Minnen och vackra ting

Jag behöver rensa ut mitt lilla sparvhuvud på tankar, de håller mig sömnlös om nätterna! Jag börjar redan nu i denna unga tid få små nervösa pirr i magen av att tänka på sommaren och hur den kommer arta sig. Det blir inte en stor förändring för mig, nej nej. Men Terron, hon tar studenten. Studenten, smaka på ordet; Det är stort, vilt och galet. En annan ska ju kämpa sig igenom ett till vidrigt år i skolan och göra något som man absolut inte tycker är superroligt. Men jag vill ju självfallet få ett extra års kunskap, mjo.. Definitivt. Släpp det Lina!

Så. Jag har en förmåga att samla på fotografier, det är spännande, och kul såklart. Även de värsta. Jag tänkte dela med mig (eftersom efterfrågan finns?) av lite sommarminnen. De allra bästa har jag inte fått med på bild eller dokumenterade, de bästa lever i minnet och jag hoppas verkligen inte att de ska raderas. Ty sommaren och jag kilar stadigt när man känner sig ensam.

1. Skolavslutning och för korta shorts. Sommaren började så självklart med en skolavslutning som hette duga (?). Lina hade kämpat med hennes klänning och nu hade den äntligen tagit plats på henne. Det blev en liten utgång med en förvirrad Ivan och en flicka som vägrade gå hem. Under natten begrundade hon stjärnor med en vän som betydde extra mycket och njöt av alla dofterna sommaren medförde. Men hon väntade spänt på sin födelsedag som skulle komma att inträffa inom kort. Vad skulle ske? Vad skulle hon få? Hur skulle hon må? Frågorna var många och svaren var få.
 
2. Vuxen och redo. Den ofantligt stora dagen hade kommit och Lina blev väckt med paket och en speciell present. Erik hade rymt från amfibieregementet och smög sig så nyckfullt in i Linas rum med full mundering. De hade varit separerade så pass länge att hon sken upp av lycka. Det blev en dag full med glädje och champagne, släkt och vänner och framförallt en väldigt nöjd och myndig flicka som skulle ge sig ut på äventyr utan att veta vart de skulle föra henne.

3. Allsång på skansen och hatten av för Håkan. Juni smög mot sitt slut och började i lagom takt övergå i Juli månad. Dagen då Håkan var på skansen visade sig bli en väldigt härlig dag fylld med hembakade bullar, glass och massa skratt då Lina alltid lyckas göra bort sig. Clara var gladare än nånsin och de tre tjejerna njöt av musiken som strömmade ut över Stockholm och värmen. Lyckan hade fått en alldeles egen dag.

4. Gotland. Datumet för avresan var klart, ungdomarna packade alla deras tillhörigheter och reste sedan med den stora färjan över till Gotland, ön där solen alltid skiner. Det gjorde den också denna vecka för dessa små yngel. Lina och Therese fick för första gången tälta och njöt (?) av den fria känslan det gav dem. Det blev mycket fest, speciellt när tjejerna skakade sin små på Hamnplan där 95 % av alla var ruskigt snygga. Det blev en hård kväll minst sagt. Stereon hakade upp sig på Bloodhound Gang - Foxtrot uniform charlie kilo, och det var det enda som ekade i huvudet på alla små höns när de skulle sussa. Ipods blev stulna, brott begicks, T:s sko försvann spårlöst, underkläder fick nya ägare och då och då kom en gigantisk larv och kravlade sig ut ur Linas sovplace. På något vis lyckades alla vännerna hålla sams och det hela slutade med en veckas återhämtning i skärgården. 

 5. Sommar och sol och stänk av det blåa. Underbara soldagar i Karlberg med båda hennes vänner  Therese och Maxen avlöstes med små lyckotrippar ut till skärgården och det underbara havet. Någon segling blev det tyvärr inte men KnappKarlsson lyckades alltid finnas så nära tillhands för att behaga alla sinnen.  Vädret tillät en hel del badandes och livet lekte tycktes det. Livet var enkelt.
  
6. Tragik. Martin skulle fara. Lina var förvirrad och ledsen både för Martin och Claras skull, skulle det hålla? USA är ett land långt ifrån Sverige. Avskedsfesten var uppriggad och det blev faktiskt en härlig kväll med för mycket skratt, för mycket tårta, för mycket tårar och för mycket av allt. Hemresan var av en annan karaktär då David och Lina lyckades gå vilse i världens mest identiska villaområde. Qarro blev sur som en räv men vänskapen tog överhand på bussen hem. 

7. Översvämning i Stockholm och Vasastan. Rörstrandsgatan var äckligt full med vatten, det blev en skräckfylld väg hem, halvt springandes genom 30 cm högt vatten och halvt utmattade av allt regn sprang slynorna för att känna värmen igen. Allt hände plötsligt och det slutade med att de inte längre brydde sig om att hålla sig torra. Befann man sig på Rörstrandsgatan denna dag kunde man fått skåda två galna blondiner som står och hoppar nedanför ett stuprör. Humor eller bara idioti? Flickorna kände sig som 10 år igen, vilken känsla det meförde. 
 
8. Kräftskiva med kung- fu Lina i spetsen och alldeles för slisksöta drinkar som svalkade tösernas strupar. 
  
9. Förvirring i en småstad. Carl- Jan och Lina beger sig ner till Småland för att sätta skräck i befolkningen. Qarro tog för många shots, Lina blev bortglömd på den lokala klubben och sprang förgäves och letade efter någon som talade så man förstod. Kvällen avslutades med att hon fick dansa med den längste mannen någonsin på grund av hennes snälla inre men de små mårdarna fann varandra tillslut.

10. Picnick i Karlberg. Detta var den händelse som skulle komma att avsluta sommaren- 06. Slynorna hade en mysig avslutning på bryggan och kände känslan av lycka och rädslan för att  splittras. Lina spillde ner sig själv på grund av massiv hunger och alla fick sig ett gott skratt när de såg den haltande anden. Skadeglädje och hat präglade denna vänskap. Sommaren tog slut här men inte för Lina, minnena finns på lager och väntar på att bli utbytta mot lite nya minnen sommaren- 07. Gotland, skärgården, knappkarlsson, båt och bad, semester och Hultsfred, hon kan knappt bärga sig.

    

    

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback