Dressed to impresse?

Jamen det är klart jag ska. Ska shoppa billigt idag ja, hade jag planerat, tänkte ha sytt upp något plagg till helgen men har sytt så mycket nu så jag har slut på idéer, hjälp mig? Det får bli en snabb runda efter praktiken för att våldta ett plagg att ha på fredag och lördag. Bara jag slipper högklackat så blir jag nöjd!

 
   
  

Så vilken är finast? Till leggings och stövletter är det tänkt, skippa jackan den var bara söt.

Vem är det där?

http://www.urbanst.com/happenings/happenings.htm

Men vem är det där som kikar fram på bilden till vänster? Känner ni igen denna varelse så säg mig.

Ja? Nej?

De som BÖR anlända till Hultan så jag undviker att suicidera mig själv, kan nöja mig med endast fint urval av dessa:

Bullet for my valentine
Coheed and Cambria
The Strokes
Arctic Monkeys
Franz Ferdinand
Kill Hannah
Editors
The Killers
Guns and roses (dröm?)
Metallica
Alexis on fire
Red Hot Chili Peppers
Orson
Papa Roach
Shout Out Louds
Name
Mando Diao
Breaking Benjamin
Overdrive
The Kooks
Audioslave eller Chris Cornell
Ok go
Le Sport
Big Japan

En tanke

Å andra sidan undrar man ju vart alla kommer ifrån? Nej alltså, på riktigt.

Taktlös?

Haha, insikt. Ett värdefullt litet ord. Jag kom till insikt idag om att jag räknar takten när jag går, utomhus såklart, helt galen är jag inte. Jag räknar i åttor som man gör i en koreografi, väldigt lustigt. Jag började skratta för mig själv när jag kom på det, en spännande grej. Beroende på vilken låt jag lyssnar på så ökar jag tempot i åttan eller sänker den. Är detta logiskt? Jag tror nog att det är det, det borde vara det. In the morning; Snabbt; en, två, tre, fyr, fem, sex, sju och ått! Seven nation army; och een, och tvåå, och tree, och fyyr, och feem, och seex, sjuu och ått! Aja, ni hajjar poängen antar jag.

Men det borde ju rent generellt se väldans kul ut, Lina skuttar fram på en gata medans benen ändrar takt varannan minut. Ungefär som att se någon på Centralbadet simma först till klassiskt lugn musik för att sedan öka på till en vild symfoni.

Klagan á la Lina Strömbäck

Fy fan vad jag aldrig någonsig ska börja jobba med PR, jag som var på väg åt det hållet. Skäms på dig! Jag kom verkligen inte upp imorse, sanslöst omöjligt! Svalde en kopp kaffe och somnade i soffan min. Drog upp mig själv och traskade ut i slasket, hade nyputsade stövlar till råga på allt. Tog tidningen vid St: Eriksplan då mannen som delar ut tidningar börjar prata med mig; "Vad heter du? Är du på väg till jobbet?"Jag bara fortsätter att gå och småler för mig själv, man känner sig inte så vänlig åtta på morgonkvisten. Jag tar nog en omväg imorgon.. Redbull (varför?) inhandlades innan praktiken och mannen i kassan försökte skoja till det. Jag uppskattade inget just i denna stund men jag fejkade ett skratt och traskade vidare. Och inte fan hjälpte energidryckerna denna dag inte, jag ger upp.

Vi hade fått en enorm leverans som jag nu skulle leta upp i kataloger och prissätta och ställa ut i showroomen, det tog halva dagen. Resterande timmar gick åt till att skicka ut 150 pressmeddelanden om ett nytt märke till alla jordens satans journalister och tidningar. Klistra, pricka av, räkna, lägg i och riv och klistra, räkna och börja om. Det är sant, efter ca 60 kuvert klara kommer jag på att någonstans i denna pappersdjungel ligger det papper i fel ordning. Jag får helt enkelt sprätta upp alla kuvert och börja om från början. Jag lovar, Djävulen leker med mig och han njuter som aldrig förr.

Till råga på allt fick jag sitta 45 minuter och vänta på min sushi på lunchen, som för övrigt inte alls var godkänd. Svepte i mig misosoppan men resten av maten blev liggandes. Åhh vad jag älskar att klaga! Clara borde egentligen ha fått nog snart med min "matklagan". Imorgon blir det hemlagad lunch och massvis med frukt istället för död fisk och klibbigt ris. Jag gillar nog inte ens sushi, försöker bara vara tuff typ. Aldrig någonsin har jag sett så dum ut som när jag försöker mig på kinapinnarna, haha vilket dumt påhitt.


Jagad av män i gröna jackor, sluta opp!

Dessa lustiga lustiga fältbiologer. De är efter mig varenda eviga dag när jag går till praktiken. Varför? Hallå? Jag är förvirrad och rädd. De brukade stirra med förakt i blicken, nu är detta utbytt mot någon slags form av kärlek. Det liksom lyser på ett oroväckande sätt i deras ögon. Särskilt tydligt är detta vid Hötorget runt 17:07 när jag äter morötter. Det kryllar av dessa och jag vet inte var de kommer ifrån. Kan någon berätta om det här kusliga fenomenet som uppstått de senaste två veckorna när jag använt min gröna jacka? Fenomenet ser ut på detta vis att jag enbart fått läskiga blickar av män i gröna jackor! Ge mig lite vägledning nu. Inte för att vara den som är den, misstolka inte detta som ett hat mot män med gröna jackor, det är dessa fältbiologer som utgör faran. Snälla, kan ni nu inte bara försöka att inte se så rysliga ut? Det skulle jag uppskatta.

För Qarro

 

Plåster på såren Qarro. Det var de vidrigaste jag hittade för tillfället, jag var tvungen att agera hastigt. Det kan komma fler, fy fan..

Insida vs. utsida

Bara en liten reflektion som jag stundtals funderat över; Varför kan vi människor inte bara släppa det här tramset med att man insidan är viktigare än utsidan när det gäller första intrycket? Jag vet inte hur många gånger jag har fått ta mycket skit för att jag inte instämmer. Jag instämmer på den punkten att i längden är det kolosalt viktigt med en fin insida men snälla, man ser inte en kille för hans insida. Man blir attraherad av en vacker utsida, sen hur den ser ut har vi ju alla olika åsikter om. Man blir attraherad av det där leendet, ögonen eller kroppen. Sen är det självklart att när man väl lär känna personen och personligheten skiner igenom blir denna man tusen gånger snyggare/vackrare och sötare. Är jag ytlig så säg mig? Jag tror bara inte på det, det gör jag inte. Om någon kille någonsin gått fram till mig för att jag "kanske" har en fin insida så blir jag oerhört chockerad. Sen kan detta vändas mina vänner, det tror jag säkerligen. Man kan bara efter att ha utbytt en mening med en kille/tjej känna att man vill veta mer om denna mystiska person, man vill veta vad den tänker, mår och gör. Men aldrig att detta är tanken man tänker när man ser en porrig kille spatsera framför en, oh no!  

Godhjärtad med våld?

    

För att vara lite chevarelesk tänker jag nu lägga upp bilder från tjejkvällen haha. Spännande att alla hade valt samma stil, en blanding av 20- tal och vårt kära 50- tal. Prekärt flickor? Känner mig godhjärtad dagen till ära. Hade en ensam lektion idag, fördrev tiden med att sitta och samspråka med Albin. Totalt värdelös dag, kom hem väldeligen irriterad och hungrig. Slår mig ner i soffan med täcket runt mig, bigpack glass  och kikar på krigsfilm, 3 timmar lång och halva kvar, ljuvligt! Jag har en paus nu som ni förstår, våld i all ära men ibland måste man lugna ner sig en bit.

Dagens låtar som ej släpper:

Hurt- Falls apart
Kill Hanna- Lips like morphine
April Divine- The host
Lennex- I remain the same (hjälper ju stenhårt att sångaren är porrig hoho)
Killswitch Engage- My curse
Chris Cornell- Bara allt, jag äter allt just nu


Tankar om ingenting

Jag är sömnig, irriterad och tom på något skumt vis. Jag tror att detta bloggande gör mig galen, den blir bara värre och värre för varje dag. Mor och far är ute i skärgården, satan vad jag skulle velat följa med. Det var otroligt jävla svårt att komma upp imorse, jag spenderade natten med att ligga och tänka på absolut allt och alla. Jag somnade runt 5 tror jag, usch. Vaknade en timme för sent, lekte med tanken om att somna om och stanna hemma men precis när jag hade slumrat in igen så kom jag ju fram till att jag har ett samvete. Det jävla samvetet kan ställa till mycket trubbel. Jag hatar det, vi ska säga upp kontakten, samvetet och jag. Varför vara så jävla snäll och alla till lags hela tiden? Vad tjänar det till undrar jag och blir yr. Idag var en skit-samma-dag, gick upp, orkade knappt fixa mig, håret stod på ända och åt alla håll. Frukosten var bara kaotisk eftersom jag fick fixa den själv, faktiskt inte van vid just detta moment. När jag traskade Rörstrandsgatan ner sken solen och jag kände mig ändå relativt lugn trots en hel del ångest inför juridikprovet och matematikförhöret. Musik min kära löser det mesta trasslet inuti Linas huvud. Klev på bussen och funderade under färden vad jag ville egentligen, vad jag ville åstakomma och varför jag var just där jag var. Jag satt på en buss som jag har suttit på i snart två år och visste på fullaste allvar inte vart jag var påväg. Skrämmande skrämmande känsla. Det är det, jag vill något och något håller på att förändras men jag har inte klurat ut till vad riktigt ännu. Vill bara ha en förändring. Inte meningen att förvirra er men ni känner nog igen denna känsla.

Låg två timmar i min soffa och snackade med Qarro om allt detta, hon känner på samma vis men jag tror att hon mest behöver komma hem för ett tag. Jag får klara mig utan henne i helgen, det ska nog fungera. Vi drack enormt starkt kaffe, tog lite Baileys vid sidan av och lyssnade på Barbro Hörgren- Med ögon känsliga för grönt. Jösses, vad är det som komma skall? Mor föreslog att ta in på hotell för någon natt och bara byta miljö, det kanske skulle hjälpa. Nu ska jag ta ett bad (jag avskyr det) men det låter ju som en mysig grej alltför ofta, dricka ett glas vitt, släppa alla dumdryga tankar och bara slappna av. Får se om jag kommer upp imorgon haha.

De 3 absoluta sakerna jag vill göra just nu:
1. Byta vinter mot sommar och svala ljuvliga kläder.
2. Ta med mig någon speciell och resa, bara bort ett litet tag!
3. Ta en nattpromenad med kaffe och varma kläder.

Söndag och gala!

Snart är det dags för uppkorkning. Jag skulle vilja ta ledigt hela veckan och åka ut i skärgården och bara vara helt lugn och harmonisk. Trött på detta trams nu, enbart tillfälligt men det känns drygt. Trött på skolan, idioterna i skolan som aldrig växer upp och måttligt trött på alla slags typer av människor som finns därute. Missta mig inte för att vara deppig, det är jag inte. Jag är glad och trött på dessa saker bara. Inte så våldsamt som det låter bör ni veta. Min helg har varit helt sanslöst bra, det är jag nöjd över. Börjar tröttna på att bara gå till hc och dricka cider och lyssna på indiepop dock haha. Men vi töser ska nog kunna finna något nytt snart. Rädslan för att det kommer vara vidrigt på det nya stället vilar tungt på axlarna som tillhör mig. Nu ska Linan locka håret och ta emot hedersgästerna!

"I get beat- up just by looking at you"

Jag bjuder på en utekväll om någon av er luskar ut låten, hoho.

Facit


Frågor som är redo att besvaras:

1. Therese var bara tillfälligt försvunnen.
3. Tårtan blev grotesk, och detta är en underdrift.
4. Ingen som helst aning om vad jag gjorde 23:15 igår, förmodligen smidde jag planer.
5. Nej, det belv för mycket tillslut.
6. Precis som vanligt, underbart!
10. Yes vi var övertaggade och flippade ur, men på ett väldigt prydligt sätt.
11. Svar ja.

2, 7, 8, 9 vilar.

Återkomsten

      
  

  

Så var fredagen avklarad! Allt blev perfekt, nästan i alla fall. Perfekt kanske var att överdriva. Martin anade ingenting och man kan säga att han blev minst sagt överraskad! Det var ruskigt kul i varje fall, lägenheten var superfin och alla var på festtoppen och dansade med djävulen. Det var ytterst längesedan jag avnjöt en sådan härlig fylla haha, minnet ekar tomt. Allt var ljuvligt för att ta det kort. Och så fick jag ju leka med min musiker, inte illa inte. Utvecklingen gick från spiknykter till superfull, men full OCH glad. Jag mådde bra och tårtan var det vidrigaste jag någonsin skapat. Där stod vi två superstressade tjejer, utan partymusik (fick nöja oss med strawberryfields med The Beatles) och blandade galen blå karamellfärg i sönderskuren grädde samtidigt som jag trallade runt i porriga långkalsonger och lekte ballerina. Lina letade efter verktyg men fick nöja sig med en köttkniv för att kunna borra hål i skärpet, fint blev det. Albin anlände och allt blev kaotiskt med ens, vi pyntade (om man kan kalla slänga serpentiner här och var för att pynta) och förgroggade lite lagom. Som tur var slapp jag äta tårtan som vi hade skapat och lyckan infann sig.

Idag har jag tagit det så lungt jag kunnat, tog en sväng på stan med Therese i hälarna för att shoppa lite men fann ingenting. när man väl vill spendera pengar så går det inte, för jävligt. Jag är relativt lagom bakis idag, och jag blir aldrig aldrig bakis så detta är illa mina kamrater! Nu ska jag slänga mig ner i sängen för att raffsa igenom nya Cosmo och sedan ta en välbehövlig dusch.
Jag har skadat mig också, det smärtar i knät, satan. Se fyllan inta Linas kropp på sista bilden.

Det liksom ilar i kroppen

fa
Dagens 11 frågor för frivilliga att besvara:

1. Var håller Therese hus?
2. Klädsel inför Elle-galan?
3. Hur blir tårtan?
4. Vad gör jag klockan 23:15 imorgon, fredag?
5. Klarar mina arma öron av musiken?
6. Hur beter sig Martin och Clara gentemot varandra?
7. Blir helgen vild?
8. Vad sker 20:00 på söndag?
9. Hur blir det egentligen på lördag?
10. Kommer vi vara övertaggade och flippa ur?
11. Anländer vår/min alldeles lilla musiker för att rycka in i festliga stunder?

Ge mig svar, nu!

Chanel couture- 07

Nu har vi ägnat en tanke åt de hemlösa, så! Då tar vi och kikar in Chanels nya couturekollektion för våren -07. Sataaan vad snyggt allt är! Jag får ju seriöst orgasm av alla dessa vackra skräddade plagg. Qarro hade ju totalt rätt, så mycket Lina det kan bli. Synd att man inte var liiite tätare och kunde drapera sig själv i dessa ljuva kreationer.

   
   

Hela modevisningen finns på style.com för övriga som vill spana in.

Goda gärningar och tröstshopping

Som ni har märkt har jag följt mitt schema till punkt och pricka! Det går bra nu och livet är inne i en ljuvlig uppförsbacke. Idag har jag njutit av en superb frukost och sedan rensat ut alla garderober på kläder, väskor och skor. Usch, det gör ont i mig. Efter detta övergick jag till min mors garderober och sedan min fars för att rensa ut förskräckliga kläder. Jag övertog därefter ena min mors garderob och delar av fars för att använda denna som skoförråd och väskförvaring. Jag tog klädkammaren i besittning tillslut också. Min garderob bara växer men ju mer jag skaffar mig desto mindre verkar det som att jag har att välja bland. Ruskigt, man bara vill ha och vill ha. Eller jag vill ha och vill ha, och när jag inte får det jag hade tänkt mig blir jag en grinig jävel. Fy fan för mig.

Så! För att väga upp detta beteende så har jag och min mor plockat ihop en hel drös med kläder, jackor och halsdukar som vi ska skänka till uteliggare (grovt ord?). Läste en artikel i DN som satte fart på oss alla här hemma. Hur jävla kallt måste det inte vara att vara utan jacka när det är 10 minus? Ruggigt kyligt. Så snart ska vi fara iväg och se om vi kan hjälpa till med lite kläder, det känns bra. De har mer användning för dem än vad jag har och jag hoppas man kan hjälpa någon stackare.

Dagens goda gärningar avslutades med lite härlig shopping i Vasastan hoho, samvetet jagar mig känner jag. Jag hittade en sjukt fin tröja och en läcker liten väska + present till Terron. Så jag känner mig helnöjd med dagen! Nu ska jag frisera en vidrig bror och springa till solen, därefter blir det plugg!

  

Gala?

  

Sjukdom mynnar ut i kreativitet. Bra eller dåligt, det ska jag komma fram till inom kort. En lustig dag har detta varit, mest varit förvirrad (ovanligt) och sömnig. Det var mysigt att träffa Clarish, känns som vi aldrig ses. Gör dock knappt det nu, det är så mycket med praktik och annat. Under dagen har jag sytt lite, tog det jag hade hemma och flummade mest. Klänningen, den vita och rosa är enbart ett skumt projekt haha. Vet inte vad som skedde, men det hände i alla fall. Det andra tyget gav min kära faster mig och det är kul med ett så pass gammalt tyg. Den topen blev jag nöjd med, så!

Jag vill verkligen ha helg, är heltaggad. Fredagen vet ni redan och på söndag är det ju som man vet, Elle- galan! Jag har bjudit hem slynorna på champagne och vi ska kalasa lite smått i våra galakkläder. Haha urtöntigt va? Jag tror det kommer bli rysligt kul, och har stora förväntningar på fredagen. Damn you Martin om du har slutat att vara störd!

Idiothuvud

Jag kan vara ute på farliga marker här men det är väl det som gäller i en blogg möjligtvis. Andra ska få ta del av ens lilla liv och få känna att det finns andra som har det likadant eller bara känna glädje över andras olycka. Jag personligen föredrar det sista. Läget ser ut som såhär att när man inte längre är tillsammans så bör man för sitt eget bästa bara släppa det hela och gå vidare. Jag känner definitivt att jag har gjort det. Jag gjorde det långt före han, och det kändes ljuvligt faktiskt. Det kändes skönt att vara den första som hittade en annan, och upplevde "kärlek" med denna andra. Även fast den kärleken inte alls var på samma nivå som den förra så var det ändå ett framsteg. Det har gått drygt ett år, och det är en lång tid. Nu har han gått vidare på samma sätt som jag gjorde efter två månader. Och grejen är att det borde kännas underbart att han har släppt mig men fan det gör det inte! Det är lättare att umgås som vänner, självklart, och jag ville att han skulle hitta nån annan fort men ändå känns det lite skumt. Det kan vara helt normalt men jag vet inte. Jag vill absolut inte ha honom tillbaka på något vis men det känns lite skumt att människan ska vara på samma vis som han var med mig med en annan tjej. Låter som svartsjuka, men det kan jag meddela att det ej är. Jag ska fundera över detta och varför det är så och tills dess får jag hoppas på att tjejen ifråga är intelligent, snäll och jävligt porrig. Precis i den ordningen.

Finally

En ledig dag. Det känns bra. Jag har blivit rejält sjuk igen, eller rejält är väl att överdriva men måttligt då. (Där Therese, nu vet du!). Igår pluggade jag extremt mycket, blev helt yr tillslut. Så kämpade jag och Qarro på idag igen och pluggade det sista. Har redovsining imorgon som jag verkligen måste ta mig igenom så den lär ju blandas med en hel del sjukdom. Och idag äntligen har jag fått min mobil, som jag för övrigt inte ens är sugen på längre. Men nu har jag den i alla fall, det känns bra att kunna bli nådd igen av omvärlden. Och idag äntligen kom första bandsläppen till Hultsfred! Jag blev inte överdrivet begeistrad, men nöjd över att Ozzy kommer och Justice. Dessutom har man ju hört rykten om att Metallica kommer, det kan bli riktigt shysst! Nog om detta. Jag har egentligen inte mycket att komma med denna dag, men jag ska förmodligen vara hemma hela veckan från praktiken för att vila upp mig inför helgen hoho. Vill inte riskera att missa det! Ska ju försöka få den där rackaren att fika med mig också ja.


Lördagen

Det vilar fruset regn utanför mitt fönster, det ligger alltså iskristaller spridda på marken. Detta är en sjuk liten twist som vi människor på jorden tycks ha lyckats med. Spännande säger jag och ser jorden gå under. Jag känner dock att om alla andra ska gå under då vill man ju inte missa det tillfället? Carpe Diem. Det kör vi på! Jag gled runt lite utanför porten, sprang och studsade som en liten knodd i snöyran. Det var besynnerligt, men jag hade såklart hela tiden den tanken om att jag avskyr snö och vinter längst bak i huvudet. Ibland behöver man bara få flippa och ge ifrån sig glädjeljud.

Schema inför nästa vecka (läs nu och känn er nöjda över meningslösheten):
Mån: Studiedag, plugga och repetera en redovisning. Hämta ut min mobil. Pyssla om den.
Tis: Gymma, i hopp om att friskheten infinner sig.
Ons: Plugga historia och matematik.
Tors: Praktik och gym? Baka tårta till Martin med Q.
Fre: Praktik och förberedning inför fest. Fest som förmodligen urartar alldeles lagom. Therese, vi ska tävla.
Lör: Avnjuta en god frukost, sola och ha en mysig dag. Filosofiera. Utgång?
Sön: Badminton med en speciell utvald.

Som ni då ser har jag antagligen en jävligt trist vecka (förutom att Martin kommer hem)  eller så är det så att jag aldrig gillar att planera saker i förväg. Kom gärna med hänförande förslag, har ju en hel del tid över haha. Om ändå något radikalt kunde hända snart.

Och nej, Konrad. Jag är inte knäpp, jag hänvisar dig därför till inlägget: "Med begäran från högre makter".

Är det möjligt?

Är det så att tänder kan förflytta sig i munnen när man är "gammal"? Om någon godhjärtad människa har ett svar så ge mig det gärna, fort! Nu ska jag sova som den lilla 18- åring jag är.

Sned?

Hypokondrisk. Det kan vara så att jag lider av den formen av sjukdom. Jag kan vara hypokondriker när det gäller min egen tandrad. Det kanske är fel fack att placera mitt tillstånd men det var det närmsta jag kunde komma på. Jag inbillar mig att mina tänder lever ett eget liv, jag tror att mina tänder flyttar på sig när jag inte märker det. Tänk; under natten skulle det kunna ske, jag vet inte när detta händer. Det faktumet skrämmer mig! Ända sedan jag slog bort en liten flisa av framtanden på en flaska har jag blivit en rädd människa. Jag stör mig på andras tandrader men också min egen! Jag kan meddela att den för nuvarande är rak, men jag inbillar mig att en tand rör sig snett inåt. Tror jag.. Jag drömmer om att jag får sneda tänder, jag drömmer om att jag skaffar tandställning och jag drömmer om att jag ler och att allt bara är snedvridet. Mor bara fnyser och säger att det är något allvarligt fel på mig, det hjälper, tro mig.


