typ blött?

- väs och blött

- vött?

- törrt?


Sen kom jag att fundera över det här med fobier; jag skrev en del inlägg om det för ett tag sen. Det var allt ifrån gå- över- gatan- fobi, sätta- händerna- vart- fobi, hur- ska- jag- andas- fobi och så vidare.. Jag har alla dessa skumma fobier som inte har fått ett riktigt namn ännu, inklusive fotfobi och kattfobi. Och nu har jag kommit på en till sak som skrämmer skiten ur mig; gamla som sjunger. Riktigt gamla som sjunger.. Med en hes, svag pust kommer det stötvis musik ur deras munnar, deras gamla uttorkade munnar. Det kanske luktar lite också, lite död. Det som skrämmer mig är något i deras ton, gamlingar sjunger med spruckna röster, röster som skriker "död". Nej fy, det skrämmer mig.

Rosa remmar= tristess

Just nu äter jag rosa remmar med socker på och lyssnar på musik, god gammal musik. Det är något med de där rosa remmarna som som gör att jag inte kan motstå dom; de kallar på mig, viskar när jag går förbi på ICA och drar liksom mig till dom. Svag som jag är för vackra ting måste jag därför inhandla dessa. Ett par stycken, även då det är onsdag. Efter jag har ätit dessa känner jag mig alltid lite tom. Precis som med allt annat man har kommit över, vunnit, troféer. Tristess.. De rosa remmarna är symbolen för ett tomt men mycket vackert liv. Så fint.



Elementet blir min död

Jag sitter i fönstret och fryser i gul påsktisha med en tjur och en sol på och hatt. Men det ser ju inte ni eftersom min kamera bråkar och datorn vill ta i svartvitt.. Jag bloggar för att slippa göra det jag ska göra. Jag är en jävel på att skjuta upp vissa saker, en tillsägning vore på sin plats. Fy Lina, fy. Slog förresten i huvudet i det där förbannade satans elementet nyligen, så nu är jag randig och har en gullig liten bula mitt i fejjan. Lagom straff kanske, ska hålla mig borta från element. Tror nästan att elementet kommer att bli min död: "Och hon dog fridfullt med fingrarna fastmejslade i elementet.."


Dödfött

Apelsinjuice och snabbnudlar, eldoradokaffe och budgetshopping, hammare och rundtång. Det ljuva livet..? Vart fan tog solen vägen? En för en försvinner mina fräknar.. Det går med en hejdundrande fart vill jag lova! Hela Vasastan sover idag, helt folktomt. Vart är ni? Fick dock turen att se en mycket vacker man, med det vackraste ansiktet någonsin, omänskligt och nästan lite småläskigt. I do like. Färdigpratat, måste arbeta, pilla, fixa, skriva, plåta..

I want a lover I don't have to love

Your hands on me; Pressing hard against your jeans
Your tongue in my mouth, trying to keep the words from coming out
You didn't care to know who else may have been you before.

I want a lover I don't have to love
I want a boy who's too sad to give a fuck
Where's the kid with the chemicals?
I thought he said to meet him here but I'm not sure
I've got the money if you've got the time

You said it feels good
I said, "I'll give it a try."

I want a lover I don't have to love
I want a boy who's so drunk he doesn't talk
Where's the kid with the chemicals?
I've got a hunger and I can't seem to get full
I need some meaning I can memorize
The kind I have always seems to slip my mind.

You write such pretty words
But life's no storybook
Love's an excuse to get hurt
And to hurt.
Do you like to hurt?
I do, I do

Then hurt me..

Golden



Morgonstund

Jag kommer aldrig att kunna överge min morgonrutin, jag älskar den trots min brist på i  stort sett alllt när jag är nyvaken. Fungerar inte, säger fel saker och är grinig. Men man lär sig, vill jag lära mig? Släppa in dagsljuset, sätta på sig morgonkläder, en kopp kaffe i fönstret, dingla med fötterna i luften, Dofta på luften utanför, göra allt ultralångsamt. Läsa morgontidningar, dricka mer kaffe, ge kärlek till hunden, äta nybakade frallor och juice för att sedan ta tag i dagen. Ska ta en promenad med mor, köpa lite tyg, leta inspiration och jobba på plåtningen. Det börjar närma sig..