Vill ha

   
Åhh, jag fann mycket fint på Formex, ska bara hitta det i butik också. Men det mesta kommer förmodligen ut runt februari. Väskan högst upp kommer från ett franskt märke, Loxwood. Vet inte om de säljer ute på marknaden ännu dock, men perfekt som träningsbag. Porslinet från Villeroy & Boch, new wave premium gold, finns på NK. Tesilen från Sagaform, skitsnygg och finns i massa olika mönster och färger. Kniven kommer från ett japanskt märke vid namn Kyocera, bladet är gjort i keramik och det är tydligen ruggigt bra kvalité på dem. Kopparna och faten kommer från ett relativt nytt märke: More of Scandinavia, det finns en butik på Regeringsgatan som säljer dessa fina ting och en liten butik på Rörstrandsgatan. Väskan är att dö för, sommarväska från Ceannis, en butik ute på Lidingö och den säljs också på NK. Så, nu har man babblat av sig lite! Imorgon blir det shopping med slynan och sedan hoppas jag på en riktigt skön kväll!

    

Trendspaning

Äntligen hemma efter en fruktansvärt hektisk dag. Jag var på Formex- mässan för inredning, och på PR-byråns pressvisning av Orrefors Jernwerk. Minglade runt över ett glas champagne med formgivaren. En helt vanlig äldre man, han hade ett utseende likt en fiskare och ett sinne som var otroligt lugnt. Han verkade nästan ledsen. Jag menar, tänk er att stå en hel dag som utställningsobjekt för journalister och enbart svara på varför- frågor, till slut måste ju skumpan ta slut? Stackare..

Jag hittade ruskigt snygga produkter och träffade massa spännande människor. Lyssnade på en rolig föreläsning med Moderådets VD Lotta Ahlvar om vårens trender, jag kan ta det lite kort, är helt utmattad! Jag blev lite konfundersam mot trenderna men är säker på att de stämmer, det jag han med att anteckna var i alla fall deras olika teman:

Hägring: Spegelblanka element blandas med det lätta skira, kontraster spelar mellan hårda och mjuka ytor och inredningen får djup. Ju mer man ser på en sak desto mer ser man, upplevelser. Regn, luft, såpbubblor, havsinspirerat, maneter och korall syntes som bas i ett flertal lampor men också på kläder. Fasettformer, både ritade och slipade hör hemma här. Kristallen kommer åter som en hit, men med andra element t.ex svart kristall. Färgerna som gäller är vitt, puder, spegelblankt, skirt sand och koppar som ersätter guld.

Fägring: Vi kommer mötas av mindre blommiga mönster och mer av det enkla gröna, gröna färger sågs överallt. Växtriket tar ett bestämt grepp och inspirationen kommer mycket från Musée au quai du Branly i Paris, en byggnad helt klädd i grönt. Växter tar sin revansch och det blir ett större utbud på exkotiska blomster. Eftersom det är Carl von Linné- året så kommer detta prägla allt som har med inredning att göra. Jag såg en hel del lampor som var väldigt inspirerade av det gröna, och inte med blommigt mönster som förra året utan mer grenverk och bladmönstrat. Det sägs också att trenden som har satt sig i London, det organiska kommer att komma stort i Sverige i vår. Färgerna är olivgrönt, kaffeböna, salvia, gullviva, natthimmel, klorofyllgrön och lönn.

Belägring: Detta handlar mest om det svenska konsthantverket, att tillgodose våra ursprungliga basbehov och en sund relation till naturen, man kan säga att vi går bakåt i tiden. Jag såg mycket sameslöjd och vårat eget kulturarv, mycket material som sten, näver, trä, gjutjärn och metaller. Färgskalan är relativt mörk för våren: gråskala, tegel, järn, björk, tovad ull och svart.

För att sammanfatt det hela och inte låta som en modetönt så handlar mycket om banden till naturen, det blir liksom mer avstressat, man tänker mer på miljön och det speglas i designen. Man leker med kontraster mer än förr och reliefmönster var inte ovanligt på mässan. Många röda varma nyanser blir kontraster till kallare vita och gråa toner. De ger ett visst lugn och bidrar med struktur. Modet accenteras av blanka material, rostfritt stål, spegelblanka tyger och satin.

Kärlek eller missbruk?


Kay's Choice- I'm not an addict

"Breathe it in and breathe it out
And pass it on, it's almost out
We're so creative, so much more
We're high above but on the floor

It's not a habit, it's cool, I feel alive
If you don't have it you're on the other side"





Musik

Dagen har varit en ljuv plåga, vill jag påstå. Ljuv av den anledningen att jag har varit glad, utvilad och lugn. Jag har lyckats få en mer positiv känsla över det här med praktik. Sen kom ett ytterst glädjande besked! Dum- Lina trodde att praktiken skulle sluta vecka 13, men ack så fel jag hade; jag slutar redan vecka 10. Helt ruskigt underbart! Och jag trivs, det enda lilla jag skulle vilja korrigera är det kreativa. Jag vill jobba mer kreativt, skapa saker eller jobba mer fritt. Kontorsarbete är och kommer aldrig att vara något som jag njuter av. Lyxen idag var att jag fick vila ögonen på en riktig heting som var och plockade ut kläder till ett reportage, tankarna yrde vilt kan man säga haha.
Plågan har varit att jag går en hel arbetsdag utan någon form av musik, jag får seriöst lite panik! Jag andas musik och har alltid ljud runt mig. Men nu är det bara tyst? Obehagligt som aldrig förr. Så jag knarkar musik riktigt hårt när jag kommer hem, då har man något att se fram emot. Jag har dock haft halva the magic numbers albumet och razorlight- in the morning i huvudet hela dagen. Jobbigt att inte få tralla ut det bara..

"And if it hurts me baby you know why, I go it alone, hurt me baby if you like, it's already gone"

"But then you dance dance dance with the woman that let's you, how's it gonna feel until I catch you?"

"Well you told med that you wanted to go, would they hurt you there maybe you know, well it feels like, it doesn't mather it never ever mathers at all"

"In the morning you know he won't remember a thing, in the morning you know it's gonna be alright"

*Notis: Finns det en enda skriven låt som inte handlar om kärlek eller sex? Antingen blir man ju helt enkelt deprimerad p.g.a utebliven kärlek eller så blir man bara störd i sin pågående kärlek.. Nu ska jag ut på jakt efter en låt som ej handlar om detta, jag återkommer senare ikväll.

"Utan musik skulle livet vara ett misstag" / Freidrich Nietzsche

Martin- Återkomsten




Martin kommer hem inom 1 vecka!! Jaa! Lyckliga är vi allihopa och ruskigt glad för din skull gumman, hoppas du kommer över chocken snart ;)
Morgondagen kommer inte att bjuda på mycket spännande, det kan jag ana redan nu. Torsdagen däremot kan bli rolig, jag ska på pressvisning för mode och inredning hela dagen. Längtar mycket till helgen nu, ska jaga Max hade jag planerat, någon måste ju ge sig tycker man. Ser ut som att det kommer bli jag som vanligt. Och förhoppningsvis lyckas jag fixa mobilen innan helgen.

Flurp

 Som jag lovade, flurpen ur en ytterst bra vinkel.  Och ja, den ser ut så. Är det någon som har ett extremt bra sätt att banka ner dessa små förstörare så är ni välkommna att överösa mig med råd. Annars får det vara vi två helt enkelt, det kan ju vara en ny nisch?

Dagen har varit till min nackdel, kunde inte fokusera bra i skolan då alla idiot- 89:or vägrade jobba och glodde på film istället. Visst det kan vara kul, men inte var eviga lektion. Väx upp och gör det ni ska? Jag låter som en ur den äldre generation, så är inte saken, men jag vill välja själv om min skolgång ska förstöras. Jag är verkligen inte sugen på att lägga det beslutet i händerna på små cirkusapor. På grund av detta nu då så ska jag stanna hemma imorgon och få lite saker gjorda. Qarro springer över så blir det engelska och en historia- uppsats, sen mängder med te antar jag?
Efter skolan idag så traskade jag in (många år för sent) på stadsbiblioteket för att låna böcker om fotografi och bildkomposition. Jag ska plöja igenom dom och försöka lära mig lite mer, sen ska jag satsa på en riktigt shysst systemkamera när tillfället ges. Jag har varit glad idag, med musiken i öronen så känns allting väldigt enkelt och ljuvligt. Kom på återigen att jag har det jäkligt bra och mitt liv kommer nog se ut så som jag bestämmer att det ska se ut (naivt säger ni), men jag tror det finns en het framtid för mig om man kämpar lite. Nu ser jag fram emot sommaren och fallskärm!


Njutning

Så, nu har man avklarat en match badminton, hoho. En timme gick för våldsamt hastigt, det får bli 2 nästa gång. Tacka för T för stödet och Erik för färdtjänsten haha. Så har jag trasslat runt med min mobil, gav dem en utskällning och fick tillbaka pengarna, rusade runt som en vilsen idiot i massa elektronik- butiker och hittade tillslut en rätt okej lur. Nackdelen var ju bara att jag måste vänta minst 10 dagar innan jag får den. Sjukt drygt, men den kanske är värd det, måttligt tveksam.

Nu sitter jag och avnjuter en iskall white russian som är perfekt blandad. Mums! Grejen är att jag trots vädret är på festhumör. Men ändå lite smått irriterad över allt möjligt trams, förvirrad igen, eller som vanligt. Borde bara glömma skiten och traska till nästa person. Snart så kastar jag in handuken och kallar mig själv förloraren i detta spel.

Kvällen ska jag avnjuta med Rockstar Supernova, synd att porret har åkt ut, Phil.

Hälstamp, ordlära och ilska

Jag sitter hemma denna kväll och tar det rysligt lugnt, jag har skissat och oj vad jag har saknat detta. Jag blev helt upprymd ocg glad av det! Man kanske borde ta tag i det på riktigt någon gång. Jag ser fram emot imorgon då jag ska möta antingen Therese eller far i en match badminton haha, jag ska försöka vinna aningen mer set än i somras. Nu lyssnar jag på ljuvlig musik. Kära T har varit urgullig och kirrat lite album till mig. Ty all min musik har vandrat runt knuten och sagt hej då. Det var riktigt hårt att plocka bort 4000 grymma låtar. Aj så smärtsamt. Nu skuttar jag runt till the magic number- I see you, you see me (rys, rys), the kooks- she moves in her own way (överkäck) och the clash- london calling. Notera att jag har satt dessa låtar i en spellista och förmodligen lyssnat alldeles för många gånger på dem. Jag slår febrilt med fingrarna mot bordet, försöker rocka loss huvudet samtidigt som jag stampar takten med hälen och diggar skarpt. Det är som om varje liten del av kroppen vill göra en alldeles speciell rörelse, det är omöjligt att samordna dessa ryck. Jag gillar den känslan, känslan när musiken bara tar över kroppen och sinnet och man slutar byr sig om allt omkring. Tacka fan för att vi bor på högsta våningen så alla slipper se en vild lina studsa runt som en idiot med pannband. För övrigt har jag tänkt på att:

Vacker, är ett annat ord för dekorativ och urläcker. är man inte vacker är man ful, då är man med andra ord anskrämlig och nedrig. Har man lyckan att bli vacker kan man få uppleva kärlek, kärlek är svärmeri och betagenhet. Motsatsen till kärlek är hat, då kan man vara hätsk och groll. Är man hatisk kan man nog känna sig lite arg: förtörnad eller syrak. Skippar man detta med ilska är man glad, man upplevs som gladlynt och solig. Av kärlek blir man antingen korkad alltså hjärndöd eller enfaldig. Lyckas man bli klokare av allt som har med denna kärlek att göra så är man omdömesegill och välbetänkt. Det vore något..

Min mobil har bestämt sig för att ta livet av sig, IGEN. Andra gången nu på två veckor. Satan vad jag diggar min nya hobby att stå och småbråka med personalen inne på OnOff en gång varje vecka. Längtar redan till imorgon och till Lars.

Ikea är ett satans påhitt

Ikea en lördag klockan 14:00 är aldrig en bra idé. Jag inbillar mig att minsann är lite kul att vara där, mycket roliga prylar och billigt. Men nej, sanningen är den att hela ikea en lördag består enbart av barnfamiljer och par. Varför? Jo det ska jag säga, för att de precis har flyttat ihop, klart de ska inreda lägenheten tillsammans och vad kan passa bättre än ikea- möbler. Varför det passar så bra ska jag förklara mina vänner; ty ikea- möbler är äckligt billiga, in case of a break- up blir det därför inget tjaffs om vem som ska ha den där Billy- soffan eller Lars- hyllorna. (Förresten, är det Kamprad som har suttit och knittat ihop alla dessa übersexiga namnen?) Åter till ämnet, par som precis flytattat ihop och shoppar prylar på Ikea, 90 % av dem kommer att sluta ensamma med deras torsten- krukor och övriga ikea-vänner. Kalla mig skeptisk men sanningen är uppenbar. Då har vi klarat av det, och varför jag vet detta är att dessa "par" slår sig ner på plan 3 för att provsitta sofforna till deras trasiga hem. Då vet man hur det kommer att sluta. Punkt. Barnfamiljer, de bara är där. Kan det vara så simpelt? Jösses, nu blev jag verkligen konfundersam, vad i helvete gör barnfamiljer där inkl. alla knoddar? Grejen var just den också att Ikea är duktiga på att få en att må dåligt av att vara singel, herregud, de har till och med en egen parkering för familjer, varför!? Jag och Erik försökte nästla oss in men då kom det en stor gammal man i ulvmössa och sa att vi minsann inte fick ställa oss där. Nehe, tänkte jag.. Vad fan är vi då? Ett par? Nej. Syskon? Ja. Men en familj? Nej nej, vi kanske behövde ett överhuvud för att kunna vara en familj?
Vi kom in tillslut och det var sannerligen riktigt kul, stress, skrik, barn överallt och par överallt som tjaffsar om vilket porslin de ska köpa, herregud skiten kostar 59 kronor. Ta det bara? Och organiseringen var ju totalt av bara, frågan vi hela tiden ställde oss var den: Hur ska vi nånsin nånsin komma ut härifrån? Tänk er mardrömmen att behöva vara kvar en hel dag på Ikea. Det komiska är ju just det att människor verkligen tar en heldag, de fikar, handlar lite, äter huvudrätt, fikar, handlar lite och åker hem. Jämförelsebart med en heldag i Franska alperna, åka skidor, äta, åka skidor och återigen äta i backen. Skumt.. Nej fy, jag ogillar Ikea och ska härmed meddela detta till Kamprad och säga att han borde överväga idén att införa en parkering för oss extravaganta människor utan partners.

Fördelar: Lilla Kalle 4 hade kommit bort och vi fick oss ett rejält garv när han ropades ut i speakern. Haha, skadeglädje för fullo. Snutte då.. Hittade två stycken fina ramar, jag kan meddela att de hette "Djursholm". Bilresan, alltid kul att åka bil och flippa med idioten.

Nackdelar: Att köra vilse i förorten är jävligt obehagligt, jag trodde någon skulle beskjuta oss efter ett tag. Rondeller precis överallt och stenkross. Snurrdörren på ikea, läskigt slö och hackig. Trodde jag skulle bli fast därinne som ett vackert levande konstverk för alltid. 