Jag tror jag älskar er för att ni hatar mig

Hmm.. Tänk att få humma sig igenom ett inlägg.. Nu är jag i det stadiet då jag verkligen undrar varför, varför?! Varför läser ni denna skit? Denna sentimentala förvirrade röra av skit? Jag vet att hälften av er är förälskade i mig, på olika grunder. Jag tycker ni är förtjusande också. Och resterande hälft har mycket emot mig, ni är mina fiender. Och jag orkar verkligen inte bry mig, läs det ni vill, tolka det ni behöver tolka och försök att skaffa er en uppfattning. Ni kommer förmodligen att misslyckas och jag kommer komma ut gladare än någonsin ur det hela. Men jag gillar er också, ni lär mig något nytt varje dag. Känner mig så pass väl att jag vet att jag borde sluta skriva här, innan jag skriver riktigt elaka saker som får er att tvivla på min godhet. Det är viktigt det där, att tampas med dåligt samvete är en vidrig känsla, men också något som jag bara har mig själv att skylla. Och jag ska ta itu med det hela, tveksam om det hjälper. Och om människor man har sårat vill hjälpa en i ens försök till försoning.. Jag skulle säga nej och be personen dra åt helvete.

För övrigt har jag haft en underbar dag/ kväll i underbart sällskap; kvinnor och män som tar plats och uppskattar skönheten. Nu ska jag vila mitt trötta sinne och gå upp tidigt imorn för att jobba. Min självdisciplin ligger på noll, värmen gör mig vansinnig och yr. Godnatt.

Solar med vackert sällskap


I got my knuckles bruised by a lady in black
And I held my tongue as she told me
"Son fear is the heart of love"
So I never went back.

Hi- Jack



Brillor Ray- Ban, kuvertväska Alexander McQueen, zebrasko Louboutin, klänning Topshop, kavaj Marc Jacobs.

I need a little help from my friends..

Jag har tänkt på den sak; det här med tävlingar. Man tävlar ju för att vinna och vinner man inte är man en förlorare. Är man en förlorare sprids det till omgivningen, som en sjukdom, en väldigt elak sjukdom. Jag har själv aldrig erfarat hur det känns och fasar över den dagen jag faktiskt ska behöva känna på det. Jag har en granne, en kaffegranne som har ett mycket bra band. Han har gjort ett vansinnigt val att ställa upp i en tävling där vinnaren får köra som förband åt Deportees på Debaser. Tävlingen går ut på att få så många som möjligt att rösta, men fokus ligger på att få mig att slippa hänga med en förlorare, bara tanken på vad det skulle innebära får mig att rysa.. Jag vet att ni gillar mig, hjälp mig.

Du röstar genom att sms:a "OA AUTOP" till 72500!
(Ett sms kostar 2 spänn, småkrams..)

Ni ser neråt och jag ser uppåt

Sömnlös i lilla Vasastan låg jag inatt och tänkte. Lilla byn där alla barnfamiljer vilar deras överstressade huvuden. Vad är det för intressant med det egentligen? Jag undrar egentligen vad som är intressant, vad gör en människa intressant? Och varför går de flesta runt med ett belåtet litet smil på läpparna och tror att de är så speciella..? De värsta är de som fångar ens intresse, som får en att tro och övertygar en om att de faktiskt är intressanta speciella människor. Som sedan visar sig vara precis som alla andra. Lika vanliga, tråkiga och ointressanta som resterande mängd. Jag tror mycket om mig själv, mycket vet jag inte ännu. Men en känsla har jag av att mina tankar går i omvänd ordning, eller att de är skeva på något vis. Det går verkligen inte att förklara, skulle knappt veta vart jag skulle börja. Känns bara som att jag inte riktigt ser allt som alla andra gör. Ibland uppenbara sig något fantastiskt framför mina ögon; ett svar eller en förklaring Och när jag försöker förklara så går det käpprätt åt helvete och den där magiska uppenbarelsen går förlorad. Som att den är för sann och rakt på för att den någonsin ska kunna uttalas..

Nu ska jag tänka bort allt tänkt och njuta av kaffe i solen!


En rastlös, intelligent, nyfiken och känslokall jävel..

Istället för terapi läser jag mitt stjärntecken mycket noga ibland. För att försöka sätta ord på känslor och funderingar kring mig själv. Jag tror inte på så mycket strunt; inga spådomar, inget heelande och inget huxflux. Jag känner bara igen mig på läskigt många punkter, och jag känner igen vänner på så många punkter att det känns som att läsa ett facit. Något mer komplex är man nog, men i närheten är dom.. Så.. Här har ni mig och min fantatsiska natur:

"Den som råkar stöta på en Tvilling blir ofta konfunderad. En del tycker nog du är ombytlig i dina åsikter. Ena dagen tycker du kanske en sak, nästa dag en annan. Men det betyder inte att Tvillingen inte står för vad hon säger. Du gör det nämligen precis i det ögonblicket du säger det. är du fullt övertygad. "Man kan väl ändra sig", tycker du."