Jameson whiskey is the shit

http://www.ephinx.com/tvadverts/190/jameson-whiskey-harpist-advert.html

Uj uj vilken tuffing. Gillar denna reklam skarpt, en sådan där skulle man ha undanstoppad i bakfickan, yes. Igår slutade väldigt trevligt, men om Qarro också skaffar sig en man så går jag under, hårt och fort som satan. Jag har nu bytt place till Rött från Njutbar, det känns helt okej förutom den flippade bartender med psychoblick, men man vänjer sig väl vid honom också. Jag känner inte alls för att skriva idag, ska istället försöka få med mig Erik till Ikea hoho.

De 5 mest flippade sakerna hos Lina, (som tål att visas).

1. En supande man som är en lampa från 50- talet, varför och hur?
 
 
2. En slips hängandes på väggen i hallen? Jävligt lustigt..

 
3. Lustig självlysande skylt fäst på väggen där det inte bens finns vatten. Klokt.
 

4. Påse på väggen, iofs min ytterst välmålade bag men ändå en skum grej.
  
 
5. Det sista och absolut bästa, en trä- indier i the master bedroom. Du är läskig mannen.. 

Dagens

Ode to Jessica! Min trogna läsare hoho. Alltid kul med kommentarer, det måste ni förstå.

Dagen har skridit på bra, praktik, lunch, filmkväll med ivanhoe den fjanten, mm you heard me.

Snö, vad håller på att ske?

Imorgon blir det en liten middag ute på Rött, en mycket bra restaurang på Rörstrandsgatan. Det gillar vi. Detta ska bli det kortaste inlägget på länge, somnar snart i lotusställning.


Med begäran från högre makter

     

Jag har fått anonyma små lappar rörande mitt psykiska välbefinnande. Så alla vet nu en gång för alla; jag mår bra, perfekt, prima, suveränt, lysande och strålande. Strömbäck föds såhär, det bara är så men för att reda ut detta så nej, jag är inte sjuk. Möjligtvis en aningen uttråkad gällande liv, människor och händelser. Livet är en lekplats och jag ska fanimig leka!

Händelseförlopp dag 9 månad 1 år 2007:
9:00
: Skoldag= ond och glad. Lägg märke till rävögat. 13:01: Skolavslut= känner mig ensam och hittar tillslut en redig man i perfekt ålder, mogenhet är porrigt. Jag vill ha honom. Jag kallar honom Sture. 13:15= vi stiger på bussen, jag väljer de perfekta platserna och bjuder på extra benutrymme. Jag är speciell. 13:19= lyckas spänna fast mig själv av nyfikenhet, tappar handskarna under elementet, får panik och qarro vägrar hjälpa till. 15:00= köper en lampa. 16:08= äter tekakor med extremt välsmakande te, oh yeaah. 19:00= inbillar mig att jag är sugen på ett bad, badar, blir kall, fyller på med varmt vatten, tänker på att jag har det oförskämt jävla bra, går upp efter 10 min och slösar bort 600 l dricksvatten. 21:45= redo för sängen, jagar bort äckel- erik, planerar nästa dag, blir nervös inför praktiken. Ägnar en tanke åt Ivan men den slås bort efter en kort sekund. Sammanfattar allt jag har tänkt på hittils, tvingas på grund av en galen tvångstanke att gå tillbaka i mina tankar åt fel håll, alltså backa för att komma fram till det första jag tänkte på för att sedan upprepa proceduren och komma på varför jag kom in på vissa spår. Detta upprepas ca 3 gånger innan jag kan gå vidare. 22:59= Tänker på Jessica, Björn och Isabelle. Ni är en familj, är det jobbigt? Mår ni bra? Jag ska besöka er snart, men jag är rädd för små barn. Hur gör man med dom? Är de som hundar och märker av ens rädsla och biter en?
Resten av natten låg jag sömnlös på grund av stormen då jag trodde att fönsterna skulle blåsa in, jag var HELT övertygad om att snart få en stor gren genom magen. Therese messar och meddelar att två flaggstångar minsann gått av som tändstickor utanför gondolen, haha. Hon har bra utsikt hon, ja det har hon. 02:40= vaknar av en massiv hostattack, funderar på att gå upp och äta då jag har drabbats av en extrem hunger, lägger ner tanken och somnar om. 04:23= Undrar om jag kan ringa någon som är villig att följa med mig på en morgonpromenad, tänker att jag bör lägga ner tanken, bläddrar igenom min telefonbok men finner ingen, jag inser att jag ej finner för att jag inte har någon. En slående ilska träffar mig och jag somnar om. 07:15= jag vaknar, arg. Jag är mycket arg denna morgon. Sedan tänker jag på en vän som har gått upp ännu tidigare denna morgon, han berättade att han avnjöt morgonarna med en mysig frukost och gott te framför nyheterna på televisionen. Jag avnjuter senare då min kopp kaffe och frukost på ett extra bra sätt. Det slår mig att livet är rätt bra, jag fick sova en timme länge än den saten och detta gör mig kopiöst lycklig. 08:40= beger mig till "jobbet" där man inte får betalt. Det känns vedervärdigt, försöker njuta av lite guns and roses på vägen men det slutar med att jag lyssnar på en indier talandes i mobil hela vägen. Fan vad kul språk, det liksom nästan låter som curry! Häftigt, men drygt en morgon. 09:00 Framme, jobbar, sliter och arbetar. 12:03= möter slynan, det gör mig glad, jag är trött vi detta laget. Vi hamnar på Mc. Donald´s där jag äter cheeseburgare och morötter. Morötterna är halvbruna, detta äcklar mig och jag straffar restaurangen med att inte ta bort brickan. Jag känner mig som en gangster jag jag skrider ut ur dörren. Köper Dolce & Gabbana mobilen med qarro, sexig är den nog. Yes. Dagen fortskrider.. 17:30= väl hemma får jag en suverän middag och jag har kramkalas med mor. Hon är söt denna dag. Far är allmänt tyst men låtsas bry sig och mitt tugg och nya skor. 19:57= när jag sitter här i skrivande stund kommer jag på att jag alltid skriver för mycket, vem orkar läsa? Gör ni verkligen det? Jag kommer på att min klädsel är utsökt; vit t- shirt, rosa (!?) mysbyxor, gråa strumpor med insekter på (vafan?) och svarta spetsiga lackpumps. Det låter sinnesjukt och jag orkar inte ens förklara varför jag ser ut på detta vis denna afton. Tillägg: Jag har fruktansvärt äckligt smutsigt hår också fyllt med vax och hårspray. Så. Jag är ett hett kreatur. 

Imorn ska vi ha en bra dag, flurpen* och jag.  

*Intertn om Linas frisyr. I luggen sitter en virvel, från virveln sticker det upp lite små korta hårstrån som vägrar ge sig när det är krig. Hårspray biter ej. Flurp är alltså ett annat ord för virvel. Lina har nu accepterat detta och det är allmänt känt bland vänner att flurpen och Lina kilar stadigt. Har ni tur kan ni få uppleva oss.

Idiotiska synonymer och allmän ovisshet

Håltimme, lunch på en och en halv timme. Ruskigt (adj. som ger upphov till känslor av obehag och (ofta) skräck) kul. Maten var dock riktigt god, gick till ett ställe som brukar ha vidrig (vi`drig adj. • som väcker starka känslor av obehag och äckel) mat men inte denna dag inte. Mums. Jag har plöjt igenom en sexig (ibl. äv. allmänt positivt om (andra) föremål och företeelser) historialektion och en engelskalektion, just nu jobbar vi med Dublin, verkar som en sjukt kul stad. Tämligen (täm`ligen adv. • i någorlunda hög grad) kul! Haha "tämligen" Therese, skjut mig. Denna dag går ut på att bedriva vansinne mot Albin, oja. Jag ska från och med nu ringa och väcka idoten så han pallrar sin lilla stjärt till skolan, mhm. Sen slutar Linan klockan 13:00 då mor och jag bör mötas upp för att köpa en rackarlampa, en plafond. Oja, rysligt kul. Dagen bör fortskrida i samma meningslösa takt då jag ska sy om en liten kofta. Turbofika (turbo, förstärkningsord för ngt som är snabbt, kraftfullt) at home sen borde jag haffa Terron och kolla statusen på henne. Yes.