"Du är mycket intelligent, men det visar du inte alltid. Du kan ibland tala om en sak så att man varken vet ut eller in, somliga upplever dig nog som bara ett skal utan innehåll. Ditt nytänkande gör dig dock mångsidig, samtidigt splittrar du dig själv genom för många projekt. Stress kan då bli ditt problem, för du jäktar verkligen runt i livet."

"Du är en glad natur, ibland rent av sorglös och tycker om att synas. Du bör arbeta för att göra det, för det mår du väl av. Du är känslig och mottaglig och umgås helst med personer som kan mer än du. Personer som kan ge din kunskapstörst näring. Omväxling betyder mycket för dig, liksom att känna friheten att göra det du själv vill."

"Man bör akta sig för att bli osams med en Tvilling! Blir man det kan det nämligen hända att du gör en skandalhistoria av saken. Antingen för du den vidare från mun till mun eller också lyckas du få den på pränt i svart på vitt. Skvaller och elakt förtal är Tvillingens specialitet när hon sätter sin sämsta sida till. Tvillingen saknar ibland helt takt och ton. Du kan vara vansinnigt påflugen och det kan hända att du stjäl din tilltänkta mitt framför näsan på någon annan. Ditt stressande genom livet gör dig nervös och lättretlig. Du kan uppträda reserverat och kallt, ja, till och med okänsligt. Fast inte mot din partner."
 
"Tvillingar är mycket rastlösa och din aktiva hjärna behöver konstant mental stimulans. Det betyder att du på nästan alla områden i ditt liv söker många olika slags upplevelser. Du undviker till varje pris att bli uttråkad. Du tröttnar fort på nya människor. Det är viktigt att vara på samma våglängd innan tvillingen går vidare i en relation. De kan ha svårt att hantera djupa känslor och håller därför ofta människor på avstånd. Prat är din stora passion här i livet och du föredrar att tala om känslor, i stället för att ge dig hän och känna dem."

"Att läsa och skriva tilltalar dig, och du kan sitta timmar och skriva brev. Ord fängslar dig, du har lätt för att lära dig språk. Du är mentalt mycket aktiv, och ibland kan du ha svårt att stänga av tankeverksamheten."

"När du blir sjuk så är du en mycket motvillig patient och du gör ditt bästa för att bagatellisera ditt tillstånd. Tvillingar återhämtar sig relativt snabbt, och det krävs en allvarlig sjukdom för att dämpa din rastlöshet."

Up and away

Cykeltur och promenad med Therese. Klättrar på väggarna av detta innesittande, uuh. Jag ska fånga den sista solen och sen bege mig hemåt och jobba. Såhär har min dag sett ut.. Addera lite jobb och en hel del mat också..


Jaha..

Tycker att jag borde få betalt snart..? "Veckans look" på Glamour igen. Tredje veckan i rad.. Suck. Vackert väder, matdags, Lugn och glad. Nyheter på gång, puss sålänge!

Flowers in my mind

Morning glory is hard to find. Sol, synd och lite shopping. Ska leta efter böcker, köpa värdelösa saker jag måste ha och totalt skippa gymmet idag. Haha. Fuck it, nu kör vi..


Everybody gonna talk, everybody gonna stare..

Ligger och kollar på The City, diskuterar och lyssnar på Smulans snarkningar samtidigt. Som alltid ligger hon på min kudde, as. Hmm.. Känner mig drömsk, kan man säga så? Drömsk.. Som att leva i en låtsasvärld full av låtsasmänniskor med låtsasåsikter. Men på ett fint och sagolikt sätt. Ni förstår inte va? Äe, det känns som att allt som är upp är ner, utsida är numera insida och färgerna är totalt förvrängda.. Lila, snurriga, knäppa, fel och vackra.


Det vackra och onaturliga med symmetri

Jag och Therese kom in på det är symmetriska ansikten i förrgår, att de med symmetriska ansikten ansågs vara vackrare än andra, omedvetet. Hon hade lärt sig massa om symmetri när hon tecknade. Jag var självklart tvungen att prova och se hur symmetrisk jag faktiskt var; dela en bild tagen rakt framifrån i två, spegelvänd sedan och sätt ihop. De flesta är skapta så att deras höger respektive vänster sida är olik den andra. Är man för symmetrisk anses man vara fulare och ha ett onaturligt utseende, medan en tämligen symmetriskt ansikte framstår som intressant. Jag är mycket o- symmetrisk fick jag reda på, tog nästan knäcken på mitt goda självförtoende. För jävligt. Nej, men jag ser ut som en liten myra eller något i den stilen, gillar mitt sneda ansikte för mycket för att jag ska bry mig. Pröva..




Just nu..

Nip/ Tuck, SVT1. Sjukt, vansinnigt och mycket bra. Titta; jag minitwittrar utan Twitter..

Well I like this world..

Sitter och stirrar mig på blind på en perfekt solnedgång, det värker i ögonen. Tyvärr kan jag inte dela med mig då min kamera vägrar uppföra sig som den ska, vägrar föra över bilderna från minneskortet. Och som vanligt förstår jag inte ett smack och skulle mer är gärna utsätta den för en hel del våld om den nu enbart var min.. Men nej, jag ska uppföra mig och bli harmonisk med prickar i synfältet istället..


Blotta sig

Slippa bry sig. Det är det som drar mig mot landet. Där man kan se ut som fan och ändå känna sig fantastisk, där man kan smutsa ner sig med lera och jord och må suveränt. Där ingen ser en, där ingen bedömer en och där ingen stämplar en. Är det något jag asvkyr så är det att placeras in OCH placera in folk i fack. Det är tryggt visst, men hur kul är det? Så simpel kan väl inte en människas personlighet vara att den bara har en specifik mening för mig..? Nej. Bort med fack och stämplar och fram med personlighetsklyvningar som heter duga.

Idag spenderar jag hela dagen hemma, tror jag. Det är harmoniskt här idag och jag går runt osminkad, ofixad och halvt smutsig och njuter av att kunna. Hur mycket jag än gillar att fixa upp mig, lika mycket älskar jag att bara vara. Tänkte picnicka med Chloe och Elin förmodligen men vädret satte käppar i hjulet, vi får skjuta på det. Ska titta på Ariel och efter det få små saker gjorda, skriva planer och plissera tills fingrarna värker.. Tänker på att man inte ska vara så jävla envis egentligen, det slår tillbaka på en själv. Att inte våga blotta sig, vad man tycker och hur man känner. Erkänna att man har fel, erkänna saker. Det är viktigt tror jag, för att kunna växa.


Spöktimme


If I could start again
A million miles away
I would keep myself
I would find a way..

Det doftar utsökt

Tog en promenad alleles nyss ute i Stockholmsnatten. Den är vacker. Folk sitter på uteserveringar, kulörta lyktor lyser upp, gatorna är fulla med folk och det doftar speciellt. Nytt, liv och rörelse. Det lyfter allt faktiskt. Det jobbiga blkir enkelt och det motiga blir kul. Dagen har varit underbart bra, känner mig rätt slut redan vid den här tiden. Ska avnjuta en god film, chips och lite vin innan jag beger mig in i drömmarna. Hoppas på fina drömmar inatt, börjar bli långdraget annars.. Hoppas också på fint väder imorgon, ladda inför en ny vecka och känna solens goda effekter i kroppen. I like.

Heaven

Man kan väl erkänna att jag har det förbannat bra just nu. Fönster, sol, värme, vackra män och rosé..


Hurra för gott humör

Sent för ett första? Nej. Jag njuter av solen och är fullt medveten om det fina vädret. Jag ska sätta mig i fönstret och få lite vårfräknar. Jag gillar det. Jag sitter och väntar in en god vän, om man kan säga så. Jo det kan man, han betyder mycket på ett jävligt konstigt sätt. Hoppas ni har en fantastisk ledig lördag, idag är jag mer uppåt och mindre förvirrad!

Nattprat

Ni har saknat mina sena, mycket sena, nattfunderingar va? Ibland önskar jag att jag kunde vara trött, bli trött. som en riktig människa. Att verkligen få känna sig utmattad och sen sova och njuta. Jag undrar lite över hur det känns.. Just nu känns det som att jag skulle kunna påbörja en ny dag, springa runt sjön eller skriva ett nytt kapitel i min bok. Men nej, man måste sova, man "bör". Rent utseendemässigt är jag ingen vacker människa när jag har fått för lite sömn. Å andra sidan lever min hjärna och själ loppan när de får springa fria om nätterna. Jag ska kolla på film nu, det gör normala människor när de ska bli trötta. Sen har jag funderat på kärleken.. Jag tror bara att det är viktigt att älska, att känna medan man har något att älska med.