Jag skulle vilja lägga fram en frågeställning (frå`geställning subst.: • formulering av en fråga eller ett problem) just nu i detta ögonblick, den lyder:

1. Varför är du, du så jävla konstig (adj. t• som på ett påfallande sätt avviker från det normala och därför är svår att förstå sig på (och ibl. väcker lättare obehag men äv. nyfikenhet); om person, handling el. annan företeelse)?
2. Varför känner jag det stora hatet så fort kommer till skolan?
3. Varför, åh varför är jag sugen på att byta linje, igen?
4. Varför detta väder?
5. Vad händer imorgon klockan 9:00 på kontoret?

Den som lever får veta!

Hoho

Argh, måndag morgon. Skola. Irritation. Tänka sig att jag skulle kunna tagit studenten om mindre än sex månader, jag går sönder av tanken.

Natten var typ det jävligaste jag har varit med om, innan läggdags kändes det som om jag hade minst 40 graders feber (inbillning för att slippa skolan?), jag plågades av mitt hår som klistrades fast på ryggen då det vägrade att torka, jag tänkte så sjukt mycket på allt, verkligen allt. Jag såg hela året framför mig och fylldes av både glädje och deppighet (?). När jag väl hade somnat efter en antal tid av skruvandes vaknade jag en gång varje timme nästan exakt samma klockslag; 00:00, 01:05, 01:55, 02: 55, så fortsatte det i den stilen. Jag var så sjukt rastlös hela natten och väntade bara på att få gå upp. När jag väl vaknar är jag glad, det är jag. Så då följde ett kort glädjerus mig den korta morgonstunden, frukosten smakade underbart och jag lassade i mig kaffe. Gick Rörstrandsgatan neråt och släpade på min sjuuukt sjuuukt tunga dator. Den tar upp halva mig känns det som. Eftersom Rörstrandsgatan lutar en aning neråt så kan ni tänka er hur min gångstil såg ut, jävligt sexigt. Tänkte "missa" tåget för att slippa vara social men där står Qarro haha, det gjorde mig glad dock. Ramlar och tultar på tåget p.g.a min massiva övervikt denna morgon, njuter av att jag typ är den gladaste människan på den långa blåa, småler åt alla morgontrötta satar men ingen ler tillbaka, springer för att hinna med 401:an men missar den precis. Tar nästa efter 30 minuters väntande och möts av idioterna, suck. Nu är jag här i alla fall, slutar 15:45, lycka?

Nu ska jag bita i matematikboken och fokusera på målet, hoho.

Eljest fann jag ett par supersöta chloé skor och en porrig top från topshop, måste ha. Tyson Ritter har jag enbart (yes) med för att glädja mitt får Qarro, dessa ögon, gosh..


               

Klagans röst

Ohh juste, utgången igår blev helt okej. Det händer alltid skumma saker när vi tre är ute har jag kommit underfund med. Det började rätt segt, jag var lite av i mitt humör p.g.a, en viss person som reser idag. Summeringen bör lyda på detta vis: Extremt mycket av den yngre sortens människor, extremt mycket fulla killar, ruskigt många raggningsförsök som de flesta förmodligen snappat upp i en bok, överbeskyddande kille som slåss (!?), lina gör illa tårna, köpte Vasastans förmodligen vidrigaste shot uuh, gör allt för att inga killar ska komma fram och då menar jag allt fult man nånsin kan göra, dansade helvetiskt jäkla fult men utan effekt, satan. Therese halvt svimmar av värmen och vi beger oss hemåt, slänger mig in i en taxi och surar över en hel del.
Det var spännande att träffa Q igen, snuttan hade skadat sig lte smått men det hindrar inte mig från att brista ut i skratt halva kvällen. Terron, du är en tuffing.

            

Kontakt på hög nivå, hoho.

Söndagstrams, oh yes

Idioti, man blir så trött ibland. Jag vaknade på helt fel sida imorse, bör låsa in mig med massa läcker musik och fotografier. Yes.

Steg 1 i min "hobby" plan: Hon har plockat hem lite badmintonsaker från landet, så det blir nog det jag sysslar med. Ska boka en bana till nästa vecka och tvinga med mig Qarro. Och nej, du får inte säga nej. Sen om Terron tillåter så blir det gym och aerobics, haha fy fan, jag kan tänka mig hur hysteriskt rolig jag kommer se ut. Jösses. Och gym, rätt segt när jag höll på förut men det kan vara en kul upplevelse kanske. Kan inte skriva, är tankspridd som aldrig förr. Nu har jag en dejt med tandborsten, hej hej.


Fucking bored.

Fredagkväll, sjukt seg. Jag önskade att jag orkade ta tag i något och hitta på en festlig aktiviet haha. Men min kropp strejkar, jag var ute en snabbis idag, det räckte. Hade en riktigt hård kväll igår med mycket roliga inslag. Så jag känner mig rätt kluven och förvirrad idag ska jag meddela. Qarro har kommit hem, satan vad jag har saknat henne. Det blir utgång imorgon, tveksamt vart men mycket säker på att det blir en typisk tjejkväll. Vi hamnar alltid på samma ställen nuförtiden, jag drar ju åt rock/pop/alternative hållet, plus att musiken måste vara topp. Man kanske skulle dra med dem till Debaser eller medusa.. längesen. Imorgon står det på schemat att shoppa med mor min, jag gillar henne. Therese klagar på att min tandborste är för mjuk, hon ska banne mig få en med stålborst. Clara verkar spårlöst försvunnen, erik är försvunnen med tösen, max glömmer att ringa, Qarro har redan retat upp sig på en viss människa, anger management raring? Och jag är bara allmänt glad. Då verkar allt vara som det ska. 

En bit text, väldigt viktigt. Absoluta magnifika låtar (och nu menar jag inte fantastiska musikstycken och faboulösa solon), helt enkelt bara låtar som får mig att rysa bör vara några av dessa:

Coldplay- X and Y: "I wanna love you but I don't know if I can, I know something is broken and I'm trying to fix it, trying to repair it anyway I can". Jag vet inte hur många gånger jag har somnat till denna låt, behaglig.
Coldplay- A rush of blood to the head: "I'm gonna buy I gun and start a war, if you could tell me something worth fighting for". Allmänt väldigt diffus text genom hela låten.
Counting Crows- Round here: "She parks her car outside of my house and takes her clothes off, says she's close to understanding jesus". Sönderlyssnad favoritlåt, grym live.
Damien Rice- Cannonball: Helt mysig lugn gitarr och en väldigt sann text.
Damien Rice- I remember: "Come all ye reborn, blow off my horn I'm driving real hard this is love, this is porn. God will forgive me". Rysligt mäktig känsla genom hela låten när den byggs upp och slutet när Rice sjunger och när stråkarna kommer in och flippar är läcker.
Death Cab for Cutie- What Sarah said: "It stung like a violent wind that our memories depend
on a faulty camera in our minds".
Vacker om sorg.
Bright Eyes- Haligh, haligh, a lie, haligh: "And the words we say aren’t meant for anyone it’s just a mumbled sentence to a passing acquaintance, but there was once you", "The pleasure that my sadness brings" Läskigt skön låt.
The Fray- How to save a life: "Lay down a list of what is wrong, the things you told him all along, and pray to God he hears you".
Elton John- Tiny Dancer: "Ballerina, you must have seen here dancing in the sand"
The Killers- Mr. Brightside: "Now I'm falling asleep, and she's calling a cab while he's having a smoke and she's taking a drag, now they're going to bed". Blir alltid lika upprymd av denna text trots att den inte är positiv.
The Strokes- Heart in a cage"Stars will be shining and my children will burn", "I'm stuck in a city but I belong in a field". Skön låt, jag gillar riffet, det är nog det.
The White Stripes- Seven nation army: Behöver jag säga något, genialiskt.
Joseph Arthur- Honey and the moon: Bara underbar.
The Clash- Should I stay or should I go: Topp.
Coheed and Cambria- Delirium trigger: Porr, satan vad jag gillar denna låt. "Will you pray it be the end? Give a look surprised wide eyes to me then you'll know just what i am the scare that triggers your fear. Come know me in a different light now, come know me as God"

Nu m å s t e jag lägga ner, finns så sjukt mycket bra låttexter. Och nu väntar en blodig stridsfilm också hoho.