Tillägg

Glömde ju helt att säga att jag har ett mycket bra jobb på gång, och ett bra andrajobb. Och att jag leker med Terron ikväll- Terron den vilda. Okej. Hoppas ni får en suverän kväll.. Ikväll finner ni mig på söder med band och gitarrister.. Kanske, kanske inte.. Puss.

Det killas och kliar samtidigt liksom..

.. Känner mig rätt nöjd. Ett jävla reflekterande över mitt humör hela tiden, men är man förvirrad så är man. Och så får det vara. Jag känner mig ändå smått besviken. CHIC ringde upp mig för ett tag sen och ville prata med mig om en tjänst som modeassistent, jag sa tack ja och kände verkligen att det klickade. Fick mycket bra beröm och positiva ord av modechefen MEN det gick till en annan tös som precis hade jobbat som modeassistent. Å andra sidan sparade hon mina uppgifter för framtida jobb. Nåja, det känns surt, som fan faktiskt. Funderar på att lomma tillbaka i gamla mönster och såra första bästa män som ställer sig i vägen. Det finns en sjuk slags njutning i det också. Å andra sidan ligger jag minus på kharman redan efter mycket elakt så jag kanske borde hålla mina demoner instängda?

Livet är ta mig fan fantastiskt sålänge jag får bestämma..


It's all good

Det gick bra, mycket väl och mycket bra. Känner mig nöjd och hoppas! Tråkiga nyheten väntar jag med tills jag har gaskat upp mig lite. Jag ska ut och knarka endorfiner med Erik sen styra upp kvällen. Efter det blir allt som vanligt igen, jag längtar. Sorry för kass update men vill verkligen njuta av vårsolen!


Värme och rening

Det ser sädär sagolikt ut utanför fönstret. Som det kan se ut efter en riktigt varm sommarnatt, ute i skärgården. Då det ligger dagg på gräset och lite smått dimma över ängar och skog. Det känns rent, som om staden har renat sig själv inför en ny dag. Jag är uppe och pigg. Mitt humör är stabilt och jag känner mig glad som attans. Ska på mitt möte nu, tre timmar ska det ta.. Är tillbaka runt 13 och skriver mer om min framtid.

Helande

Ni sömnlösa själar kan få gotta er åt dessa bilder, solnedgång ovanför Karlberg. Känns det inte som om solen verkligen skiner igenom, igenom allt? Det är en fin tanke, att solen kan hela det som en gång varit fult, gjort ont eller varit tråkigt.




En god natts sömn

Nää hurrni. Jag lägger ner nu, för natten. Blir inget djupt ämne inatt, jag är alldeles för slutpumpad i huvudet. Jag har irrat runt som en idiot idag och försökt få saker att pusslas ihop, försökt få klart, försökt fixa om, försökt designa om. Letat efter min kalander, min idébok, mina skisser, mina post- it lappar och försökt skapa ordning på datorn. Jag älskar oreda så mycket att jag faktiskt avskyr den. Hatkärlek när den är som bäst. Jag har gjort om hela plaggkartan, suttit i PS alldeles för många timmar och skissat på tok för fula kläder. Haha. Idag är jag missnöjd med mig själv, hela min arbetsinsats har gått åt skogen. Istället har jag lagt ner energi på fikor, kaffe, träning, cykling och vänner. Jag ångrar mig inte men nu är jag hyperstressad. Lugna ner och ta resten imorgon. Jag ska upp halv sju. Jag kommer att vara vacker och som alltid charma cheferna av stolarna. "Gör bättre?" Jag gör redan bättre..

Fika, sol och jobb

Död. Jag är död men ack så levande! Jag har magiska stunder lite titt som tätt. Varje gång jag cyklar och inser att det är varmt, varmt! Jag har kavaj och halsduk och fryser inte det minsta! Träningen gick utmärkt, en dag som denna går allt suveränt va? Nu sitter jag på Levinsky's och försöker få lite gjort. Dumt av mig att locka hit Terron då.. Nåja.. Kul. Imorgon ska jag på en intervju, det kommer att gå fint. Och fortfarande inget besked.