Minnen och vackra ting

Jag behöver rensa ut mitt lilla sparvhuvud på tankar, de håller mig sömnlös om nätterna! Jag börjar redan nu i denna unga tid få små nervösa pirr i magen av att tänka på sommaren och hur den kommer arta sig. Det blir inte en stor förändring för mig, nej nej. Men Terron, hon tar studenten. Studenten, smaka på ordet; Det är stort, vilt och galet. En annan ska ju kämpa sig igenom ett till vidrigt år i skolan och göra något som man absolut inte tycker är superroligt. Men jag vill ju självfallet få ett extra års kunskap, mjo.. Definitivt. Släpp det Lina!

Så. Jag har en förmåga att samla på fotografier, det är spännande, och kul såklart. Även de värsta. Jag tänkte dela med mig (eftersom efterfrågan finns?) av lite sommarminnen. De allra bästa har jag inte fått med på bild eller dokumenterade, de bästa lever i minnet och jag hoppas verkligen inte att de ska raderas. Ty sommaren och jag kilar stadigt när man känner sig ensam.

1. Skolavslutning och för korta shorts. Sommaren började så självklart med en skolavslutning som hette duga (?). Lina hade kämpat med hennes klänning och nu hade den äntligen tagit plats på henne. Det blev en liten utgång med en förvirrad Ivan och en flicka som vägrade gå hem. Under natten begrundade hon stjärnor med en vän som betydde extra mycket och njöt av alla dofterna sommaren medförde. Men hon väntade spänt på sin födelsedag som skulle komma att inträffa inom kort. Vad skulle ske? Vad skulle hon få? Hur skulle hon må? Frågorna var många och svaren var få.
 
2. Vuxen och redo. Den ofantligt stora dagen hade kommit och Lina blev väckt med paket och en speciell present. Erik hade rymt från amfibieregementet och smög sig så nyckfullt in i Linas rum med full mundering. De hade varit separerade så pass länge att hon sken upp av lycka. Det blev en dag full med glädje och champagne, släkt och vänner och framförallt en väldigt nöjd och myndig flicka som skulle ge sig ut på äventyr utan att veta vart de skulle föra henne.

3. Allsång på skansen och hatten av för Håkan. Juni smög mot sitt slut och började i lagom takt övergå i Juli månad. Dagen då Håkan var på skansen visade sig bli en väldigt härlig dag fylld med hembakade bullar, glass och massa skratt då Lina alltid lyckas göra bort sig. Clara var gladare än nånsin och de tre tjejerna njöt av musiken som strömmade ut över Stockholm och värmen. Lyckan hade fått en alldeles egen dag.

4. Gotland. Datumet för avresan var klart, ungdomarna packade alla deras tillhörigheter och reste sedan med den stora färjan över till Gotland, ön där solen alltid skiner. Det gjorde den också denna vecka för dessa små yngel. Lina och Therese fick för första gången tälta och njöt (?) av den fria känslan det gav dem. Det blev mycket fest, speciellt när tjejerna skakade sin små på Hamnplan där 95 % av alla var ruskigt snygga. Det blev en hård kväll minst sagt. Stereon hakade upp sig på Bloodhound Gang - Foxtrot uniform charlie kilo, och det var det enda som ekade i huvudet på alla små höns när de skulle sussa. Ipods blev stulna, brott begicks, T:s sko försvann spårlöst, underkläder fick nya ägare och då och då kom en gigantisk larv och kravlade sig ut ur Linas sovplace. På något vis lyckades alla vännerna hålla sams och det hela slutade med en veckas återhämtning i skärgården. 

 5. Sommar och sol och stänk av det blåa. Underbara soldagar i Karlberg med båda hennes vänner  Therese och Maxen avlöstes med små lyckotrippar ut till skärgården och det underbara havet. Någon segling blev det tyvärr inte men KnappKarlsson lyckades alltid finnas så nära tillhands för att behaga alla sinnen.  Vädret tillät en hel del badandes och livet lekte tycktes det. Livet var enkelt.
  
6. Tragik. Martin skulle fara. Lina var förvirrad och ledsen både för Martin och Claras skull, skulle det hålla? USA är ett land långt ifrån Sverige. Avskedsfesten var uppriggad och det blev faktiskt en härlig kväll med för mycket skratt, för mycket tårta, för mycket tårar och för mycket av allt. Hemresan var av en annan karaktär då David och Lina lyckades gå vilse i världens mest identiska villaområde. Qarro blev sur som en räv men vänskapen tog överhand på bussen hem. 

7. Översvämning i Stockholm och Vasastan. Rörstrandsgatan var äckligt full med vatten, det blev en skräckfylld väg hem, halvt springandes genom 30 cm högt vatten och halvt utmattade av allt regn sprang slynorna för att känna värmen igen. Allt hände plötsligt och det slutade med att de inte längre brydde sig om att hålla sig torra. Befann man sig på Rörstrandsgatan denna dag kunde man fått skåda två galna blondiner som står och hoppar nedanför ett stuprör. Humor eller bara idioti? Flickorna kände sig som 10 år igen, vilken känsla det meförde. 
 
8. Kräftskiva med kung- fu Lina i spetsen och alldeles för slisksöta drinkar som svalkade tösernas strupar. 
  
9. Förvirring i en småstad. Carl- Jan och Lina beger sig ner till Småland för att sätta skräck i befolkningen. Qarro tog för många shots, Lina blev bortglömd på den lokala klubben och sprang förgäves och letade efter någon som talade så man förstod. Kvällen avslutades med att hon fick dansa med den längste mannen någonsin på grund av hennes snälla inre men de små mårdarna fann varandra tillslut.

10. Picnick i Karlberg. Detta var den händelse som skulle komma att avsluta sommaren- 06. Slynorna hade en mysig avslutning på bryggan och kände känslan av lycka och rädslan för att  splittras. Lina spillde ner sig själv på grund av massiv hunger och alla fick sig ett gott skratt när de såg den haltande anden. Skadeglädje och hat präglade denna vänskap. Sommaren tog slut här men inte för Lina, minnena finns på lager och väntar på att bli utbytta mot lite nya minnen sommaren- 07. Gotland, skärgården, knappkarlsson, båt och bad, semester och Hultsfred, hon kan knappt bärga sig.

    

    

   

Så.

2007, jag tänker inte hålla på och skriva om mina nyårslöften hit och dit. Jag är fruktansvärt av på den idén haha. Har inga. Punkt. Men jag tror att det blir ett bra år, så bra som jag kan göra det till. Nyårsafton var extremt trevligt, god middag, härliga vänner och lagom med fest. Vi tog det lugnt vi tjejer, drack lite vin och goda drinkar hemma hos mig sedan kikade vi på fyrverkerier och lyckan infann sig. Det var kul att bara vara med tjejerna för en gångs skull! Så till råga på allt tjat om att vara ensam på nyår och på tolvslaget så stöter jag på Max 2 minuter i tolv. Ödet? Riktigt skumt var det i varje fall. Och så sant som det var sagt fick Terron pussen på tolvslaget. Första minuten på det nya året då. Jag var riktigt genuint lycklig, så jag tror att det bådar gott för framtiden.

Nu tar jag en paus från staden ett tag och flyr ut till skärgården, jag ska åka båt och vila upp mig i någon dag! Hej hej.