Hemska natt

Och så text.. Jag har haft en vidrig natt med mardrömmar on en sak som hände för några år sen. Något riktigt illa som gör att man ifrågasätter sin moral. Som gör att man inser att man kanske har förbrukat.. Att man är en riktigt riktigt elak person. På riktigt. Åt helvete med allt det. Det gnager i mig, skuldkänslor. Usch. Förlåt.

Alice i Underlandet, Tim Burton

Happy! Tim Burton ska göra film av Alice I Underlandet. Som jag älskar den filmen, så mycket att hela min första kollektion baserades på just Alice I Underlandet. TTim Burton samarbetar återigen med Johnny Depp som den galna hattmakaren och Helena Bonham Carter som drottningen. Någon gång under  2010 kommer filmen. Tim Burton är fantastisk, det kan inte någon ha missat?


Beauty

Beauty of style and harmony and grace and good rhythm depend on simplicity.


Georgia May Jagger

Att våga

Jag brukar oftast ha någon vettig natt- tanke att förmedla vid den här tiden, tveksam till det nu. Pratade lite med Chloe idag om att vi tänker för mycket. Vi analyserar, plockar isär, vrider och vänder och försöker komma underfund till varför allt är som det är. Jag vet inte om det är så negativt egentligen. Att ifrågasätta? Jag har alltid ifrågasatt; regler, människor, lärare och beslut. Många gånger gynnar det inte en själv. Under skoltiden generarade det i många utskällningar, sänkta betyg och utkastningar. Folk med makt gillar inte att man ifrågasätter. De idiotiska. Andra uppmuntrar en att ställa folk mot väggen och fråga. Jag kunde aldrig hålla käften under min skoltid, var något fel var jag tvungen att skrika ut det, att ta upp det och jag gjorde mitt bästa för att få igång en debatt om det. Jag visste att alla i klassen höll med mig, men de vågade inte yttra sig och jag fick ta  smällen. Den enda som ställde sig bakom mig var min trogna vapendragare Therese. Blev jag utslängd visste jag med säkerhet att hon skulle komma ut tre minuter senare baserat på exakt samma grund. Vi tyckte lika hon och jag, vi gjorde lika och vi stod emot auktoriteter som var orättvisa.. Det resuterade i samtal om disciplin, lydnad och uppkäftighet. Jag hade många sådana samtal, och varenda gång uppmuntrade mina föräldrar mig att ifrågasätta ännu en gång. Hela historien slutar med att jag till trots fick beröm till slut för min förmåga att ställa mig emot när något var orättvist, jag lade fram bevis och hade oftast rätt. Jag gick ut med toppbetyg.

Så kort och gott. Vad jag avskyr är personer utan pondus, som lever  deras liv, liv i orättvisor eller liv med olycka. Folk som vrider kappan efter vinden och som inte vågar stå upp för deras sak. Det spelar ingen roll vad det är, bara man vågar stå upp och ta smällen. Personer utan pondus försämrar ens självkänsla, man ska omge sig av människor med mod. Det vinner man på, även då det kan vara motigt ibland. Tänk på det ni. Träning tidigt imorn, dags för boken och sömnen.

Jag är där nu

Liv, glädje. Vänner, pratstunder. Värme, storstad. Lycka, grus, filtar, skärgård. Knoppar, gräs, brädor, tjära och roddbåtar. Jag är sådär äckligt irriterande glad idag.. Nästan så jag skulle vilja slå mig själv lite bara för att få känna på negativa känslor. Jag har haft en underbar dag, faktiskt. Satt på Östermlamstorg och väntade på Elin & Chloe i solen. Småpratade med en dam om väder och liv. Vi slog oss ner på en uteservering på Grev Turegatan och njöt av vårt sällskap.. (Tills männen kom..) Vi traskade hemåt mot Chloe och drack te och snackade skit och framtidsplaner. Jag gillar mina vänner, de få som står mig nära är en underbar samling av personer. Bra personer som lyfter en och som är ärliga. Personer som man ska göra allt för att behålla nära. Efter pratstunden kilade jag över till söta Albin som har fixat sin första lya! Jag är så sjukt glad för hans skull. Det bästa är att den ligger några portar från Chloe!

Nu tänkte jag äta god mat och sy klart den förbannade kragen. Harmonisk känner jag mig.


Vackert



Mary- kate

Don't

Lurar ni mig så dör ni. Ungefär så. Jag avskyr att bli lurad. Vädret är gott, jag mår som en kung och känner mig sjukt energisk! Ska fixa och trixa sen kila ut till flickorna! Inget besked ännu..